3 προϊόντα και 3 εργαλεία για ένα καλοσχηματισμένο μουστάκι

Δεν αρκεί μόνο να το μακρύνεις.

Με το μουστάκι να αποτελεί τα τελευταία χρόνια το μεγάλο trend στο facial look (ναι, αυτό ισχύει ακόμη και για την εποχή του κορονοϊού όπου λόγω εγκλεισμού πολλοί άντρες επιλέγουν τη λύση της γενειάδας), κλέβοντας τις εντυπώσεις από τη γενειάδα, όλο και περισσότεροι είναι οι άντρες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο παλιομοδίτικο στυλ του. Το ζητούμενο πάντως δεν είναι μόνο να καταφέρεις να μακρύνεις τις τρίχες σου, αλλά και να το διατηρείς καθαρό, πυκνό και στο σωστό μήκος. Τα ακόλουθα προϊόντα περιποίησης και εργαλεία θα βοηθήσουν τα μέγιστα την αποστολή σου.

Το χτενάκι

Ναι, αυτό του παππού σε μοντέρνα έκδοση. Το μουστάκι θέλει στρώσιμο κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με χτένισμα. Δώσε του μία ευκαιρία και αυτό θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Το ψαλίδι

Ενώ για τα μούσια το κατάλληλο εργαλείο είναι η κουρευτική μηχανή/trimmer, για το μουστάκι η πιο βολική λύση για να διορθώσεις το μήκος του είναι ένα ψαλίδι. Μην επιλέξεις κάτι μεγάλο αλλά ούτε κάτι μικρό. Ένα ενδιάμεσο μέγεθος θα κάνει τη δουλειά ακόμη κι αν δεν είναι από τα κλασικά ψαλίδια, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την περιποίηση του τριχωτού μέρους του προσώπου.

Το trimmer

Ιδιαίτερα χρήσιμο για τον "καθαρισμό" της περιοχής γύρω από το μουστάκι: μάγουλα, πιγούνι, λαιμός. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Το σαμπουάν

Αντί να χρησιμοποιείς εκείνο με το οποίο λούζεις τα μαλλιά σου, προτίμησε ένα ειδικό σαμπουάν που θα καθαρίσει σωστά τις τρίχες και θα τις αφήσει ενυδατωμένες.

Το λάδι

Κι επειδή η ενυδάτωση δεν σταματά στο σαμπουάν, μην αμελείς τη χρήση ενός ειδικού λαδιού που θα μαλακώσει τις τρίχες και θα εμποδίσει το φριζάρισμά τους. 

Το κερί

Styling δεν χρειάζονται μόνο τα μαλλιά. Προκειμένου να δώσεις σχήμα στο μουστάκι και να έχεις ένα δυνατό, αλλά φυσικό κράτημα, χρησιμοποίησε ένα ειδικό κερί. Πάντα απλώνεις μία μικρή ποσότητα και μετά χτενίζεις.

Tom Selleck and Ted Lasso approve this article.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα