Ο Βασίλης Σπανούλης στην κορυφαία 10άδα της δεκαετίας για την Euroleague

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποτελεί έναν μύθο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν γινόταν να λείπε από αυτή την "ομάδα".

Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ομάδα της δεκαετίας μετά τον Γιώργο Πρίντεζη και ο τρίτος Έλληνας, αφού στη 10άδα έχει πάρει θέση και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. "Το τελευταίο μέλος της ομάδας All-Decade της EuroLeague 2010-20... Ένας από τους καλύτερους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έχουν ΔΕΙ ΠΟΤΕ!", ανέφερε το twitter της Euroleague που "συνόδευσε" το βίντεο για τον Σπανούλη.

Με την ανακοίνωση της EuroLeague για τον Σπανούλη, έκλεισε και η 10αδα της "All-Decade Team" για την περίοδο 2010-2020, η οποία αποτελείται από τους εξής παίκτες: Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κάιλ Χάινς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Σέρχιο Γιουλ.

Ο Σπανούλης έχει κατακτήσει τρεις φορές την EuroLeague, τρεις φορές αναδείχθηκε MVP των Τελικών, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά και ο πρώτος πασέρ.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μοίρασε ευχαριστίες και δεν... ξέχασε κανέναν. Από τους προέδρους του Ολυμπιακού, αδελφούς Αγγελόπουλους, τους προπονητές, τους συμπαίκτες του, τους φιλάθλους... μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κυρίως για τις φορές που στάθηκαν στο πλευρό του... όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

"Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε χημεία! Όταν έχεις καλή χημεία, καλούς ανθρώπους, σωστούς χαρακτήρες που δουλεύουν σκληρά, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Απόλαυσα κάθε στιγμή παιχνιδιού με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Απόλαυσα να παίζω μπάσκετ!" δήλωσε ο Σπανούλης στο βίντεο που ετοίμασε η Euroleague για την ένταξή του στην All Decade Team.

Aναλυτικά, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

"Ευχαριστώ όλους όσοι με ψηφίσατε ανάμεσα στους κορυφαίους δέκα παίκτες της Euroleague την τελευταία δεκαετία. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μου, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τους φιλάθλους που με αγάπησαν και ήταν δίπλα μου, τους συμπαίκτες μου που ήταν εκεί για εμένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και οι συμπαίκτες μου έδιναν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα, για να κατακτήσουμε τίτλους, για να φτάσουμε σε τελικούς.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, τους βοηθούς προπονητές που συνεργάστηκα και όλο το προσωπικό της ομάδας: τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται στα γραφεία και στις υπηρεσίες Τύπου. Έκαναν σπουδαία δουλειά και ήταν πάντα στο πλευρό μου. Αισθάνεσαι πως δουλεύεις σε ένα οικογενειακό περιβάλλον και αυτό κάνει τη δουλειά σου πιο εύκολη".

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνέχισε λέγοντας: "Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θα περίμενες και θα ήθελες. Πρέπει, όμως να παραμείνεις αποφασισμένος, και να δουλέψεις σκληρά, να βρεις έναν τρόπο να επιστρέψεις και να είσαι επιτυχημένος. Κι αυτό κάναμε!

Είχα πάντα τεράστιους προπονητές και συμπαίκτες που έκαναν τη δουλειά πιο εύκολη για όλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε χημεία! Όταν έχεις καλή χημεία, καλούς ανθρώπους, σωστούς χαρακτήρες που δουλεύουν σκληρά, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Απόλαυσα κάθε στιγμή παιχνιδιού με τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Απόλαυσα να παίζω μπάσκετ!".

Στο τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης είπε: "Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό και ευλογημένο που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα, τον Ολυμπιακό! Αισθάνεσαι πως πραγματικά υπάρχουν δίπλα σου άνθρωποι έτοιμοι να σε βοηθήσουν.

Κι όχι μόνο στις καλές στιγμές όταν κατακτάς τίτλους, στους τελικούς ή σε εξαιρετικές σεζόν, αλλά κυρίως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, στιγμές που σε ατομικό επίπεδο οι παίκτες δεν πιάνουν την υψηλότερη απόδοσή τους, κάτι που είναι ανθρώπινο. Και όλοι στην ομάδα είναι εκεί για εσένα, να σε εμψυχώσουν, να σου δώσουν κουράγιο και να σου δείξουν πως ακόμη πιστεύουν σε εσένα! Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα!".

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος