Γιατί να αγοράσεις σκάφος όταν μπορείς να αποκτήσεις ένα DeLorean Hovercraft;

Ένας φανατικός του Επιστροφή στο Μέλλον μόλις αγόρασε ένα hovercraft αξίας $45.000, βασισμένο στο θρυλικό όχημα του Doc Brown.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Νοεμβρίου 2018

Είναι η αγορά που θα έκανε ευτυχισμένο κάθε fan του Back to the Future. Αρκεί, βέβαια, να του περισσεύουν περίπου $50.000 για να αποκτήσει το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι: Ένα πλήρες λειτουργικό DeLorean Hovercraft. Και ναι, είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι. 

Η ρέπλικα του Dr. Emmett Brown τα κάνει όλα (ΟΚ, εκτός από το ταξίδι στο χρόνο) συν του ότι μπορεί να πορευτεί και εντός του νερού. Το hovercraft κατασκευάστηκε από τον Matt Riese, ο οποίος μόνωσε με υαλοβάμβακα διάφορα σημεία του οχήματος και προσάρμοσε ένα custom made πλαίσιο από φουσκωτή βάρκα. Σύμφωνα με το The Drive, η λειτουργία του ως hovercraft είναι αποτέλεσμα της ιπποδύναμης 23 αλόγων, που παράγεται από τα μοτέρ δύο χορτοκοπτικών μηχανών. Μπορεί η ισχύς του να μοιάζει περιορισμένη, ωστόσο αυτό γίνεται για να μπορεί το όχημα να κινείται κανονικά και πάνω στο νερό και να βρίσκεται ταυτόχρονα εντός των νόμιμων ορίων σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ. 

Το DeLorean Hovercraft βγήκε προς πώληση πριν λίγες ημέρες (ένα και μοναδικό κομμάτι) στο eBay και αγοράστηκε το περασμένο Σάββατο - ο νέος του κάτοχος έδωσε κάτι παραπάνω από $45.000. Το 10% αυτών των χρημάτων θα πάει στο Michael J. Fox Foundation, που χρηματοδοτεί έρευνες σχετικές με το Parkinson.

Γιατί να αγοράσεις σκάφος όταν μπορείς να αποκτήσεις ένα DeLorean Hovercraft;

Δεν πρόκειται για το πρώτο ούτε ασφαλώς για το τελευταίο αντικείμενο/ ενθύμιο από το Επιστροφή στο Μέλλον, που καταφέρνει να πουληθεί. Πριν λίγους μήνες ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών OG Nike Mags (πιστά αντίγραφα εκείνων του Michael J. Fox στο Back to the Future: Part II) αγοράστηκε έναντι $92.100, ξανά μέσω eBay.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η LiveWire είναι το ίδιο το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Harley-Davidson

Υποθέτουμε ότι ούτε αυτό θα χαροποιήσει τους υποστηρικτές του Trump.

Η ομορφότερη Mercedes-Benz όλων των εποχών βγαίνει στο σφυρί

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τελειότερο χριστουγεννιάτικο δώρο από την Mercedes-Benz 300SL Roadster.