Η Ανατολή είναι έτοιμη να βάλει φωτιά στο φετινό NBA

Οι εποχές που ο LeBron ισοπέδωνε τα πάντα τελειώσανε κύριοι: Η Eastern Conference αναζητά νέο Βασιλιά.

Το ΝΒΑ ξεκινά τα ξημερώματα της 17ης Οκτωβρίου για τη σεζόν 2018-2019, μετά από ένα άκρως επαναστατικό καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών. Βέβαια, το NBA βρίσκει τρόπους ακόμη και στην off-season να εκπλήσσει τους φίλους του - οι προηγούμενοι μήνες δεν αποτελούν εξαίρεση. Το βασικό highlight ήταν ασφαλώς η μετακίνηση του LeBron James στο Λος Άντζελες και τους Lakers. Παρότι η μετακόμιση του Βασιλιά δίνει άλλο ενδιαφέρον στην Δύση, όπου κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια οι  ̶M̶o̶n̶s̶t̶a̶r̶s̶ Warriors, η Ανατολή είναι αυτή που επηρεάζεται περισσότερο από την φυγή του και γίνεται πολύ πιο ιντριγκαδόρικη.  

Το πολυσυζητημένο trade του Kawhi Leonard από τους Spurs στους Raptors προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά στην ουσία μιλάμε για έναν εν δυνάμει MVP της λίγκας, που μετακομίζει κι αυτός ανατολικά. Παρά το μάλλον αμήχανο και σίγουρα σπάνιο στιγμιότυπο του Leonard κατά την media day της ομάδας του Τορόντο, η φετινή ανατολική περιφέρεια δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να χαμογελάσει.

Η Αποκάλυψη της Ανατολής

Η Ανατολή απέκτησε σοβαρό ενδιαφέρον στις 9 Ιουλίου, όταν ο LeBron, αφού κανιβάλισε μπασκετικά κάθε πιθανό διεκδικητή της περιφέρειας, έφυγε για το Χόλιγουντ. Από το 2003 και έπειτα, μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να δούμε κάποιον άλλο να τα βάζει με τους Warriors εκτός των Cavaliers. Celtics, 76ers - ακόμη και Raptors ή Bucks μοιάζουν ικανοί. Ας δούμε λοιπόν τι θα παίξει φέτος στην Eastern Conference, που μετά από αρκετά χρόνια μοιάζει το ίδιο δυνατή με την παραδοσιακά Άγρια Δύση. 

Οι δυνατοί

Boston Celtics

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boston Celtics (@celtics) on

Επιστροφή στις προκλήσεις των 80s, τότε που ο Larry Bird και οι σύντροφοί του μάχονταν για μια θέση στους τελικούς εναντίον του Doctor J και των 76ers. Η ηρωική περσινή Βοστώνη θα έχει ξανά τους Irving και Hayward, μαζί με όλα τα υπόλοιπα πολύτιμα γρανάζια της (όπως ο Marcus Smart, ο Terry Rozier και ο Jayson Tatum) καθώς και τον (μάλλον κορυφαίο προπονητή του ΝΒΑ μετά τον Popovic) Brad Stevens. Ή τώρα ή ποτέ για τους Celtics, δεδομένου ότι του χρόνου Kyrie και Scary Terry θα κουνήσουν μαντήλι για άλλες πολιτείες. 

Philadelphia 76ers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Philadelphia 76ers (@sixers) on

Για την Phila το μέλλον σίγουρα μοιάζει λαμπρό, μπορεί και το παρόν. Είναι ψηλοί, αθλητικοί, έξυπνοι, νέοι, ταλαντούχοι, ξέρουν να παίζουν άμυνα, έχουν γεμίσει τον πάγκο τους. Όλα καλά μέχρι εδώ, με δύο πολύ σημαντικούς αστερίσκους: Ο πρώτος έχει να κάνει με το τι θα συμβεί αν τραυματιστεί ο εύθραυστος ούτως ή άλλως Embiid και ο δεύτερος κατά πόσο μπορούν βελτιώσουν το σουτ τους οι Simmons και Fultz. Ο coach Brett Brown δεν μπορεί να κάνει και πολλά γι' αυτά. 

