Όλα όσα θες να ξέρεις για το 'Ετερος Εγώ: Νέμεσις'

Ημερομηνία πρεμιέρας, πλοκή, φωτογραφίες και μερικά teaser videos για την τρίτη και τελευταία σεζόν της καλύτερης σειράς που φτιάχτηκε στα χρονικά της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης, σε παραγωγή της Cosmote TV.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 13 Ιανουαρίου 2023

Κάποιοι τυχεροί εκεί έξω, έχουν ήδη καταφέρει να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του 'Έτερος Εγώ' του Σωτήρη Τσαφούλια. Προβλήθηκε στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του οποίου μεγάλος χορηγός υπήρξε επί 7η συνεχή χρονιά η Cosmote TV. Οι υπόλοιποι, περιμέναμε καρτερικά μέχρι σήμερα για να μάθουμε ότι ο 3ος κύκλος ονόματι 'Νέμεσις' θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο Cosmote Cinema 1HD.

Οι φανατικοί τηλεθεατές του 'best seller' της Cosmote TV είμαι σίγουρη ότι συμμερίζονται τον ενθουσιασμό μου· κατά την ταπεινή μου άποψη, πρόκειται για μία εξαιρετική σειρά που, επαναπροσδιορίζοντας με το άρτιο αποτέλεσμά της την έννοια της ποιότητας στη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση, τοποθέτησε τον πήχη ψηλά και άνοιξε το δρόμο για νέες, αντίστοιχων αξιώσεων παραγωγές. Είμαι σίγουρη ότι ο Σωτήρης Τσαφούλιας που εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το σενάριό της από κοινού με την Κατερίνα Φιλιώτου, μας επιφυλάσσει μερικές ακόμη εκπλήξεις και ανατροπές για το τέλος.

Όλα όσα θες να ξέρεις για το 'Ετερος Εγώ: Νέμεσις'

Στο σύμπαν που έχει δημιουργήσει το συγγραφικό δίδυμο, όλα έχουν τεκμηριωμένη εξήγηση και το θέμα που προκύπτει στην προκειμένη περίπτωση είναι το πώς πρόκειται να ερμηνεύσει τον όρο Νέμεσις. Ως θεία δίκη και νομοτελειακή τακτοποίηση των κακώς κειμένων: Ως τιμωρία όσων υπερέβησαν τα ηθικά όρια με τη μορφή εκδίκησης; Ως συνέπειες της οργισμένης εκδοχής ενός εκ των βασικών ηρώων; Ή ως κάτι άλλο που δε χωράει ο νους μας;

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Ένας μήνας υπομονής φίλοι μου, αυτό έμεινε. Μέχρι τότε όμως, ας ρίξουμε μία ματιά στα στοιχεία που μας δίνει η Cosmote TV αναφορικά με την υπόθεση των 8 επεισοδίων. 

Η πλοκή

Στο νέο κύκλο 8 επεισοδίων της πολυαναμενόμενης σειράς, που θα συστήσει 31 νέους χαρακτήρες/ρόλους, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης είναι συντετριμμένος μετά τον τραγικό χαμό της αγαπημένης του Τόνιας. 

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Πενθεί κλεισμένος στο σπίτι του, δε διδάσκει και βρίσκει παρηγοριά μεταξύ ονείρων και παραισθήσεων, γιατί μόνο εκεί τη συναντά. Ωστόσο, μία έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών δεν αργεί να τον επαναφέρει στην ενεργό δράση, καθώς το τμήμα ανθρωποκτονιών ζητά και πάλι τη συμβολή του. 

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Παράλληλα, η εμφάνιση προσώπων από το παρελθόν οδηγεί σε συγκρούσεις και φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις συνέπειες των επιλογών τους. Η Νέμεσις έρχεται για όλους.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), αλλά και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Το cast, οι guest εμφανίσεις και οι νέες συμμετοχές

Στο μεταξύ, ο νέος κύκλος επεισοδίων του 'Έτερος Εγώ' υποδέχεται παράλληλα μια σειρά αξιόλογων ελλήνων ηθοποιών, καθώς και μερικές πραγματικά απρόσμενες guest εμφανίσεις.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Στράτου "Stan" Αντιπαριώτη, το come back της Μαίρης Χρονοπούλου, αλλά και η συμμετοχή του Δημήτρη Λαγούτη, που ακολουθεί τα χνάρια των διάσημων γονιών του, του Πέτρου Λαγούτη και της Μυρτούς Αλικάκη.

Φυσικά, τη συμμετοχή του Γιάννη Μπέζου, την έχεις πληροφορηθεί εδώ και καιρό, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοφιλής ηθοποιός στο Esquire, συνεπώς ήδη γνωρίζεις ότι υποδύεται τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.   

Τσαφούλιας, Δαδακαρίδης και Μπέζος, "συναντήθηκαν" παρεμπιπτόντως πέρυσι και στην εξαιρετική -και μονίμως sold out- θεατρική παράσταση "Αινιγματικές Παραλλαγές" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που σκηνοθέτησε ο πρώτος.

Στους guests συγκαταλέγονται οι καταξιωμένοι Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Ηλίας Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.α.

Tο βασικό cast πλαισιώνεται επιπρόσθετα, από χαρακτήρες που έχουμε ξαναδεί ή που καλούνται να εξυπηρετήσουν την πλοκή (Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Νίκη Λάμη, Κρις Ραντάνοφ, Άρης Αντωνόπουλος, Κυριάκος Σαλής, Τόνια Μαράκη, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αθηνά Αλεξοπούλου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Φώτης Θωμαΐδης, Κων/νος Σειραδάκης, Γιάννης Εγγλέζος, Μαρία Παπαλάμπρου, Μελέτης Γεωργιάδης).

Θυμήσου το trailer:

...αλλά και το βίντεο με backstage πλάνα που παρακολουθήσαμε οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, παρουσία των βασικών συντελεστών της σειράς:

*Το "Έτερος Εγώ: Νέμεσις" είναι μια παραγωγή της Cosmote TV, ενώ η εκτέλεση παραγωγής γίνεται από την εταιρεία Blonde.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις


Συντελεστές

Παραγωγή: Cosmote TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Blonde
Σενάριο: Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Φιλιώτου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας
Production Designer / Line Producer: Ηλίας Λεδάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Claudio Bolivar G.S.C.
Παραγωγός: Φένια Κοσοβίτσα

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr