Πίνοντας (καλή) μπίρα στην Αθήνα
Τρεις άνθρωποι από τον χώρο της αστικής μικροζυθοποιίας θέτουν το πλαίσιο της craft μπίρας στην πόλη.
Πίνει (καλή) μπίρα η Αθήνα; Κι αν ναι, βρίσκεται το κοινό σε εκείνο το επίπεδο που αρχικά θα καταλάβει και κατ' επέκταση θα εκτιμήσει την craft εκδοχή αυτής; Αν κρίνουμε από την μίνι "άνοιξη" των αστικών ζυθοποιείων/taprooms/beer bars οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι μάλλον θετικές. Το Αθηνόραμα και ο Μπάμπης Δούκας επιθυμούν να θέσουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση, λαμβάνοντας υπόψιν τις απόψεις τριών ανθρώπων που ζουν καθημερινά ανάμεσα σε βύνη, λυκίσκο και taps: Των Φώτη Αναστασίου, Γιάννη Ψιμούλη και Ανέστη Ζαμανόπουλου.
Ζύθος και θεάματα
Από τα τέλη των '90s, όταν και η Craft έκανε την εμφάνισή της, έως και τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας υπήρξε ένα μεγάλο κενό στο συγκεκριμένο κομμάτι. Τότε ήταν που η Local Pub στο Χαλάνδρι άρχισε να ψάχνεται λίγο παραπάνω, σηματοδοτώντας κατά κάποιο τρόπο την αναγέννηση του είδους στην Αθήνα.
"Γύρω στις αρχές του 2010 κάναμε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό, με focus στην μπύρα. Φέρναμε πράγματα αποκλειστικά για το μαγαζί, που σιγά-σιγά κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο όλο και μεγάλωνε. Έπειτα μπήκε στο κάδρο το homebrewing και η γενικότερη άνθηση της ελληνικής μικροζυθοποιίας" αναφέρει ο Φώτης Αναστασίου από την Local Pub και τη ζυθοποιία Αναστασίου.
Η τελευταία βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη στημένη σε βρετανικά -και ιρλανδικά- πρότυπα pub, φροντίζοντας να προμηθεύει ολόφρεσκη μπύρα τις κάνουλες.
> Διάβασε ακόμη: Η σεζόν του Gin & Tonic σε 11 αθηναϊκά μπαρ
Από τη ζυθοποιία Αναστασίου ξεκίνησε την πορεία του και ο Γιάννης Ψιμούλης, που μαζί με τους Τάσο και Ελευθερία Παπαδάκη έχουν δημιουργήσει εδώ και μερικούς μήνες το Paragon, ένα μικροζυθοποιείο-taproom που σερβίρει τις μπύρες του σε έναν προσεγμένο industrial χώρο στην Ηλιούπολη και έχει καταφέρει να ακουστεί αρκετά.
"Η βασική φιλοσοφία είναι να προσφέρουμε φρέσκια μπύρα στο κοινό σε έναν cool χώρο. Να δημιουργήσουμε κάτι ελκυστικό, με επίκεντρο πάντοτε το πολύ καλό προϊόν". Μέχρι στιγμής, δείχνουν να έχουν πετύχει το στοίχημα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.