Το πρώτο NBA store της Ευρώπης άνοιξε στο Μιλάνο

Άλλος ένας καλό λόγος για να ταξιδέψεις στην πόλη του ιταλικού Βορρά.

Πολύ κοντά στο επιβλητικό Duomo, δίπλα σε σε πολυτελή μαγαζιά γεμάτα Κινέζους και Άραβες τουρίστες, στην καρδιά του Μιλάνου άνοιξε αυτές τις μέρες ένα μαγαζί που θα συνδέσει άμεσα την ιταλική πόλη -αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη- με έναν φανταστικό κόσμο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ναι, το πρώτο NBA store της Γηραιάς Ηπείρου είναι γεγονός.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου εκτός από την επίσημη μασκότ των Washington Wizards, τον G-Wiz, το παρών έδωσε κι ο παλαίμαχος Chauncey Billups· ο ιθύνων νους των Bad Boys του Detroit στο τελευταίο τους πρωτάθλημα, το 2004. Και μπορεί να μην ήταν η πιο glamorous επιλογή, σίγουρα όμως με καθαρά μπασκετικά κριτήρια ήταν σωστή.

Η Ιταλία έχει στεγάσει τα τελευταία αρκετά χρόνια (όπως και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες) αρκετά events που σκοπό έχουν να προωθήσουν και να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις (σ.σ: το λέμε και marketing) του κοινού με το πιο φανταχτερό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτήν την φορά όμως τα πράγματα γίνονται πιο μόνιμα, αφού το NBA ήρθε για να μείνει στο Μιλάνο.

Τι μπορείς να βρεις κανείς στο κατάστημα; Δεκάδες memorabilia, αποκλειστικά προϊόντα, αυθεντικές εμφανίσεις και των 30 ομάδων του NBA, από τις κάλτσες μέχρι τις αμάνικες μπλούζες, παιχνίδια και, γενικά, ότι μπορεί κανείς να φανταστεί σχετικό με τον μαγικό κόσμο της πορτοκαλί μπάλας.

Το πρώτο NBA store της Ευρώπης άνοιξε στο Μιλάνο

Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι πωλήσεων της ομοσπονδία δουλεύουν σε φρενήρεις ρυθμούς, αφού τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει δύο παρόμοια μαγαζιά στη Νέα Υόρκη, ενώ πέρα από την Ευρώπη, έκαναν "απόβαση" και στη Μέση Ανατολή, ανοίγοντας NBA Store στη Ντόχα. Μήπως, λόγω Γιάννη Αντετοκούνμπο, να περιμένουμε και κάποια παρόμοια κίνηση στην Αθήνα;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Γιατί πρέπει να δεις το ντοκιμαντέρ Untold UK: Vinnie Jones στο Netflix

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix εξερευνά τη ζωή του Vinnie Jones, τη θρυλική Crazy Gang της Wimbledon και τη μετάβαση του αγγλικού ποδοσφαίρου στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Η τρέλα για τα αυτοκόλλητα Panini είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το Μουντιάλ-Απίστευτες εικόνες στη Χιλή

Δεν χρειάστηκε μπάλα, αρκούσε ένα άλμπουμ και η μαγεία του Μουντιάλ, για να κατακλύσουν ένα ολόκληρο γήπεδο οι fans των αυτοκόλλητων Panini.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Η Nike μάζεψε όλη την αφρόκρεμα παικτών σε ένα βίντεο που θυμίζει ποδοσφαιρικό blockbuster

Η νέα καμπάνια της Nike δεν είναι απλώς ένα promo για το Μουντιάλ, αλλά ένα football statement γεμάτο αστέρες, στυλ και pop culture.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Πώς να δεις το Μουντιάλ χωρίς να γίνεις ζόμπι από τη διαφορά ώρας

Το Μουντιάλ του 2026 θα έχει περισσότερα παιχνίδια, διαφορετικές ώρες και αρκετά ξενύχτια. Με λίγη στρατηγική, όμως, μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να διαλύσεις το πρόγραμμά σου. Και κυρίως τον ύπνο σου.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Ο Andoni Iraola δεν ζητά χρόνο, ζητά εμπιστοσύνη

Η Liverpool ετοιμάζεται να ανοίξει νέα σελίδα με τον Andoni Iraola, έναν προπονητή που δεν πιστεύει στα μεγάλα συμβόλαια, αλλά στην καθημερινή απόδειξη δουλειάς και εμπιστοσύνης στο γήπεδο.

Γραφει Αχιλλεας Τσακαλιδης

Το NBA παιχνίδι που θα σε κάνει να χάσεις ώρες χωρίς να το καταλάβεις

Μερικές φορές το πιο εθιστικό παιχνίδι δεν είναι αυτό με τα καλύτερα γραφικά, αλλά εκείνο που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά προσπαθώντας να πετύχεις το ακατόρθωτο.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης