
Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση
Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.
Είναι τα αναψυκτικά των αλυσίδων fast food και ειδικά των McDonald's πιο νόστιμα; Η φήμη έχει εξαπλωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και έχει γιγαντωθεί, κυρίως από τους φανατικούς φίλους των εν λόγω εστιατορίων, αγγίζοντας τα όρια του μύθου. Πριν λίγο καιρό, ένα άρθρο του Business Insider εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό αλλά και το κατά πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται αυτή η πεποίθηση. H αλήθεια για την Coca Cola των McDonald's λοιπόν.
> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει ένα χάρτης με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου
Η αποθήκευση
Ενώ στα περισσότερα ταχυφαγεία η Coca Cola φτάνει μέσα σε πλαστικές -σφραγισμένες- σακούλες, στα McDonald's αυτό συμβαίνει εντός ανοξείδωτων δοχείων από χάλυβα, που διατηρούν καλύτερα τη γεύση και τη φρεσκάδα του δημοφιλούς αναψυκτικού.
Η προσθήκη νερού
Σύμφωνα με το επίσημο site τους, τα McDonald's δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό σερβιρίσματος του αναψυκτικού. Ειδικά στο κομμάτι του φιλτραρίσματος και της προσθήκης νερού, οι άνθρωποι της γνωστής αλυσίδας έχουν φροντίσει να συνεργαστούν με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, κάτι που κατ' επέκταση αντικατοπτρίζεται και στην πιο καθαρή γεύση.
> Διάβασε ακόμη: Ο David Adjaye και η φιάλη του παλαιότερου single malt
Η θερμοκρασία
Σε κάθε McDonald's υπάρχει ένας μονωμένος σωλήνας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος από το οποίο φθάνει στο ποτήρι το αναψυκτικό, με συνεχώς τρεχούμενο παγωμένο νερό, που φροντίζει να διατηρεί μία σταθερή και ιδανική για την Coca Cola θερμοκρασία, κοντά στους 0°C.

Το σιρόπι
Εκτός από την προσθήκη εξαιρετικά φιλτραρισμένου νερού, τα McDonald's συνηθίζουν να προσθέτουν στην Coca Cola και ένα σιρόπι με μυστική συνταγή, το οποίο βελτιώνει τη γεύση.
> Διάβασε ακόμη: Στο κέντρο της Αθήνας, ένα μπαρ σερβίρει μπροστά από ένα άλλο μπαρ
Το καλαμάκι
Τα καλαμάκια των McDonald's είναι πολύ μεγαλύτερα από το συνηθισμένο μέγεθος και αυτό επιτρέπει στο αναψυκτικό να φτάνει σε μεγαλύτερη ποσότητα στο στόμα και να μεγιστοποιεί την αίσθηση που αφήνει η διαδικασία του ανθρακικού στους γευστικούς πόρους.
Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο σημαντικά tips των fast foods, την πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald καθώς και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες της αλυσίδας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες