Πώς θα κρατήσεις το μούσι σου περιποιημένο κάτω από τη μάσκα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μάλλον σημαντικότερο αντρικό grooming task αυτή τη στιγμή.

Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Τι γίνεται, όμως, τους τελευταίους μήνες που το μούσι σου βρίσκεται κρυμμένο κάτω από μία μάσκα; Αρχικά, το ότι δεν τα βλέπει κανείς (όσο είσαι σε εξωτερικό χώρο), δεν σημαίνει ότι δεν απαιτούν περιποίηση - το αντίθετο. Όχι, όμως, την ίδια που έκανες πριν. Υιοθέτησε, λοιπόν, τη grooming ρουτίνα που ακολουθεί έτσι ώστε, όταν όλη αυτή η περιπέτεια που ζούμε τελειώσει, να μη μοιάζεις "παρατημένος", αλλά στα καλύτερά σου.

Πριν φορέσεις τη μάσκα

  1. Πλύνε κανονικά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο καθαριστικό. Πολύ καλά και δοκιμασμένα είναι το Facial Fuel Energizing Face Wash της Kiehl's και το Dermo System Micro Purifying Cleansing Gel της Dior Homme.
  2. Απέφυγε τις αντιρυτιδικές κρέμες με πλούσια σύνθεση και τα πολύ βαριά λάδια περιποίησης γενειάδας. Αντί αυτών, προτίμησε για το πρόσωπό σου ένα λεπτόρευστο ζελ όπως το Hydra Energetic Anti-Shine Quenching Gel της σειράς Men Expert της L'Oréal Paris ή το Dercos Homme Hydra Cool + της Vichy, χωρίς να εφαρμόσεις τίποτα στο μούσι σου.
  3. Κάνε στα γένια σου μασάζ με ένα ελαφρύ λάδι όπως το Impact Grooming Oil της Tommy Hilfiger ή το Beard Oil της Uppercut Deluxe και στη συνέχεια χτένισέ τα.
  4. Κάτι πολύ σημαντικό: Πλύνε τα δόντια σου, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Διαφορετικά, όσο μιλάς φορώντας τη μάσκα, τα βακτήρια που θα εκσφενδονίζονται και δεν θα βρίσκουν διέξοδο στον αέρα, θα κάνουν "χορό" πάνω στα γένια σου. 
  5. Βάλε τη μάσκα.

Πώς θα κρατήσεις το μούσι σου περιποιημένο κάτω από τη μάσκαiStock

Κατά τη διάρκεια της ημέρας

Αν φοράς τη μάσκα για πολλές ώρες, μπορείς να τη βγάζεις κατά διαστήματα και να "φρεσκάρεις" το μούσι σου με ειδικά μαντηλάκια. Καλή δουλειά κάνουν τα Beard & Moustache Cleansing Wipes της Depot και τα Beard Wipes της Wise Men.

BEARD MASK 3iStock

Όταν επιστρέψεις σπίτι

Αφού βγάλεις και απορρίψεις τη μάσκα, επανέλαβε τη grooming ρουτίνα που έκανες και πριν τη φορέσεις.

Τα Σαββατοκύριακα

Αν μείνεις μέσα στο σπίτι, μπορείς αυτές τις δύο ημέρες να προσθέσεις στη grooming ρουτίνα σου και κάποια προϊόντα με πιο θρεπτική σύνθεση, όπως το Beard Serum της Acqua di Parma, αλλά και να κάνεις μάσκες καθαρισμού όπως η Intensive Purifying Mud Mask For Men του Tom Ford. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.