Υπολογίζοντας τον 'μισθό' του Lionel Messi στην Inter Miami

Ο Lionel Messi είπε 'όχι' στα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά δεν πήγε και για την ψυχή της μάνας του στις ΗΠΑ.

Διανύουμε ίσως το σημαντικότερο μεταγραφικό καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας και οι πρώτες μετακινήσεις είναι εκκωφαντικές. Οι Σαουδάραβες μετά την απόκτηση του Cristiano Ronaldo τον χειμώνα, έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης των κορυφαίων παικτών και ήδη οι Kante και Benzema υπέγραψαν τα συμβόλαια της ζωής τους εκεί. Ο Lionel Messi μπορεί να απέρριψε πρόταση που άγγιζε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για δύο χρόνια, αλλά δεν πήγε και για ψίχουλα στο MLS και την Inter Miami. Και εξηγούμαστε. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του Αργεντίνου με τους Αμερικανούς, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι η ομάδα του David Beckham δεν προσέφερε τα ίδια ποσά που φημολογείται ότι έκανε η Αλ Χιλάλ. Προφανώς το MLS γενικότερα δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει τόσα χρήματα για έναν παίκτη, αλλά φαίνεται ότι το Μαϊάμι βρήκε αρκετούς τρόπους για να του κάνει τα επόμενα 2 χρόνια οικονομικά... γλυκά.

Διαβάστε Επίσης

Η μισή αλήθεια του Lionel Messi

Σύμφωνα με το The Athletic, εκτός από τον ετήσιο μισθό που θα λάβει ο Leo Messi, ο Αργεντίνος θα λάβει ένα ποσοστό των εσόδων που θα έχει η Apple από τους νέους συνδρομητές του MLS Season Pass, της υπηρεσίας για την παρακολούθηση του βορειοαμερικανικού πρωταθλήματος μέσω streaming.

Σε αυτό θα προστεθεί επίσης ένα επιπρόσθετο ποσοστό από όσα κερδίζει η adidas από το αμερικανικό ποδόσφαιρο (έχει νέα εξαετή συμφωνία με το πρωτάθλημα αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων). Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, θα του προσφερόταν επίσης ένα ποσοστό του franchise της ομάδας. Όχι τόσο μεγάλο όσο αυτό του Beckham κάποτε, αλλά ούτε και ασήμαντο. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψιν τα παραπάνω και σύμφωνα με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, ο Messi θα έχει "λαμβάνειν" για τα επόμενα δύο χρόνια περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στο σύνολο, ενώ θα διατηρεί και τα δικαιώματα της εικόνας του. Ταυτόχρονα, θα βρίσκεται και πιο κοντά στην Αργεντινή, για να επισκέπτεται την πατρίδα του, όποτε το επιθυμεί.

Στην ανακοίνωσή του ο Messi ανέφερε ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφασή του, καθώς αν ήταν έτσι, θα επέλεγε τη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Στο MLS θα βγάλει μέσα σε 2 χρόνια, όσα δεν έλαβε σε μια καριέρα σε Μπάρτσα και Παρί, ενώ ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί όλες οι λεπτομέρειες του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το έβδομο θαύμα του Λευτέρη Πετρούνια

Ο "άρχοντας των κρίκων" στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Ο Joel Embiid μόλις αποκάλυψε πως πάσχει από παράλυση Bell

"Είχα άσχημες ημικρανίες και νόμιζα ότι δεν ήταν τίποτα...".

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος