Έτσι θα είναι το νέο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Το καινούριο σπίτι της Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει -και θα είναι- διαστημικό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Απριλίου 2019

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αποκτήσει σύντομα, δηλαδή μέσα στα επόμενα χρόνια, ένα νέο σπίτι. Για την ακρίβεια, το Σαντιάγο Μπερναμπέου, θα ανακατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου, σε μία επένδυση που θα κοστίσει στη Βασίλισσα €575.000.000.  Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Florentino Pérez, ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τα νέα: Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος με τα συμβόλαια και τις οικονομικές συμφωνίες, ενώ οι εργασίες -που θα κρατήσουν συνολικά 3,5 χρόνια- θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, το πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή είναι το εξωτερικό περίβλημα του σταδίου, σχεδιασμένο με γιγαντιαίες χαλύβδινες ταινίες, στις οποίες θα προσαρμοστεί τελευταίας τεχνολογίας φωτισμός. Θα υπάρχει επίσης ανασυρόμενη οροφή που θα καλύπτει τον αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην επηρεάζονται οι ομάδες από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Έτσι θα είναι το νέο Σαντιάγο Μπερναμπέου

Στις κερκίδες θα προσαρμοστούν 3.000 νέες θέσεις, με τον χώρο ανάμεσα στα καθίσματα να αυξάνεται ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για τον θεατή. Ανάπλαση θα υπάρξει και στους εξωτερικούς του χώρους με περισσότερους χώρους πρασίνου.

"Το Σαντιάγο Μπερναμπέου είναι το μέρος όπου οι φίλοι της Ρεάλ συναντώνται και ζουν μοναδικές στιγμές εδώ και 117 χρόνια. Εξακολουθούμε να θέλουμε να βρισκόμαστε στα κορυφαία clubs του κόσμου και αυτή είναι μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ρεάλ διοικείται χωρίς κανένα προσωπικό κέρδος, είναι ένας σύλλογος που δεν ξεχνά την  αλληλεγγύη και ανήκει στο λαό της. Με αυτές τις αξίες έχουμε εργαστεί μέχρι σήμερα και με αυτές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μέχρι να φτάσουμε στο νέο μας σπίτι. Αυτό το στάδιο θα είναι ένα πρωτοποριακό έργο για το σύλλογο και για την πόλη της Μαδρίτης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Florentino Pérez.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Trae Young, η απάντηση της Ανατολής στον Luka Doncic

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ απέκτησε πολύ σοβαρό αντίπαλο για το βραβείο του rookie της χρονιάς στο ΝΒΑ.

Γιάννης και Harden στον δρόμο του NBA MVP

Δύο εντελώς διαφορετικοί πρωταγωνιστές με ξεκάθαρα αντίθετες ιδέες για το μπάσκετ συγκρούονται για τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ.