Η πραγματική πρωταγωνίστρια του Wimbledon είναι η τσάντα του Jannik Sinner

Η αμήχανη στιγμή που η τσάντα σου συζητιέται όσο και οι επιδόσεις σου.

Όταν μιλάμε για κομψότητα σε αθλήματα, το μυαλό μας πάντα πηγαίνει πρώτα στο τένις. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε όλο και πιο συχνά έντονα, φλούο χρώματα να ντύνουν τους αθλητές, όμως, σε γενικές γραμμές το εν λόγω άθλημα χαρακτηρίζεται από μία φινετσάτη αισθητική, πόσω μάλλον στο Wimbledon, όπου τηρείται αυστηρό dress code.

Οι κανόνες ένδυσης του τουρνουά επιβάλλουν λευκό χρώμα, από την κορυφή ως τα νύχια, κάτι που στο παρελθόν είχε παραβεί -ποιος άλλος;- ο Nick Kyrgios, και τώρα τον διαδέχτηκε ένας ακόμη τενίστας, ο Jannik Sinner.

Ο Ιταλός, που βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης ATP, εμφανίστηκε στο γήπεδο με μια τσάντα που είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία από τον οίκο μόδας, Gucci.

Η τσάντα ήταν διακοσμημένη με το εμβληματικό μονόγραμμα GG του πολυτελούς οίκου, ενώ οι χειρολαβές ήταν φτιαγμένες στα χρώματα του οίκου: πράσινο και κόκκινο. Στα δερμάτινα κομμάτια που συνδέουν τις χειρολαβές με την τσάντα, μπορούσαμε να δούμε τα αρχικά του Sinner χαραγμένα, J.S. Μια αποσκευή που σίγουρα θα περιμέναμε να δούμε σε καμπίνα αεροπλάνου και όχι σε αγώνα τένις. Αυτή η εμφάνιση σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία του τένις που μια πολυτελής τσάντα κάνει την είσοδό της στο κεντρικό γήπεδο του Wimbledon.

Ο Ιταλός παραδέχτηκε ότι ήθελε να προκαλέσει αίσθηση: "Είναι η πρώτη φορά που μια πολυτελής αποσκευή φτάνει στο γήπεδο. Η τέλεια τσάντα έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλη για να μεταφέρει όλα όσα χρειάζομαι στο γήπεδο, αλλά και να είναι εύκολη στη μεταφορά. [...] Φυσικά αυτό θα δημιουργήσει συζήτηση. Το να φέρουμε τον αθλητισμό και την πολυτελή μόδα κοντά με αυτόν τον τρόπο είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω σε αυτό. Ελπίζω ο κόσμος να το αγαπήσει όσο και εγώ", ανέφερε ο Sinner.

Η Gucci και ο Jannik Sinner, ο οποίος έγινε ambassador της ιταλικής μάρκας τον Ιούλιο του 2022, ήθελαν η τσάντα να είναι μια διαχρονική, κλασική επιλογή που να σέβεται τις παραδόσεις του τουρνουά. Η Gucci συνεργάστηκε με το team του τενίστα για να λάβει την έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις, της Ένωσης Επαγγελματιών Τένις και των Grand Slams, συμπεριλαμβανομένου του British Open, διασφαλίζοντας ότι η τσάντα πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.