Toronto Raptors

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toronto Raptors (@raptors) on

Μεγαλύτερη σταθερότητα, λιγότερο ταλέντο για τους Καναδούς, που δεν δίστασαν να "προδόσουν" τον παίκτη-σύμβολο DeMar DeRozan προκειμένου να αποκτήσουν έναν πιθανό MVP, αν και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι το επόμενο καλοκαίρι θα φύγει μάλλον για το LA. O Kyle Lowry είναι ακόμη εδώ και μένει να δούμε αν το δίδυμο με τον Leonard θα είναι μερικά σκαλιά πιο πάνω από εκείνο που συνέθετε επί σειρά ετών με τον πολύ καλό του φίλο DeRozan.

Indiana Pacers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Indiana Pacers (@pacers) on

Μπορεί στις προπονήσεις των Pacers να μην υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον χωρίς τον Lance Stephenson, αλλά στα παιχνίδια η ομάδα αναμένεται το ίδιο σκληρή και σταθερή με πέρυσι. Ο Oladipo αναμένεται να συνεχίσει το ίδιο διαμονισμένα από εκεί που σταμάτησε, Myles Turner και Domantas Sabonis θα ανέβουν ένα σκαλί και ο rookie Aaron Holiday έχει τις δυνατότητες (δηλαδή περιφερειακό σουτ, άμυνα και μπασκετικό IQ) για να κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά. Μόνο ζήτημα, ο σχετικά ρηχός πάγκος. 

Milwaukee Bucks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milwaukee Bucks (@bucks) on

Ο Mike Budenholzer είναι ένας αρκετά τυχερός προπονητής καθώς έχει στη διάθεσή του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πλαισιωμένο από τους Khris Middleton και Malcolm Brogdon (βρίσκονται εδώ και καιρό στον προθάλαμο του stardom) αλλά και τον rookie Donte DiVincenzo που μοιάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα προσθήκη και ενδεχομένως η μεγαλύτερη κλεψιά του draft. Τα προβλήματα για τον coach Budenholzer ξεκινούν όμως από το decision-making του Eric Bledsoe και τελειώνουν στο προβληματικό rotation στη θέση 5. Ταλέντο υπάρχει άφθονο πάντως, το ίδιο και διάθεση. 

Τα μυστήρια

Cleveland Cavaliers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cleveland Cavaliers (@cavs) on

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Cavs θα βρεθούν στη συγκεκριμένη θέση (και όλοι θυμούνται τι συνέβη την προηγούμενη). Τώρα όμως, υπάρχει ο Kevin Love με νέο συμβόλαιο για να γίνει ο go-to-guy στη μετά-LeBron εποχή. Πίσω από αυτόν υπάρχουν διάφοροι βετεράνοι αλλά και ο rookie Collin Sexton. Πολλά ερωτηματικά.

Washington Wizards

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Washington Wizards (@washwizards) on

O υγιής John Wall είναι ένας star πρώτης γραμμής δίχως αμφιβολία. Το άσχημο είναι πως η συμπεριφορά του θυμίζει πλέον προβληματικούς τύπους όπως οι Michael Beasley και Dwight Howard. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, μόνο οι Bradley Beal και Otto Porter Jr. μοιάζουν να μπορούν να σταθούν δίπλα του. Δεν αρκούν και χρειάζεται να εμφανιστεί κάποιος παίκτης-έκπληξη για να ανέβουν επίπεδο, έστω και για μία σεζόν. 

Miami Heat

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miami HEAT (@miamiheat) on

Λίγες ομάδες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από φρέσκο αίμα από τους σκληροτράχηλους κατά τα άλλα Heat, που πέρυσι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν τον πρώτο γύρο των play off. Josh Richardson, Justise Winslow και Bam Adebayo είναι η νέα γενιά αλλά δύσκολα βρίσκει κάποιον πρωταγωνιστή σε αυτούς, ο Hassan Whiteside μπορεί να εξελιχθεί σε star ή σε Andrew Bynum και ο Dwyane Wade δεν είναι πλέον 25 ετών. 

