Πού και τι θα πιεις στη Μύκονο
Στο νησί των Ανέμων, τα μπαρ -μεταξύ άλλων- ξεχειλίζουν από premium δημιουργικότητα και σερβίρουν ποτά για κάθε γούστο.
Προφανώς, αν πας στη Μύκονο και δεν περάσεις από τη Μικρή Βενετία, είναι σαν να μην πήγες ποτέ. Το "Galleraki" είναι το πρώτο μέρος που συναντάς, ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα, με funky ατμόσφαιρα και φροντισμένα κοκτέιλ.
To ίδιο ισχύει και για το έτερο σουξέ της συγκεκριμένης γεωγραφικής πινέζας του Νησιού των Ανέμων, το "Scarpa", που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελεί σταθερά όταν τα φώτα χαμηλώνουν και ειδικότερα στην περίπτωση που θέλεις ένα καλοφτιαγμένο ποτό για να κάνεις… pairing με τη στιγμή που ο ήλιος βυθίζεται στη θάλασσα. Εστιάζει στα κοκτέιλ με φρέσκα φρούτα, όπως το signature Roger Rabbit με βότκα, καρότο, λάιμ, ροδάκινο και passion fruit.

Αξιοπρόσεκτη είναι και η δουλειά που γίνεται στο bar restaurant "Byblos", εκεί όπου τη Nikkei κουζίνα του εξαιρετικού σεφ Θάνου Στασινού συνοδεύουν αντίστοιχης φιλοσοφίας κοκτέιλ, με ιδιαίτερη αγάπη στο pisco.
Πίνεις άφοβα Xaman Ek (με pisco αρωματισμένο με lemon grass, mezcal, ροδάκινο και τσάι ιβίσκου) και Naab (με pisco, berries, yuzu και mirin). Παράλληλη ζωή αλλά προσαρμοσμένη στο ύφος του δικού της μικροσύμπαντος διάγει και η μπάρα του "Noema", με μια έξοχη λίστα την οποία επιμελούνται παλιοί γνώριμοι δημοφιλών αθηναϊκών μπαρ, όπως ο Βασίλης Βασιλείου και ο Steve Ajulo.
Δε γίνεται να μην περάσεις μια βόλτα κι από τη μυκονιάτικη εκδοχή του "Nolan". Εκεί, εκτός από τα δημοφιλή fusion πιάτα της κουζίνας, θα δοκιμάσεις και εξαιρετικά ποτά που υπογράφει η Πόπη Σεβαστού.
Φεύγοντας από τη Χώρα, μέρη όπως ο "Scorpios" (στην Παράγκα) και το "Alemagou" (στη Φτελιά) προσφέρουν πάντοτε (και) την ευκαιρία να πιεις κάτι αρκετά αξιόλογο παρά θίν’ αλός. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στο "Jackie O’" στο Super Paradise, εκεί όπου τη λίστα επιμελείται ο Γιάννης Μπάκος. Must τα signatures Dance Monkey (με gin infused με φύλλα συκιάς, τόνκα και μέλι) και Bloody Jackie (η δική τους εκδοχή για το Bloody Mary με σπιτικό μιξ), ενώ υπάρχει και αρκετά δυνατό section με aperitivi.
Παρατηρείται, όμως, το εξής παράδοξο: Τα μάλλον πιο φροντισμένα ποτά στο Νησί των Ανέμων θα τα πιεις στις μπάρες των εστιατορίων του ή σε εκείνες των ξενοδοχείων, συνήθως σε χαλαρό mood πριν ή μετά από κάποιο γεύμα ή στη ρομαντική συνθήκη του απογευματινού ποτού, ξέρεις, εκεί κατά το ηλιοβασίλεμα.

Και στις δύο περιπτώσεις βάζει τικ η ομάδα της Etiquette (με τους γνωστούς από το "The Clumsies", Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρη Πετρογεωργάκη και Νίκο Σουρμπάτη), που από φέτος έχει αναλάβει όλα όσα μπαίνουν στα ποτήρια μας στα projects του "Bill & Coo", δημιουργώντας μάλιστα ένα world class παρασκευαστήριο, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη Κυκλάδα.
Στο "Bill & Coo Suites and Lounge" και στο πολύ αξιόλογο εστιατόριο "Yevo", λοιπόν, στη Μεγάλη Άμμο, συναντά κανείς τη λίστα Phos, που αντλεί την έμπνευσή της από το τοπίο και το κοσμοπολίτικο νησί, με twisted classics, που μπορείς να τα απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή. Έπειτα, στο "Bill & Coo Coast" και με θέα τη Δήλο, η λίστα Ethos έχει ως βάση στα περισσότερα ποτά κυρίως ελληνικά αποστάγματα, που μπλεντάρονται με τοπικά προϊόντα και μυρωδικά.

Τέλος, στο μπαρ του "Beefbar Mykonos" έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή λίστα πολυεθνικής αντίληψης και αισθητικής, με απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ, κατάλληλα για να συνοδεύουν τα πιάτα του εστιατορίου.
Η συνέχεια στο Αθηνόραμα
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
