Το πρώτο NBA store της Ευρώπης άνοιξε στο Μιλάνο
Άλλος ένας καλό λόγος για να ταξιδέψεις στην πόλη του ιταλικού Βορρά.
Πολύ κοντά στο επιβλητικό Duomo, δίπλα σε σε πολυτελή μαγαζιά γεμάτα Κινέζους και Άραβες τουρίστες, στην καρδιά του Μιλάνου άνοιξε αυτές τις μέρες ένα μαγαζί που θα συνδέσει άμεσα την ιταλική πόλη -αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη- με έναν φανταστικό κόσμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ναι, το πρώτο NBA store της Γηραιάς Ηπείρου είναι γεγονός.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου εκτός από την επίσημη μασκότ των Washington Wizards, τον G-Wiz, το παρών έδωσε κι ο παλαίμαχος Chauncey Billups· ο ιθύνων νους των Bad Boys του Detroit στο τελευταίο τους πρωτάθλημα, το 2004. Και μπορεί να μην ήταν η πιο glamorous επιλογή, σίγουρα όμως με καθαρά μπασκετικά κριτήρια ήταν σωστή.
Η Ιταλία έχει στεγάσει τα τελευταία αρκετά χρόνια (όπως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες) αρκετά events που σκοπό έχουν να προωθήσουν και να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις (σ.σ: το λέμε και marketing) του κοινού με το πιο φανταχτερό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτήν την φορά όμως τα πράγματα γίνονται πιο μόνιμα, αφού το NBA ήρθε για να μείνει στο Μιλάνο.
Τι μπορείς να βρεις κανείς στο κατάστημα; Δεκάδες memorabilia, αποκλειστικά προϊόντα, αυθεντικές εμφανίσεις και των 30 ομάδων του NBA, από τις κάλτσες μέχρι τις αμάνικες μπλούζες, παιχνίδια και, γενικά, ότι μπορεί κανείς να φανταστεί σχετικό με τον μαγικό κόσμο της πορτοκαλί μπάλας.

Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι πωλήσεων της ομοσπονδία δουλεύουν σε φρενήρεις ρυθμούς, αφού τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει δύο παρόμοια μαγαζιά στη Νέα Υόρκη, ενώ πέρα από την Ευρώπη, έκαναν "απόβαση" και στη Μέση Ανατολή, ανοίγοντας NBA Store στη Ντόχα. Μήπως, λόγω Γιάννη Αντετοκούνμπο, να περιμένουμε και κάποια παρόμοια κίνηση στην Αθήνα;
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Ουνιόν Βερολίνου και η Μαρί-Λουίζ Έτα γράφουν ιστορία:Πρώτη γυναίκα προπονήτρια στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Η Ουνιόν Βερολίνου γράφει ιστορία με τη Μαρί - Λουίζ Έτα στον πάγκο της ανδρικής ομάδας, ενώ απαντά δυναμικά σε σεξιστικά σχόλια και αντιδράσεις.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςSugar Ray Robinson: Ο θρύλος που μετέτρεψε το μποξ σε τέχνη
Ο άνθρωπος που μπήκε στο ρινγκ σαν πυγμάχος και βγήκε ως μύθος, αλλάζοντας για πάντα τους κανόνες του παιχνιδιού.
Γραφει Κωστας ΧρηστουΈφυγε από τη ζωή ο Μιρτσέα Λουτσέσκου-12 μέρες μετά την τελευταία του παρουσία σε πάγκο με τη Ρουμανία
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έφυγε από τη ζωή στα 80, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία καριέρα με τίτλους, επιρροή και βαθύ αποτύπωμα στο διεθνές ποδόσφαιρο.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΤο μυθικό γκολ του Ανδρέα Γιαννιώτη στην Τουρκία-Υποψήφιο για γκολ της χρονιάς
Ο Ανδρέας Γιαννιώτης σημείωσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της χρονιάς, σκοράροντας με βολέ από το τέρμα του στο ματς της Κασίμπασα, σε φάση που έγινε ήδη viral.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΤαξίδι στο Dumfries: Εκεί που η Queen of South είναι βασίλισσα
Ένα φοιτητικό road-trip στο Dumfries, έφερε ένα συντάκτη στα πόδια της μεγάλης βασίλισσας του Νότου. Της Queen of the South FC.
Γραφει Κωστας ΧρηστουΤο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και γι΄αυτό ρωτήστε τη Σουήδια
Η Σουηδία προκρίθηκε στο Μουντιάλ 2026 χωρίς νίκη στα προκριματικά, μέσω Nations League. Δίκαιο ή "παραθυράκι"; Η ανάλυση της πιο αμφιλεγόμενης πρόκρισης.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης