Η ήσυχη αναγέννηση του Paul George

4,5 χρόνια πριν, ένας τραυματισμός παραλίγο να του κόψει το μπάσκετ. Ο PG13 όμως πατά πλέον γερά στο πόδια του και φλερτάρει με το βραβείο του MVP.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 21 Φεβρουαρίου 2019

Ήταν πρώτη Αυγούστου του 2014. Στο Thomas & Mack Center του Λας Βέγκας, η Team USA παίζει το οικογενειακό διπλό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Στις αρχές της 4ης περιόδου, ο Paul George προσπαθεί να σταματήσει τον James Harden. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο παρκέ, όλοι θα παγώσουν, με πρώτο και καλύτερο τον "Μούσια" που είδε από πολύ κοντά τι ακριβώς συνέβη και αμέσως απομακρύνθηκε κρατώντας με αγωνία το  ̶μ̶ο̶ύ̶σ̶ι̶ πρόσωπό του.

Η διάγνωση για τον τότε forward των Indiana Pacers ακόμη πιο τρομακτική από την εικόνα του διπλωμένου ποδιού του: Συντριπτικό κάταγμα κνήμης και περόνης με αδιευκρίνιστο να παραμένει το διάστημα που θα περάσει εκτός γηπέδων. 

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2019, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, ο Paul George σημειώνει  triple double (το τρίτο της καριέρας του) απέναντι στους Portland Trail Blazers με 47 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση (και προς τους Golden State Warriors για το ποιος μπορεί να είναι τελικά ο βασικός ανταγωνιστής τους στη Δύση) αλλά κυρίως προς τον ίδιο του τον εαυτό. 

Στα τελευταία 20 παιχνίδια της σεζόν που διανύουμε, ο PG13 έχει μέσους όρους που θα μπορούσαν να τον βάλουν ακόμη και στην κουβέντα για το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ, με 32,6 π., 7,7 ρ. και 4,1 ασ. σε 37 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας μάλιστα με 45% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Δεν διστάζει δε, να βουτά στο παρκέ για κάθε διεκδικούμενη μπάλα. Οι αριθμοί του είναι μία σχετική αξία και μάλλον αμελητέα μπροστά σε εκείνο που βλέπουν κάθε βράδυ οι θεατές σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνίζονται οι Oklahoma City Thunder: Έναν άνθρωπο που παραλίγο να χάσει τα πάντα, να κάνει κατάθεση ψυχής σχεδόν κάθε βράδυ.

Η ήσυχη αναγέννηση του Paul George

Ο Evan Turner των Blazers ήταν ο προσωπικός αντίπαλος του George στο παιχνίδι της Chesapeake Energy Arena, έχοντας το πολύ δύσκολο -όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- έργο να τον περιορίσει. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα όμως ήταν οι δηλώσεις του: "Τους βλέπω όλους να συζητούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον James Harden. Εγώ θα σας πω ότι ο δυσκολότερος παίκτης που αντιμετώπισα φέτος είναι ο Paul George. Είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο".

Μαζί του συμφώνησε και ο συμπαίκτης και σταρ της RIP City, Damian Lillard: "Όλοι όσοι βρισκόμασταν απόψε στο παρκέ διαπιστώσαμε ότι ο PG είναι ένα επίπεδο πάνω από όλους. Τον έχω παρακολουθήσει στα 10 τελευταία παιχνίδια και νομίζω πως αν συνεχίσει έτσι θα πρέπει να κερδίσει το βραβείο του MVP".

Αν όλα τα παραπάνω ακούγονται υπερβολικά, μάθε ότι όταν ο Paul George βρίσκεται στο παρκέ το ομαδικό rating των Thunder είναι +10.8 ενώ όταν απουσιάζει -11.6. Επίσης, ο Russell Westbrook (που εσχάτως ξεπέρασε τον θρυλικό Wilt Chamberlain με 10 συνεχόμενα triple doubles) βρίσκει μεγαλύτερο πεδίο δράσης όταν στο παρκέ βρίσκεται ο συμπαίκτης του με το νο.13.

ΠΟΛ ΤΖΟΡΤΖ 2

Δεν πρέπει τίποτα να προκαλεί έκπληξη. Ο George είναι το πρωτότυπο για τον παίκτη του ΝΒΑ στον 21ο αιώνα. Ένας forward που μπορεί και λειτουργεί ως guard, σε κορμί (2.06 μ. ύψος, 100 κιλά βάρος) που άνετα του επιτρέπει να κοντράρει ψηλούς. Μπορεί να μαρκάρει, μπορεί να σουτάρει, μπορεί να δημιουργήσει.

Όπως έγραψε και ο Dan Devine στο Ringer, "εδώ και μία δεκαετία όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει ο Paul George. Αυτά που κάνει φέτος με την Οκλαχόμα είναι τελείως διαφορετικά. Έχει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει ο επόμενος σταρ της λίγκας".

Η 1η Αυγούστου του 2014 μοιάζει πλέον μία πολύ μακρινή στιγμή για τον 29χρονο από το Πάλμντέιλ της Καλιφόρνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.