O Elon Musk επιβεβαιώνει ότι η Tesla ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Αυτό κι άλλες πέντες φορές που ο tech-entrepreneur υποσχέθηκε να κάνει το αδύνατο δυνατό.

Η δημόσια εικόνα του Elon Musk είναι συνδυασμός ενός τεχνοκράτη γιάπη, του Willy Wonka και του τρελό εφευρέτη, Doc Brown, από το Επιστροφή στο Μέλλον. Μάλιστα ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος πλησίασε λίγο περισσότερο την περσόνα του τελευταίου, λίγες ώρες πριν.

Τι ακριβώς συνέβη; Ένας χρήστης ισχυρίστηκε στο Twitter ότι μέχρι το 2022 η Tesla θα έχει κατασκευάσει όχημα που θα φέρνει στον νου το Delorean από το Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ. Κάτι, δηλαδή, που όχι μόνο δεν διέψευσε ο Musk αλλά αντίθετα έσπευσε να επιβεβαιώσει λέγοντας ότι είναι ακριβώς αυτό που σκοπεύει να κάνει η εταιρεία του.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η πρωταπριλιάτικη φάρσα του 2016 του Νοτιοαφρικανού είχε να κάνει με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, πολλοί αναρωτήθηκαν αν αστειεύεται. Όμως, όχι, ο Musk δεν αστειεύεται.

Από την άλλη, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ανυπόμονος entrepreneur θα έχει ανακοινώσει ένα σχέδιό του, το οποίο βρίσκεται πολύ μακριά από το στάδιο της υλοποίησης. Άλλωστε αυτή είναι μία πάγια τακτική του, κάτι από το οποίο δεν δείχνει ότι μπορεί να ξεφύγει εύκολα. Ακολουθούν άλλες πέντε ιδέες του Musk που ενθουσίασαν τον πλανήτη, δεν πραγματοποιήθηκαν όμως ποτέ.

To μίνι υποβρύχιο που θα έσωσε τα εγκλωβισμένα παιδάκια

Πριν κάποιους μήνες όλος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια διάσωσης μίας ομάδας μικρών παιδιών που είχαν βρεθεί εγκλωβισμένα στα σπήλαια της Ταϊλάνδης. O Elon Musk φάνηκε να έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει προσφέροντας ένα υπερσύγχρονο μίνι υποβρύχιο. Όταν όμως οι ειδικοί διασώστες που διακινδύνευαν τη ζωή τους ανέφεραν ότι το σχέδιο του entrepreneur αποκλείεται να δουλέψει, εκείνος έκανε το μεγαλύτερο επικοινωνιακό λάθος της ζωής του: αποκάλεσε τον διασώστη "παιδόφιλο". 

Ένα site που θα βαθμολογούσε την εγκυρότητα των δημοσιογράφων

Εξοργισμένος για τις υπόνοιες που άφηναν κάποιοι δημοσιογράφοι αναφορικά με τις επιδόσεις της Tesla σε θέματα ασφάλειας, σκέφτηκε πως ίσως θα ήταν καλή ιδέα οι χρήστες του ίντερνετ να μπορούν να βαθμολογούν την εγκυρότητα των τελευταίων. Για να το κάνει αυτό θα έπρεπε να αγοράσει έναν ιστότοπο. Αποφάσισε να κάνει δικό του το site της ιστορικής πρώην σοβιετικής εφημερίδα Pravda. Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά αν δεν τον είχαν προλάβει κάποιοι άλλοι. Φυσικά ο Musk βρήκε τη λύση, όπως μπορείς να διαβάσεις παρακάτω.

Αυτό όμως που δεν έγινε ποτέ ήταν να λειτουργήσει το site ως ένα ελεγκτής της εγκυρότητας των δημοσιογράφων μέσα από τις βαθμολογήσεις των χρηστών. Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά.

Ένα ηλεκτρικό "αγροτικό"

Ένα project που βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά και κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Ο Musk είχε δηλώσει πως το 2018 το ηλεκτρικό "αγροτικό" θα είναι σχεδόν έτοιμο, όμως έναν χρόνο αργότερα ακόμα το περιμένουμε.

Μία από τις πρώτες online τράπεζες

Ο Musk ίδρυσε τον Νοέμβριο του 1999 την X.com, με σκοπό να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά τις online τράπεζες που έκαναν τότε την εμφάνισή τους. Τελικά, το 2000 αποχώρησε από το project, λίγο πριν η X.com συγχωνευτεί με μία άλλη τράπεζα και μετονομαστεί σε PayPal. 

Ένας cyborg δράκος

Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι μαζί του, μπορεί η συγκεκριμένη δήλωση να έχει να κάνει με το διαστημόπλοιο της SpaceX που ονομάζεται Dragon και σχεδιάστηκε για να μεταφέρει προμήθειες στους διαστημικούς σταθμούς. Παρόλα αυτά ο Musk μας είχε υποσχεθεί έναν δράκο. Κάτι, δηλαδή, που δεν είδαμε ποτέ.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Γης με την δεντροφύτευση 2.000 καρποφόρων δέντρων σε βόρεια Εύβοια & Μάνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου αποτελεί μια ημέρα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, μια ευκαιρία να εμπνευστούμε, να δράσουμε και να αφήσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη.

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.