Μπαρ που δεν σερβίρει αλκοόλ έκλεισε μόλις σε 8 μήνες λειτουργίας
Το "SΤΑΥ.", το πρώτο μπαρ του Λος Άντζελες που δεν προσέφερε αλκοόλ, έκλεισε μετά από μόλις 8 μήνες λειτουργίας και κατά ειρωνικό τρόπο, κανείς δεν "έμεινε" τελικά εκεί.
Το STAY., το πρώτο μπαρ του Λος Άντζελες, που δεν σερβίρει αλκοόλ έκλεισε τις πόρτες του μετά από μόλις οκτώ μήνες λειτουργίας. Η ιδέα ενός χώρου αφιερωμένου αποκλειστικά σε ποτά χωρίς αλκοόλ είχε προκαλέσει ενθουσιασμό, ωστόσο, φαίνεται ότι η αγορά δεν ήταν έτοιμη για αυτήν την πρόταση.
Οι ιδιοκτήτες Summer Phoenix και Stacey Mann δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους ότι είναι περήφανες για όσα πέτυχαν με το STAY. και τον ρόλο που έπαιξαν στην προώθηση του κινήματος της μη κατανάλωσης αλκοόλ στο Λος Άντζελες. "Ήταν ένα έργο αγάπης και κάθε άτομο που πέρασε από τις πόρτες μας έγινε μέρος αυτής της αποστολής", ανέφεραν.
Το μπαρ της Chinatown
Το STAY. άνοιξε τις πόρτες του πριν από οκτώ μήνες στην Chinatown του Λος Άντζελες. Το ανακαινισμένο χώρο είχε μια πολυτελή και σοφιστικέ ατμόσφαιρα και απέτισε φόρο τιμής σε στοιχεία της κινεζικής κουλτούρας.
Το μενού του δημιουργήθηκε από τον μη αλκοολούχο mixologist Derek Brown, ο οποίος χρησιμοποίησε μη αλκοολούχα αποστάγματα για να φτιάξει περίπλοκα ποτά που έμοιαζαν με old fashioned cocktails και margaritas. Το STAY. επίσης διαθέτει μη αλκοολούχες μπύρες και κρασιά από brands όπως Naughty, Sovi και Surely.
Γιατί κλείνει, άραγε;
Κάποιος συγκεκριμένος λόγος για το κλείσιμο δεν αποκαλύφθηκε, αν και η Mann είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι "ενώ είναι ένα αναπτυσσόμενο κίνημα, είναι δύσκολο να φέρεις κόσμο μέσα. Είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα... η κρίση ισχύει ακόμα".
Μερικά μη αλκοολούχα μπαρ εξακολουθούν να λειτουργούν σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Όστιν του Τέξας. Ο Chris Marshall, ιδιοκτήτης του Sans Bar και του Sans Bar Academy στο Όστιν, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο μη αλκοολούχο μπαρ στη Βόρεια Αμερική όταν άνοιξε το 2017, λέει ότι είναι σημαντικό για τα μη αλκοολούχα μπαρ να έχουν μια άλλη πηγή εσόδων εκτός από την πώληση ποτών. "Για εμάς, αυτό είναι η εκμετάλλευση του χώρου μας, η συμβουλευτική με παραδοσιακά μπαρ, η εκπαίδευσή τους και τα κοκτέιλ για το μενού τους", λέει.
Μερικοί από τους πρώην μαθητές του από την ακαδημία του μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα δικά τους μη αλκοολούχα μπαρ χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το πρόγραμμά του. "Πρέπει απλά να χτίσεις αυτή την κοινότητα ανθρώπων που δεν πίνουν", λέει ο Marshall. "Χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ένα παραδοσιακό μπαρ... οι άνθρωποι να βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτόν τον χώρο είναι ένα πιο δύσκολο πράγμα. Αυτό το μέρος δεν πουλάει από μόνο του".
"Πιστεύω ότι υπάρχει ένα μέλλον όπου θα υπάρχει μια αλυσίδα μη αλκοολούχων μπαρ, αλλά είμαστε ακόμα τουλάχιστον πέντε χρόνια μακριά από αυτό", προσθέτει ο Marshall. "Αυτήν τη στιγμή, οι καλύτερες επιχειρήσεις στο παιχνίδι των μη αλκοολούχων ποτών είναι οι κάβες".
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.

