Ο Ινδός δρομέας που έσπασε το ρεκόρ του Usain Bolt

Έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9,55 δευτερόλεπτα. Με μία πολύ σημαντική διαφορά όμως.

Το καλοκαίρι του 2009, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, ο Usain Bolt απέδειξε γιατί δίκαια τον αποκαλούσαν άνθρωπο-αστραπή όσο έτρεχε στους στίβους. Κατάφερε, τότε, να διασχίσει τα 100 μέτρα σε μόλις 9,58 δευτερόλεπτα, πολύ πιο γρήγορα δηλαδή από οποιονδήποτε άλλον αθλητής σε ολόκληρη την ιστορία του αθλήματος. Το ρεκόρ του μοιάζει ακόμα απλησίαστο, σχεδόν υπεράνθρωπο θα μπορούσε να πει κανείς. Μήπως, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι τελικά;

Πριν λίγες μέρες, ένας Ινδός εργάτης από την Καρνατάκα, μία περιοχή στη νοτιοδυτική Ινδία, κατάφερε να τρέξει 142,5 μέτρα μέσα σε 13,62 δευτερόλεπτα, περνώντας τα 100 μέτρα μετά από μόλις 9,55 δευτερόλεπτα. Μάλιστα η διαδρομή στην οποία αγωνίστηκε ήταν λασπωμένος, κάτι που σημαίνει ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο χρόνος του θα μπορούσε να είναι ακόμα μικρότερος.

Ο 28χρονος Srinivasa Gowda έτρεξε γυμνός από τη μέση και πάνω, ξυπόλυτος και χωρίς καμία από τις ανέσεις που απολαμβάνουν οι σύγχρονοι επαγγελματίες αθλητές, αφού ο ίδιος αγωνίστηκε στον στίβο αλλά σε ένα παράξενο τοπικό άθλημα: Τον αγώνα δρόμου με βόδια.

Η είδηση για το κατόρθωμα του Ινδού δρομέα έκανε τον γύρο του πλανήτη, αφού μπορεί επισήμως να μην μπορεί να καταγραφεί ως παγκόσμιο ρεκόρ (μιας και τα βοοειδή βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση), παραμένει όμως ένας εντυπωσιακός άθλος από έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας αθλητής. "Κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τα πραγματικά αθλητικά ταλέντα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kiren Rijiu, Υπουργός Αθλητισμού της Ινδίας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησής του να δώσει τη δυνατότητα στον Srinivasa Gowda να προπονηθεί κάτω από πραγματικά επαγγελματικές συνθήκες.

Μάλιστα ενώ ο θόρυβος από την είδηση ότι ένας Ινδός ξεπέρασε σε ταχύτητα τον Bolt δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, τα διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες, ότι ένας άλλος συναθλητής του με το όνομα Nishant Shetty κατάφερε να κατεβάζει ακόμα πιο κάτω το ρεκόρ: Έτρεξε τα 100 μέτρα σε μόλις 9,51 δευτερόλεπτα. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος