Η επιστροφή του Mike Tyson

O 53χρονος πρώην πρωταθλητής θέλει να ανέβει ξανά στο ρινγκ και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει.

Στις 11 Ιουνίου του 2005, ο Mike Tyson ανέβηκε στο ρινγκ για τελευταία φορά, αντιμετωπίζοντας τον Ιρλανδό Kevin McBride και αποχωρώντας ηττημένος από το MCI Centre της Ουάσινγκτον. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια αλλά αυτό καθόλου δεν φαίνεται να πτοεί τον 53χρονο πια Tyson, ο οποίος μοιάζει να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη δράση. 

Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Το ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ο έτερος αθλητής που θα βρίσκεται στο ρινγκ, είναι ο Evander Holyfield. Ξέρεις, ο αντίπαλος του Tyson που έφυγε σχεδόν με ένα αυτί λιγότερο από την αρένα, έπειτα από δάγκωμα του πρώτου, τον Ιούνιο του 1997. 

Η επιστροφή του Mike Tyson
ΜΑΪΚ ΤΑΪΣΟΝ 1
ΜΑΪΚ ΤΑΪΣΟΝ 3

Ο Tyson θεωρείται από πολλούς ο τελευταίος πραγματικός μύθος της πυγμαχίας, μετά τους Muhammad Ali, Joe Lewis, Joe Frazier και George Foreman, παρότι ο ίδιος φρόντισε πολλές φορές κατά το παρελθόν να στιγματίσει την εικόνα του, τόσο εντός όσο και εκτός ρινγκ. Η ζωή και η καριέρα του θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν ταινία: Ξεκίνησε από το Brownsville, ένα γκέτο του Μπρούκλιν, έμπλεξε με συμμορίες από πολύ μικρός, έζησε το θρίαμβο αλλά και την πτώση, μπλέκοντας σε κάθε είδους σκάνδαλα και καταχρήσεις, και αντιμετωπίζοντας συχνά το νόμο. 

Πλέον, ο ίδιος δηλώνει πως ξαναβρήκε τη φλόγα του και προετοιμάζεται εντατικά, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανεβάζει στα κανάλια του στα social media. Ο προπονητής του, Rafael Cordeiro δηλώνει παραπάνω από εντυπωσιασμένος με την κατάσταση του βετεράνου αθλητή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

Τον ενθουσιασμό του δεν μοιράζονται τα μέσα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που από την πλευρά τους τονίζουν πως ο 53χρονος Tyson δεν έχει καμία σχέση με τον νεότερο εαυτό του και πως δύσκολα μπορεί να αντέξει πάνω από ένα λεπτό στο ρινγκ, με τους ρυθμούς που παίζεται πλέον το άθλημα. 


Κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος