Το 'μοιραίο' πράσινο ημερολόγιο του Dejan Radonjic

15 κομβικές ημερομηνίες που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τον Παναθηναϊκό.

Esquire Team
Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Dejan Radonjic αποτελεί παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς κάθισε στον πιο ηλεκτρισμένο πάγκο της Euroleague για μόλις 237 μέρες. Ο μαυροβούνιος τεχνικός αφήνει την ομάδα στις τελευταίες θέσεις της Euroleague, με χαμένο το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα και άτιτλη. Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί ως το τέλος της σεζόν με τον μέχρι πρότινος προπονητή του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη, ενώ παράλληλα έχουν ήδη μπει οι βάσεις για το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας με τον Pablo Laso με ορίζοντα το καλοκαίρι. Όλα αυτά όμως, για την ώρα φαντάζουν πολύ μακρινά. Μέχρι να υπάρξουν νέες εξελίξεις προς συζήτηση, εμείς καταγράψαμε 15 κομβικές ημερομηνίες από τη διαδρομή του Radonjic στο Τριφύλλι που οδήγησαν στην αποδέσμευσή του. 

Το 'μοιραίο' ημερολόγιο του Dejan Radonjic

Ο μαυροβούνιος τεχνικός μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διετία στον Ερυθρό Αστέρα με την κατάκτηση δύο σερί τίτλων σε Αδριατική Λίγκα και Σερβία αφήνει το Βελιγράδι για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι για να τον κάνουν δικό τους χρειάστηκε να τον υπογράψουν με ένα κλειστό διετές συμβόλαιο, που αργότερα θα πλήρωναν αρκετά ακριβά. Η ανακοίνωση έρχεται στις 30 Ιουνίου, ενώ το ρόστερ έχει ήδη αρχίσει να στελεχώνεται. 

02/10/22

Στις 2 Οκτωβρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Ρόδο τον Ολυμπιακό για τον τελικό του Super Cup και γνωρίζει εύκολη ήττα με 52-67. Η ετοιμότητα των Ερυθρολεύκων ήταν σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη των Πρασίνων, που εμφάνιζαν 10 νέους παίκτες, αρκετοί εκ των οποίων δεν είχαν κάνει προετοιμασία με την ομάδα. 

06/10/22

Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου, στο ξεκίνημα στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός χάνει στα σημεία από τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που αν κέρδιζε, ίσως άλλαζε κάποια από τα κακώς κείμενα. Η ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας, Marius Grigonis ξεκινά τη σεζόν με 1/18 τρίποντα. 

09/10/22

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό, αφού την Κυριακή 9 Οκτωβρίου χάνει και από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με 69-65. Ο Grigonis παραμένει άστοχος και η εσωστρέφεια κάνει την εμφάνισή της. 
 

13/10/22

Στις 13 Οκτωβρίου ο Radonjic επιστρέφει στο Βελιγράδι και κάνει το πρώτο του διπλό στην Euroleague, κόντρα στην παλιά του ομάδα.

16/10/22

Την εβδομάδα που ακολουθεί και ενώ ο Dwayne Bacon μένει ελεύθερος από τους Λος Άντζελες Λέικερς, δηλώνει ότι ο παίκτης έχει διαφορετικό προφίλ από αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Η δήλωση αυτή έρχεται στις 16 Οκτωβρίου.

19/10/22

Στις 19 του μήνα ο Εξάστερος γνωρίζει το διασυρμό από την Άλμπα στο Βερολίνο με 94-65 και η διοίκηση αναλαμβάνει δράση. 

21/10/22

Στις 21 Οκτωβρίου, μόλις 5 ημέρες μετά τη δήλωση Radonjic, o Παναθηναϊκός υπογράφει τον Bacon. 

02/12/22

40 ημέρες περίπου αργότερα, το Τριφύλλι φαίνεται να έχει βρει τα βήματά του. Στις 2 Δεκεμβρίου κερδίζει εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις με επιβλητική εμφάνιση και πετυχαίνει την τρίτη σερί του νίκη στην Euroleague, για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια. 

