Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι τα αναψυκτικά των αλυσίδων fast food και ειδικά των McDonald's πιο νόστιμα; Η φήμη έχει εξαπλωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και έχει γιγαντωθεί, κυρίως από τους φανατικούς φίλους των εν λόγω εστιατορίων, αγγίζοντας τα όρια του μύθου. Πριν λίγο καιρό, ένα άρθρο του Business Insider εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό αλλά και το κατά πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται αυτή η πεποίθηση. H αλήθεια για την Coca Cola των McDonald's λοιπόν.

> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει ένα χάρτης με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Η αποθήκευση

Ενώ στα περισσότερα ταχυφαγεία η Coca Cola φτάνει μέσα σε πλαστικές -σφραγισμένες- σακούλες, στα McDonald's αυτό συμβαίνει εντός ανοξείδωτων δοχείων από χάλυβα, που διατηρούν καλύτερα τη γεύση και τη φρεσκάδα του δημοφιλούς αναψυκτικού.

Η προσθήκη νερού

Σύμφωνα με το επίσημο site τους, τα McDonald's δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό σερβιρίσματος του αναψυκτικού. Ειδικά στο κομμάτι του φιλτραρίσματος και της προσθήκης νερού, οι άνθρωποι της γνωστής αλυσίδας έχουν φροντίσει να συνεργαστούν με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, κάτι που κατ' επέκταση αντικατοπτρίζεται και στην πιο καθαρή γεύση.

> Διάβασε ακόμη: Ο David Adjaye και η φιάλη του παλαιότερου single malt

Η θερμοκρασία

Σε κάθε McDonald's υπάρχει ένας μονωμένος σωλήνας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος από το οποίο φθάνει στο ποτήρι το αναψυκτικό, με συνεχώς τρεχούμενο παγωμένο νερό, που φροντίζει να διατηρεί μία σταθερή και ιδανική για την Coca Cola θερμοκρασία, κοντά στους 0°C.

Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Το σιρόπι

Εκτός από την προσθήκη εξαιρετικά φιλτραρισμένου νερού, τα McDonald's συνηθίζουν να προσθέτουν στην Coca Cola και ένα σιρόπι με μυστική συνταγή, το οποίο βελτιώνει τη γεύση.

> Διάβασε ακόμη: Στο κέντρο της Αθήνας, ένα μπαρ σερβίρει μπροστά από ένα άλλο μπαρ

Το καλαμάκι 

Τα καλαμάκια των McDonald's είναι πολύ μεγαλύτερα από το συνηθισμένο μέγεθος και αυτό επιτρέπει στο αναψυκτικό να φτάνει σε μεγαλύτερη ποσότητα στο στόμα και να μεγιστοποιεί την αίσθηση που αφήνει η διαδικασία του ανθρακικού στους γευστικούς πόρους.

 


Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο σημαντικά tips των fast foods, την πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald καθώς και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες της αλυσίδας. 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.