Το ποδοσφαιρικό 2018 σε 14 φωτογραφίες

Από την Χρυσή Μπάλα του Luka Modrić μέχρι τη στέψη της Γαλλίας στο Μουντιάλ: αυτές είναι οι πιο σημαντικές ποδοσφαιρικές στιγμές της χρονιάς.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, το τέλος της κυριαρχίας των Leo Messi-Cristiano Ronaldo στην Χρυσή Μπάλα, το Superclásico του Copa Libertadores με το δεύτερο ματς να παίζεται επί ισπανικού εδάφους στο Santiago Bernabéu της Μαδρίτης. Το 2018 χάρισε στιγμές κι εικόνες που χαράχθηκαν βαθιά στην μνήμη: όπως τον Cristiano να πετά πάνω από το κεφάλι του De Sciglio ή τον  José Mourinho να κάνει χειρονομία "δεν ακούω" προς την εξέδρα. Εδώ είναι τα 14 πιο χαρακτηριστικά clicks από την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε.

Το ποδοσφαιρικό 2018 σε 14 φωτογραφίες
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ DAVIDE ASTORI
Ο αρχηγός της Φιορεντίνα δεν έπαιξε ποτέ εκείνο το παιχνίδι ενάντια στην Ουντινέζε, έφυγε μόλις στα 31 του χτυπημένος από μία σπάνια καρδιακή ανωμαλία που ποτέ κανένας γιατρός δεν είχε διαγνώσει.

 

Ρονάλντο γκολ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΑΛΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ
 Ήταν 3 Απριλίου όταν ο Cristiano Ronalo άφηνε όλον τον πλανήτη με ανοιχτό το στόμα με αυτό το εναέριο ακροβατικό του.

 

Ρόμα Μπαρτσελόνα
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ
Η Ρόμα κατάφερε να γυρίζει το 4-1 του πρώτου αγώνα ενάντια στην Μπαρτσελόνα στις 10 Απριλίου, σε μία από τις πιο επικές ανατροπές που έχουν καταγραφεί στα γήπεδα του Champions League.

 

Μπουφόν
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΡΟΧΙΜΠΛΑΝΚΟΣ
Ήταν 16 Μαΐου του 2018 όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης του Diego Simeone κέρδιζε το Europa League ενάντια στη Μαρσέιγ. Τίποτα το αξιοσημείωτο εδώ, καμία έκπληξη, εκτός από το τελευταίο γκολ, μετά από 417 εμφανίσεις με τους ροχιμπλάνκος, του αρχηγού Gabi.

 

Μπουφόν γήπεδο
Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ GIGI BUFFON
Μετά από 17 σεζόν με τη Μεγάλη Κυρία, ήρθε η ώρα ο πιο σπουδαίος τερματοφύλακας του σύγχρονου ποδοσφαίρου να πει αντίο στη Γιούβε στις 19 Μαΐου.

 

Πικέ
ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ANDRES INIESTA 
16 σεζόν, 674 εμφανίσεις, 57 γκολ, 9 πρωταθλήματα, 4 Champions League ήταν η συγκομιδή του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με το θαύμα της Μπαρτσελόνα του 21ου αιώνα. Εδώ στις 20 Μαΐου στο τελευταίο του παιχνίδι με τα χρώματά της. 

 

Ζινεντίν Ζιντάν
Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ
Στις 26 Μαΐου του 2018 η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο three-peat του Champions League. Ποιος ήταν ο ιθύνων νους πίσω από αυτήν την επιτυχία; Ποιος άλλος από τον σπουδαίο Zinedine Zidane.

 

Paul Pogba Μουντιάλ
WE ARE THE CHAMPIONS
Το ημερολόγιο έγραφε 15 Ιουλίου όταν η Γαλλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας, Η χρυσή φουρνιά Pogba, Griezmann, Varane και Mbappé μόλις είχε δικαιώσει το όνομά της.

 

Μουντιάλ απονομή βροχή
ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Στην ίσως πιο επεισοδιακή απονομή Μουντιάλ όλων των εποχών, η καταρρακτώδης βροχής που έπεφτε στη Μόσχα, βρήκε τον Vladimir Putin κάτω από ομπρέλα ενώ οι συνάδελφοί γίνονταν κυριολεκτικά μούσκεμα.​​​

 

Καλώς ήρθες CR7
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ CR7
Και κάπως έτσι, με ένα άλμα από τη Μαδρίτη στο Τορίνο, ξεκίνησε η ιταλική περιπέτεια του Πορτογάλου superstar

 

Λοπετεγκούι
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ JULEN LOPETEGUI
Το καλοκαίρι υπέγραφε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δημιουργώντας τόσο έντονες αναταραχές με την ομοσπονδία του Ισπανικού ποδοσφαίρου, ώστε να βρεθεί εκτός πάγκου Εθνικής Ομάδας λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ. Στις 28 Οκτωβρίου η ήττα με 5-1 από την Μπαρτσελόνα, με πρωτεργάτη των Luis Suarez που σκόραρε τρεις φορές, θα του κόστιζε τη θέση του στη Βασίλισσα.

 

Χοσέ Μουρίνιο
Η ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ SPECIAL ONE
Μεγάλη ανατροπή στις 7 Νοεμβρίου για τον José Mourinho μέσα στο Τορίνο. Ο πρώην πια προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την χαρακτηριστική κίνηση "δεν ακούω" προς τους φιλάθλους της Γιουβέντους. Κάποιοι το είπαν και το κύκνειο άσμα ενός αλαζόνα. 

 

Η Χρυσή Μπάλα στον Λούκα Μόντριτς
Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ LUCA MODRIC
Κέρδισε το Champions League, έχασε το Μουντιάλ. Κατάφερε όμως να οδηγήσει την σταχτοπούτα Κροατία σε έναν μεγάλο τελικό. Ο μικρόσωμος μαέστρος ήταν, όχι άδικα, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σύμφωνα με τους δημοσιογράφους για το 2018. Στην απονομή του όμως οι CR7 και Leo Messi ήταν απόντες. Κάτι που σχολιάστηκε, δίκαια, ποικιλοτρόπως.

 

Σούπερκλάσικο
Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ
Ο τελικός του Copa Libertadores 2018 έμελλε να γραφτεί στην ιστορία: πρώτον, γιατί ήταν η πρώτη φορά θα έρχονταν αντιμέτωπες οι δύο μεγάλες δυνάμεις του Μπουένος Άιρες (Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ), γιατί το πρώτο ματς αναβλήθηκε λόγω βροχής και γιατί το δεύτερο ματς αναβλήθηκε δύο φορές λόγω επίθεσης στον προπονητής της πρώτης από οπαδούς της δεύτερης. Τελικά, η τελευταία σκηνή του δράματος, έλαβε χώρα στο Santiago Bernabéu της Μαδρίτης με τη Ρίβερ να παίρνει το τρόπαιο στην παράταση με δύο γκολ των Quintero και Pity Martinez. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος