Έτσι θα είναι το νέο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Το καινούριο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει -και θα είναι- διαστημικό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αποκτήσει σύντομα, δηλαδή μέσα στα επόμενα χρόνια, ένα νέο σπίτι. Για την ακρίβεια, το Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα ανακατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου, σε μία επένδυση που θα κοστίσει στη Βασίλισσα €575.000.000.  Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Florentino Pérez, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τα νέα: Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος με τα συμβόλαια και τις οικονομικές συμφωνίες, ενώ οι εργασίες -που θα κρατήσουν συνολικά 3,5 χρόνια- θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή είναι το εξωτερικό περίβλημα του σταδίου, σχεδιασμένο με γιγαντιαίες χαλύβδινες ταινίες, στις οποίες θα προσαρμοστεί τελευταίας τεχνολογίας φωτισμός. Θα υπάρχει επίσης ανασυρόμενη οροφή που θα καλύπτει τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην επηρεάζονται οι ομάδες από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Έτσι θα είναι το νέο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Στις κερκίδες θα προσαρμοστούν 3.000 νέες θέσεις, με τον χώρο ανάμεσα στα καθίσματα να αυξάνεται ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τον θεατή. Ανάπλαση θα υπάρξει και στους εξωτερικούς του χώρους με περισσότερους χώρους πρασίνου.

"Το Σαντιάγο Μπερναμπέου είναι το μέρος όπου οι φίλοι της Ρεάλ συναντώνται και ζουν μοναδικές στιγμές εδώ και 117 χρόνια. Εξακολουθούμε να θέλουμε να βρισκόμαστε στα κορυφαία clubs του κόσμου και αυτή είναι μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ρεάλ διοικείται χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος, είναι ένας σύλλογος που δεν ξεχνά την  αλληλεγγύη και ανήκει στο λαό της. Με αυτές τις αξίες έχουμε εργαστεί μέχρι σήμερα και με αυτές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μέχρι να φτάσουμε στο νέο μας σπίτι. Αυτό το στάδιο θα είναι ένα πρωτοποριακό έργο για το σύλλογο και για την πόλη της Μαδρίτης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Florentino Pérez.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος