Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται για το 2021

Η Ολυμπιάδα του Τόκιο μεταφέρεται στο καλοκαίρι του 2021.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Μαρτίου 2020

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μεταφερθούν για ένα έτος αργότερα, δηλαδή για το 2021, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Dick Pound.

"Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής στην ΔΟΕ, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει αναβολή. Οι παράμετροι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί αλλά είναι απίθανο να ξεκινήσουν οι αγώνες στις 24 Ιουλίου" ανέφερε μεταξύ άλλων στην USA Τoday ο Pound.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβάλλονται για το 2021

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe, που μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Thomas Bach, ανέφερε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και μπορεί να προκύψουν στην πορεία, ζητώντας την αναβολή για το 2021. Η επιλογή της αναβολής ήταν κάτι που έπεσε στο τραπέζι όταν διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών η Αυστραλία και ο Καναδάς, ανακοίνωσαν πως δεν σκοπεύουν να στείλουν τους αθλητές τους στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, εξαιτίας φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει:

"Με τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες από τον ΠΟΥ σήμερα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο πρέπει να προγραμματιστούν εκ νέου σε ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών, όλων των εμπλεκομένων στους Ολυμπιακούς αγώνες και της διεθνούς κοινότητας. Oι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο πρέπει να αποτελέσουν φάρο ελπίδας για τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτών των ταραγμένων εποχών και η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να γίνει το φως στην άκρη του τούνελ στο οποίο βρίσκεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Για αυτό, συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία. Επίσης συμφωνήθηκε ότι οι αγώνες θα διατηρήσουν την ονομασία Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες Τόκιο 2020".


Διάβασε ακόμη για το Euro 2020 που αναβάλλεται για το 2021 και τον LeBron James που τα είπε όλα για το 2020. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σπορ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

4 χρόνια χωρίς τον Johan Cruyff

Ο Ιπτάμενος Ολλανδός, που άλλαξε το ποδόσφαιρο μια για πάντα, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι σαν σήμερα το 2016.

Οι Clippers μόλις αγόρασαν την ιστορική έδρα των Lakers

Το θρυλικό γήπεδο των Los Angeles Lakers, The Forum, ανήκει πια στους άσπονδους συμπολίτες τους.