05/12/22

Στις 5 Δεκεμβρίου έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Basket League και το μομέντουμ έμοιαζε τέλειο για τους Πράσινους. Σε ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος ο Παναθηναϊκός χάνει με 68-66 και ο Bacon λίγο έλειψε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Το διπλό δεν ήρθε, ωστόσο η ομάδα του Radonjic έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον αιώνιο αντίπαλο για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά. 

16/12/22

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός χάνει από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και ενώ διεκδίκησε τον αγώνα μέχρι τέλους. Ήταν η δεύτερη σερί ήττα στην διαβολοβδομάδα που θα τον έβρισκε στην Ισπανία μετά από την "αυτοκτονία" κόντρα στη Βαλένθια. Η ψυχολογία βρίσκεται και πάλι στο ναδίρ. 

30/12/22

Στις 30 Δεκεμβρίου η ομάδα έχει μια ευκαιρία για να επανέλθει. Αντιμετωπίζει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό που ερχόταν χωρίς τον απόλυτο MVP της χρονιάς, Σάσα Βεζένκοφ. Το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά απογοητευτικό. Η ομάδα του Μπαρτζώκα πέτυχε τη 10η σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού με 71-95 και τον Moustapha Fall να κερδίζει κατά κράτος τους αντίπαλους ψηλούς. 

03/01/23

Η απομάκρυνση Radonjic πέφτει τότε στο τραπέζι για πρώτη φορά, όμως η διοίκηση αποφασίζει μετά από πολύωρο ραντεβού μαζί του, στις 3 Ιανουαρίου να ανανεώσει τη στήριξή της σε αυτόν. Οι ευθύνες μετατοπίζονται στον General Manager, Αργύρη Πεδουλάκη και ο μαυροβούνιος προπονητής κερδίζει χρόνο και... χρήμα καθώς του υπόσχονται ενίσχυση. 

10/01/23

Στις 10 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός "αυτοκτονεί" για μια ακόμη φορά στα τελευταία δευτερόλεπτα και χάνει από τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε σίγουρο για την έκβασή του. 

10/02/23

Ένα μήνα μετά, στις 10 Φεβρουαρίου, με τους Αγραβάνη και Matt Thomas να προστίθενται στο ρόστερ, οι Πράσινοι υποδέχονται τη Βαλένθια και χάνουν πάλι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

18/02/23

Στις 18 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο αυτή τη φορά Ολυμπιακό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η ομάδα του Radonjic εμφανίστηκε λειψή, καθώς δεν είχε βρεθεί λύση για την αποδέσμευση του Andrews, o Grigonis έμεινε σταδιακά εκτός ελληνικού ρόστερ και ο Thomas δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Παρ' όλα αυτά για ένα ημίχρονο έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στην τρίτη περίοδο εντούτοις, δέχθηκε ένα σερί 20-1 και μοιραία ήρθε άλλη μία συντριβή. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Bacon αρνήθηκε να περάσει αλλαγή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δείχνοντας την εικόνα διάλυσης στο στρατόπεδο των Πρασίνων. 

21/02/23

Στις 21 Φεβρουρίου μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν λίγες μέρες, αποφασίστηκε η άμεση αποδέσμευση του Dejan Radonjic από τον πράσινο πάγκο. 

Ήταν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά σε αυτό το σημείο της σεζόν. Απέκτησε τον Χρήστο Σερέλη και αποδέσμευσε όλα τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου, ώστε να δουλέψει όπως αυτός κρίνει μέχρι τα play offs. Φυσικά αυτήν τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατο να διορθωθεί η κατάσταση και να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από τη φετινή χρονιά. Ο Χρήστος Σερέλης θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του ρόστερ και θα παραμείνει στην ομάδα ως βοηθός του επόμενου προπονητή, που χρειάζεται να είναι κάποιο όνομα το οποίο θα εμπνέει. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος