Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.

Αυτό που στο χωριό μου λένε fine drinking (ή πώς να απολαμβάνεις το ποτό σου) είναι πραγματικά όμορφο, αρκεί να μην το παρακάνεις. Είτε με το ποτό, είτε με ανοησίες που μπορεί να πιστεύεις γι αυτό. Και γι αυτό ακριβώς είμαστε εδώ. Να σου γράψουμε αλήθειες - μεγάλες, μπορεί και όχι. Ή αλλιώς πέντε πράγματα που (νόμιζες πως) ήξερες για το ποτό αλλά είναι απλά μύθοι και παρερμηνείες.

Το σκουλήκι στην τεκίλα

Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς μύθους σχετικά με το θεϊκό απόσταγμα αγαύης. Όλοι το πιστεύουν, το αναπαραγάγουν και φυσικά κανείς δε γνωρίζει το λόγο. Μάντεψε γιατί. Γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το guzano είναι μια κάμπια που μπορεί να εμφανιστεί σε κάποια mezcal χαμηλής ποιότητας.

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Πρόκειται για μια προνύμφη που βρίσκεται και αναπτύσσεται μέσα στο φυτό της αγαύης. Κατά το παρελθόν και παρά το καθάρισμα υπολείμματα του guzano rojo (κόκκινο σκουλήκι δηλαδή) παρέμεναν σ' αυτό.

> Διάβασε ακόμη: Έτσι πίνεται το ουίσκι σύμφωνα με τους Σκωτσέζους

Η αγαύη πολύ συχνά καταναλωνόταν και σαν φαγητό από τους Μεξικανούς και μάλιστα μαζί με αυτή έτρωγαν και το σκουλήκι, που όχι μόνο δεν είχε άσχημη γεύση αλλά προσέθετε και ένα ιδιαίτερο χρώμα στην τροφή.

Τη δεκαετία του 1940, κάποιοι παραγωγοί χρησιμοποίησαν επίτηδες το guzano και στην ποτοποιία, για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Δεδομένου της διάρκειας του μύθου αυτού, το marketing τους ήταν εξόχως επιτυχημένο.

"Μην τα ανακατεύεις, θα σε χαλάσει"

"Μην πιεις μπύρα και μετά βότκα και μετά κρασί και μετά τσίπουρο. Και οπωσδήποτε πες όχι σε εκείνο το σφηνάκι στο τέλος". Σίγουρα κάτι παρεμφερές έχεις ακούσει και εσύ, κάποια στιγμή στη ζωή σου.

> Διάβασε ακόμη: Μία θρυλική συλλογή ουίσκι γι' αυτόν το χειμώνα

Ε λοιπόν μάθε πως η επιστήμη υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας συνδυασμός ποτών που θα κάνει χειρότερο το hangover σου.

ΠΟΤΟ TRENDS 2020 2

Αν πιεις 50 ποτά, το ίδιο θα σε χαλάσουν. Οι μόνοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι οι εξής δύο: Πόσα ποτά θα πιεις και πόσο γρήγορα θα τα πιεις.

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα