Στην πρώτη του συνεργασία από τότε που ανέλαβε τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του αντρικού τμήματος του Louis Vuitton, ο Virgil Abloh ενώνει τις δυνάμεις του με τον Nigo, τον Ιάπωνα σχεδιαστή, μουσικό παραγωγό και dj και μαζί δημιουργούν την LV² collection.

Μένοντας πιστοί στις διαχρονικές αξίες του γαλλικού οίκου, οι δύο σχεδιαστές προσφέρουν μία ανανεωτική διάθεση τόσο στα κομμάτια που απαρτίζουν την ένδυση όσο και σε εκείνα της υπόδησης και των δερμάτινων ειδών του οίκου.

Στη συλλογή πρωταγωνιστεί το denim ύφασμα σε παντελόνια, τζάκετ, πουκάμισα και καπέλα και το δέρμα σε υποδήματα –derbies, loafers, moccasin-style ankle boots– και τσάντες – keepall, backpacks, crossbody, σακβουαγιάζ. Εκείνο το στοιχείο, ωστόσο, που έχει κυρίαρχο ρόλο σε όλα τα items της σειράς είναι το μοτίβο που τα ντύνει – καλύτερα ο συνδυασμός αυτού, που εξηγεί ουσιαστικά τον τίτλο που αποδόθηκε στη συλλογή, LV²: το κλασικό μονόγραμμα του Louis Vuitton "παντρεύεται" όχι με το χαρακτηριστικό καρό pattern (Damier check), αλλά με μία διαφορετική, στρογγυλεμένη απεικόνισή του, δημιουργία του Nigo. Μία ακόμα δημιουργία του είναι η "LV Made" Duck, που είναι εμπνευσμένη από το χαρακτηριστικό μοτίβο πάπιας του fashion brand του, Human Made, και τη συναντάμε ως διακοσμητικό στις λαβές στις τσάντες και στο καντράν του ρολογιού Tambour Horizon LV² animation, αλλά και ως κλιπ γραβάτας στα tailoring κομμάτια της συλλογής.