Orlando Magic

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Orlando Magic (@orlandomagic) on

Ο Mo Bamba αναμένεται να τους βελτιώσει αισθητά, ο Aaron Gordon και ο Nikola Vucevic παραμένουν οι star-players αλλά η ομάδα δεν θα μπει στα play offs. Παρόλα αυτά, θα είναι μια πολύ διασκεδαστική ομάδα να παρακολουθήσει κάποιος. 

Charlotte Hornets

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlotte Hornets (@hornets) on

Το ρόστερ τους δεν το λες άσχημο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που προστέθηκε σε αυτό η πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του rookie Miles Bridges και ο Tony Parker. Η συνύπαρξη του τελευταίου με τον Kemba Walker είναι ένα θέμα, όπως και το τι θα κάνει με αυτό ο coach James Borrego. 

Οι υπόλοιποι

Chicago Bulls

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chicago Bulls (@chicagobulls) on

Κανονικά θα έπρεπε να ανήκουν στην πιο πάνω κατηγορία αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο Lauri Markkanen θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι (15.2 π. και 7.5 ρ.), ο Jabari Parker θα βάλει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του, ο Zach Lavine θα παρουσιαστεί ατρόμητος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και ο Kris Dunn θα βελτιώσει τα όχι και τόσο κολακευτικά ποσοστά του.

Atlanta Hawks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlanta Hawks (@atlhawks) on

Ήδη φαίνεται ότι κοιτάζουν περισσότερο το μακρινό μέλλον και το tanking έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας - φάνηκε από την ευκολία που ξεφορτώθηκαν τον Dennis Schroder και αναμένεται να κάνουν το ίδιο κάποια στιγμή με τον Kent Bazemore. Το πιο ενδιαφέρον στους φετινούς Hawks είναι να παρακολουθήσει κάποιος τους John Collins και Trae Young να παίζουν μαζί. 

Brooklyn Nets

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nets (@brooklynnets) on

It’s now or never για τον D’Angelo Russell, ο οποίος μπαίνει σε χρονιά συμβολαίου και οφείλει να δικαιολογήσει τον ντόρο που είχε δημιουργήσει από τα κολλεγιακά του χρόνια. Αμφίβολο αν θα ξεχωρίσει. Ακόμη πιο αμφίβολο αν έχει κάποιον ξεκάθαρο στόχο η ομάδα για τη φετινή σεζόν. 

Detroit Pistons

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Detroit Pistons (@detroitpistons) on

Την περασμένη σεζόν κατάφεραν να πάρουν τον Blake Griffin. Επίσης, απέτυχαν να μπουν στα play offs, σε μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της λίγκας. Το δίδυμο των ψηλών (Griffin-Drummond) μπορεί να προκαλέσει εφιάλτες στον οποιονδήποτε αλλά οφείλει να έχει υποστήριξη από μια γραμμή κοντών που η αλήθεια είναι ότι δεν εμπνέει. Εκτός να έχουμε breakout season από τον Stanley Johnson, οπότε αλλάζει το πράγμα. 

New York Knicks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by New York Knicks 🏀 (@nyknicks) on

Και τέλος, οι Knicks. Τι να πει κανείς για την διαχείριση που γίνεται στο Μεγάλο Μήλο και έχει μετατρέψει την ομάδα στο ανέκδοτο του NBA; Το καλό είναι ότι κατάφεραν να ξεφορτωθούν τον Joachim Noah και το τεράστιο συμβόλαιό του. Ο Kristaps Porzingis είναι αμφίβολο αν θα πατήσει παρκέ μέσα στο 2018 και αυτό ίσως προσφέρει ένα ευρύ πεδίο πειραματισμού για τον coach Fizdale.

Συνοψίζοντας, η φετινή Ανατολή, στην μετά-LBJ εποχή, τους φέρνει όλους μια θέση πιο πάνω και κυρίως με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση μετά την απόφαση του Βασιλιά να γίνει σερίφης στην Άγρια Δύση. Μένει να δούμε ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα έχει τα κότσια να κοιτάξει στα μάτια τους φαινομενικά ανίκητους και για αυτή τη χρονιά Golden State Warriors. 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear