Οι 4+1 υποψήφιοι για τη θέση του Julen Lopetegui στην Real

Ο Ισπανός προπονητής τον βγάζει δεν τον βγάζει το μήνα.

Πέρασαν μόλις 5 μήνες από την κατάκτηση του Champions League και η Real βρίσκεται σε κρίση. Ο (νέος) προπονητής Julen Lopetegui, ο οποίος απολύθηκε από την εθνική ομάδας της Ισπανίας λίγο πριν το Μουντιάλ ακριβώς επειδή είχε συμφωνήσει με την Βασίλισσα, έχει κερδίσει μόλις 5 από τα 12 παιχνίδια και μετρά πλέον 4 ήττες στα 5 τελευταία παιχνίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπομονή του Florentino Pérez έχει εξαντληθεί και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.  

Οι φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι ο 52χρονος τεχνικός θα αποτελέσει παρελθόν πριν ή λίγο μετά το επερχόμενο El Classico της Κυριακής, με την Real να κοιτάζει ήδη στην αγορά για τον διάδοχό του. Αυτά είναι τα 5 επικρατέστερα σενάρια που παίζουν για τον νέο προπονητή της ομάδας της Μαδρίτης.

Antonio Conte

Οι 4+1 υποψήφιοι για τη θέση του Julen Lopetegui στην Real

Η πρόσληψη του Lopetegui ήταν από μόνη μια παράξενη επιλογή. Πριν από την αήττητη πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν είχε να επιδείξει κάτι σημαντικό και φυσικά δεν είχε κερδίσει τίτλους. Η πιο ενδεδειγμένη επιλογή θα ήταν εξαρχής ο Antonio Conte. Ο Ιταλός αναζωογόνησε την Chelsea, δίνοντάς ακόμα πιο αμυντικό χαρακτήρα από τον Jose Mourinho, κατακτώντας ωστόσο την Premier League. Έφερε μάλιστα τακτική επανάσταση στο αγγλικό πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Πριν από αυτό, είχε κατακτήσει και την Serie B με την Bari και τρεις συνεχόμενους τίτλους στην  Serie A με την Juventus. Ένα εμπόδιο μπορεί να είναι κάποια νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την Chelsea, τα οποία οι merengues θα πρέπει να λύσουν με τους μπλε του Λονδίνου. Ο Conte αρέσκεται επίσης στο να έρχεται σε σύγκρουση με την εκάστοτε διοίκηση. 

Arsène Wenger

ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ

Ο πρώην προπονητής της Arsenal είχε πει ότι πρόκειται να αποφασίσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του τον Ιανουάριο αλλά θα μπορούσε να μετατοπίσει την προθεσμία αυτή αν προέκυπτε μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Αυτή μπορεί να έρθει γρήγορα, ειδικά όσο η Bayern παραμένει πίσω από την Borussia Dortmund στο πρωτάθλημα Γερμανίας. Ή αν υπάρξει επαφή με τον Florentino Perez, ο οποίος κυνηγούσε τον Αλσατό για πάνω από δύο δεκαετίες και κάθε φορά που η ομάδα του έψαχνε για προπονητή. Μάλιστα, ο ίδιος ο Wenger, φαίνεται να έχει μετανιώσει το γεγονός ότι απόρριπτε κάθε φορά τη συγκεκριμένη προοπτική: "Ήμουν τρομερά πιστός στην Arsenal. Απέρριψα την μισή Ευρώπη. Ομάδες όπως την Bayern, την Real, την Juventus. Ήθελα να επικεντρωθώ μόνο στους στόχους μου με την Arsenal και σχεδίαζα το μέλλον μόνο στο Λονδίνο" δήλωσε πρόσφατα. Η τελευταία φορά που τον πλησίασε ο Perez ήταν το 2011.

Santiago Solari

ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΣΟΛΑΡΙ

O πρώην παίκτης της Real -που είναι προς το παρόν προπονητής στην Castilla- αναμένεται να αναλάβει σαν υπηρεσιακός προπονητής μετά την απόλυση του Lopetegui. Τίποτα όμως δεν μας λέει πως δεν θα γίνει μόνιμος αν τρέξει ένα καλό σερί αγώνων. Ο ρόλος άλλωστε ταιριάζει ιστορικά σε πρώην παίκτες τόσο στην Real όσο και στην Barcelona αν κρίνουμε την πορεία ειδικά των Zidane και Guardiola.

Guti

ΓΚΟΥΤΙ

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Solari, ο πρώην μέσος της Real. Προπονούσε άλλωστε την ομάδα κάτω των 19 ετών, πριν αναλάβει το ρόλο του βοηθού προπονητή στην Besiktas, στο πλάι του Şenol Güneş. Σύμφωνα με την AS, ο 41χρονος Guti έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον (προπονητή) Zidane καθώς και στενή σχέση με τους οπαδούς, όντας 16 χρόνια παίκτης της Βασίλισσας. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον σύλλογο και δεν θα ήταν έκπληξη η επιλογή του. 

Jose Mourinho

ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, την περασμένη εβδομάδα ο Eden Hazard έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Μεταξύ άλλων, ο Βέλγος σταρ ανέφερε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Jose Mourinho. Ο Neil Curtis της Sun τονίζει σχετικά με αυτό: "Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Σύντομα στην Real θα υπάρχει άνοιγμα στη θέση του προπονητή και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην United. O Perez και ο Mourinho πάντως ανέκαθεν διατηρούσαν πολύ στενές σχέσεις. Στην πραγματικότητα, ο Jose ήταν αυτός που επέλεξε να φύγει από την Chelsea. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αργά ή γρήγορα να επιστρέψει στην Μαδρίτη και να πάρει και τον Hazard κοντά του". Η θητεία του Mou στην Real υπήρξε τουλάχιστον αμφιλεγόμενη. Νίκησε την Barcelona στη La Liga του 2012 αλλά πάντοτε ήταν σε ανοιχτή διαμάχη με τον Τύπο και συχνά με τους ίδιους του τους παίκτες. Στην Real θέλουν πραγματικά πολύ έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Hazard και έναν έμπειρο προπονητή. Ειδικά αν το μέλλον του δεύτερου κρέμεται σε μια κλωστή στην τωρινή του ομάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος