Tο Euro 2020 αναβάλλεται για το 2021

Το Euro 2020 γίνεται τελικά Euro 2021.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό και τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η αναβολή σε σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης ανάγκασε την UEFA να αποφασίσει την κατά ένα έτος "μεταφορά" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το Euro 2020 θα γίνει λοιπόν Euro 2021 (από τις 11/06/2021 μέχρι και τις 11/07/2021) ύστερα από επικοινωνία και συμφωνία των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τους εκπροσώπους των εθνικών πρωταθλημάτων και την Ένωση Συλλόγων Ευρώπης. Η διοργάνωση επρόκειτο να διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου. Αυτό γίνεται ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων αλλά και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που μοιραία παρατείνονται μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού - ίσως και αργότερα. 

Σύμφωνα με τα διεθνή media, η UEFA θα έχει ακόμη μία τηλεδιάσκεψη με τις 55 Ενώσεις/μέλη της Ομοσπονδίας, αργότερα μέσα στην ημέρα. Η επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η UEFΑ ανακοινώνει σήμερα την αναβολή του EURO 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν.

Όλες οι διοργανώσεις υπό την αιγίδα της UEFA και τα ματς (συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών) για τα clubs και τις εθνικές ομάδες, τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες, βρίσκονται σε αναμονή και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Τα play-offs για το EURO 2020 και τα διεθνή φιλικά, προγραμματισμένα για τα τέλη Μαρτίου, θα διεξαχθούν στο διεθνές παράθυρο, στις αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο calendary που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.


Διάβασε ακόμη για την υπηρεσία υπηρεσία streaming αλά Netflix που ετοιμάζει η Premier League, το μοιραίο αυτογκόλ του Andres Escobar και τη δεύτερη νιότη του Mathieu Valbuena.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος