Κανονικά, υποτίθεται ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να βρεις ένα ζευγάρι αντρικά γυαλιά ηλίου που να σου ταιριάζουν είναι το να το διαλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου. Δεν θα ήταν, όμως, τέλειο το να υπήρχε ένας πασπαρτού σκελετός που να δείχνει ωραίος πραγματικά σε όλους; Στους στρογγυλοπρόσωπους αλλά και σε όσους το πρόσωπό τους έχει οβάλ σχήμα ή είναι γεμάτο γωνίες; Ε, λοιπόν, έχουμε να σε ενημερώσουμε ότι η 'μαυρογυαλιακή τελειότητα' υπάρχει και ακούει στο όνομα wayfarer. Κι όταν λέμε wayfarer δεν εννοούμε μόνο την εικονική εκδοχή της Ray-Ban αλλά και εκείνες άλλων πολλών εταιρειών, με πρώτη και καλύτερη το μοντέλο Harris της εταιρείας Warby Parker.

Ben Alsop

Γιατί να επιλέξεις wayfarer

Θα μας πεις: Καλά, αφού μπορώ να βρω το ένα και μοναδικό ζευγάρι που θα ταιριάζει στο δικό μου πρόσωπο ωσάν να είναι κατά παραγγελία φτιαγμένο για μένα, γιατί να προτιμήσω ένα wayfarer; Για λόγους α. ευκολίας και β. στυλ, θα σου απαντήσουμε. Κι αυτό γιατί, αφενός, το να βρεις το ένα και μοναδικό, που ίσως να μην υπάρχει καν, μπορεί να σου πάρει χρόνια και, αφετέρου, με τα wayfarers έχεις πάντα εξασφαλισμένο το ότι θα είσαι στιλάτος. 

> Διάβασε ακόμα: Επιλέγοντας πάντα τα σωστά γυαλιά ηλίου

Πώς να τα φορέσεις

Άλλο ένα καλό με τα wayfarers: Ταιριάζουν σε όλους, ταιριάζουν και με όλα. Κι αυτό γιατί είναι cool. Μπορείς να τα φορέσεις με ένα δερμάτινο τζάκετ σαν αυτά των μοτοσικλετιστών αλλά και με ένα navy blazer με χρυσά κουμπιά. Επίσης, έχεις σιγουράκι το ότι δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα. Αν έχουν επιβιώσει επτά δεκαετίες, τώρα θα γίνουν ντεμοντέ; 

Ben Alsop

> Διάβασε ακόμα: Τα γυαλιά ηλίου του James Bond στο No Time to Die

Τι το διαφορετικό έχουν τα wayfarers της Warby Parker

Οι σκουροπράσινοι φακοί τους είναι σε ιδανική απόχρωση και η ταρταρούγα του σκελετού τους πιο φωτεινή από τις συνηθισμένες. Όταν τη διαπερνά το φως του ηλίου, δείχνει σχεδόν 'φλεγόμενη'. Με δυο λόγια, έχουν αυτό το κατιτίς που τα κάνει να είναι την ίδια στιγμή κλασικά, μοντέρνα, με μέλλον και 'διακριτικά' όσον αφορά το branding τους. Όσο για την τιμή τους; Όπως διαβάζουμε στο αμερικάνικο Esquire, είναι κάτω από 100 Ευρώ.