
Η επόμενη πίστα του aperitivo
Alper Deli και Giovanni Scaraggi ενώνουν τις δυνάµεις τους. Το αποτέλεσµα είναι τα άχαστα events Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Προφανώς και πάνω-κάτω γνωρίζεις τι είναι το aperitivo. Ίσως να μην ήξερες πως το πασίγνωστο, εξ Ιταλίας ορμώμενο κόνσεπτ έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ρώμη και σήμαινε το "άνοιγμα" ενός δείπνου, σε μια σύμπραξη κρασιού με μικρές μερίδες κρεατικών, τυριών και ψωμιού. Μάλιστα, το αρωματισμένο/ενισχυμένο κρασί ήταν παρόμοιο με τα βερμούτ που παρασκεύασε πρώτος ο Antonio Benedetto Carpano το 1786.
Οι αιώνες πέρασαν και το aperitivo εξελίχθηκε – τόσο, που αποτελεί πια μια λατρεμένη συνήθεια για τους ευ πίνειν aficionados και γεφυρώνει το τέλος της εργασίας με τις πρώτες συνθήκες χαλάρωσης μετά από αυτήν. Τα ποτά έχουν εκμοντερνιστεί, η φάση έχει αναβαθμιστεί και, γενικότερα, πίνουμε και τρώμε ωραία και εκλεκτικά.

Φτάνουμε αισίως στο 2023, όπου το Aperitivo Originale αρπάζει την ευκαιρία να επανασυστηθεί, επαναφέροντας τον θεσμό, με μια ολοκληρωμένη λύση για όλα τα μοντέρνα σημεία εστίασης. Ο Greco Romano Alper Deli για πρώτη φορά ανέλαβε τον ρόλο του σεφ και όχι εκείνον του bartender, οργανώνοντας, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 220 Aperitivo Guests σε όλη την Ελλάδα εντός δύο ετών.
Η δράση του περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού για την παρασκευή ποτών από ένα 100% ιταλιάνικο μενού με μοντέρνες πινελιές Ελλάδας (Negroni, Italian G & T, Disaronno Sour, Athenian Spritz κ.ά.), αλλά και την παρασκευή μπρουσκετών από τον ίδιο – με αλοιφές και αλλαντικά από τα leftovers των μαγαζιών. Παράλληλα, λειτουργεί ως host, εξηγώντας στους καλεσμένους το Aperitivo Concept και προσφέροντάς τους την ποικιλία από μπρουσκέτες, όταν επέλεγαν κάποιο από τα ποτά.

Το αποτέλεσμα ήταν το Aperitivo Originale να γίνει θεσμός σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, να υιοθετηθεί μέρα Aperitivo και σε άλλα σημεία και, γενικότερα, τα aperitivo events να τρέχουν τη φάση. Πλέον ο Greco Romano Alper Deli ενώνει τις δυνάμεις του με τον εξαίρετο Ιταλό σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro, Giovanni Scaraggi, και μαζί ετοιμάζουν μια σειρά από κοινά events. Ο δρόμος, ενώ βαδίζουμε σε πιο ζεστές θερμοκρασίες και ευχάριστα απογεύματα, οδηγεί –πού αλλού;– στο Aperitivo Originale: Bruschettas & Drinks.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα