Εν αντιθέσει με τις γυναίκες, που η γκαρνταρόμπα τους βρίθει από αξεσουάρ, οι άντρες καλώς ή κακώς έχουν περιορισμένες επιλογές στα χέρια τους για να χαρίσουν αυτό το κάτι παραπάνω στο ντύσιμό τους, ειδικά όταν πρόκειται για ένα επίσημο σύνολο. Εκτός από τα μανικετόκουμπα, δύο ακόμα βασικά αντρικά αξεσουάρ με formal χαρακτήρα είναι η γραβάτα και το παπιγιόν - η πρώτη είναι δημοφιλής όλο τον χρόνο, το δεύτερο είναι εκείνο που έχει την τιμητική του ημέρες σαν αυτές που διανύουμε.

Ποιo από τα δύο αξεσουάρ είναι το καλύτερο; Μονολεκτική απάντηση δεν υπάρχει, καθώς εξαρτάται από το στυλ κοστουμιού που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, το σμόκιν θα αγαπά πάντα πιο πολύ το παπιγιόν συγκριτικά με το κλασικό κοστούμι που η γραβάτα θα δένει πάντα πιο αρμονικά πάνω του.

Η γραβάτα

Η μεταξωτή γραβάτα είναι η πιο φίνα επιλογή και η μονόχρωμη ή εκείνη με το κλασικό, διακριτικό σχέδιο είναι η πιο σοφιστικέ κίνηση όταν θέλεις το επιθυμητό αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο κομψό αλλά και στιβαρό.

Το παπιγιόν

Στην αγορά κυκλοφορεί μία μεγάλη ποικιλία "έτοιμων" παπιγιόν, που δεν χρειάζονται δέσιμο. Αν ωστόσο πιάνουν τα χέρια σου, η κλασική του εκδοχή είναι σαφώς καλύτερη (δες εδώ πώς γίνεται το σωστό δέσιμο). Επένδυσε σε κλασικά χρώματα και προτίμησε το ύφασμα του βελούδου.

Δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις είναι τα εξής: όταν το dress code είναι black tie, τότε επιλέγεις μαύρο παπιγιόν με λευκό πουκάμισο,

ενώ όταν είναι white tie, λευκό παπιγιόν με λευκό πουκάμισο.

Από: Esquire NL