Αξεπέραστα ζευγάρια των Nike Air Max 97

Ένα από τα πιο εμβληματικά sneakers όλων των εποχών και μερικές κορυφαίες εκδοχές του.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2022

Δεν χρειάζεται να γραφτούν και πολλά για τα Nike Air Max 97. Το -αρχικά- running sneaker της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών ειδών έκανε ντεμπούτο το 1997 και έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα από τα δυνατά hits στην ιστορία των αθλητικών παπουτσιών. Η έμπνευση του σχεδίου ανήκει στον Christian Tresser, που χρησιμοποίησε ως βάση τα ιαπωνικά bullet trains. 

Το low-top μοντέλο, 25 χρόνια μετά, συνεχίζει να πουλά σαν τρελό και να τραβά πάντοτε το ενδιαφέρον, όπως άλλωστε μαρτυρά και το virality του Air Max 97 "Coffee”.

Παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Air Max 97 OG QS "Gold"

Αξεπέραστα ζευγάρια των Nike Air Max 97

Πρός τέρψιν όλων των Air Max 97 fans, το 2017 η Nike αποφάσισε να επαναλανσάρει -δεν είχε κυκλοφορήσει από το 2010- και το κλασικό χρυσό χρώμα, που είχε κάνει θραύση τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του. Ένα must-have ζευγάρι για κάθε συλλέκτη sneakers.

Nike Air Max 97 Nintendo 64

NIKE AIR MAX 97 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 2

Το κύριο χρώμα των Air Max 97 που κυκλοφόρησαν αρχικά το καλοκαίρι του 2019, είναι το γκρι με πινελιές από πράσινο, μπλε, κόκκινο και κίτρινο. Οι ενδείξεις Power και Reset των πλήκτρων του χειριστηρίου βρίσκονται στις δύο "γλώσσες", ενώ το λογότυπο Air Max βρίσκεται στο πίσω μέρος και θυμίζει το λογότυπο της Nintendo και το λογότυπο της Nike στον πάτο του ζευγαριού σε ένα πλαίσιο που θυμίζει το λογότυπο του ESRB.

Air Max 97 OG Black/Volt

NIKE AIR MAX 97 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 5

Οι αληθινοί Air Max 97 aficionados τα εκτίμησαν όσο ελάχιστα μοντέλα, σχέδια και χρωματισμούς. Η συγκεκριμένη εκδοχή κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2017, για να εξαπλωθεί αργότερα σε πολλές άλλες αγορές του πλανήτη.

UNDEFEATED x Nike Air Max 97 UCLA Bruins

NIKE AIR MAX 97 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 3

Μία από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της Nike, που ουσιαστικά σηματοδοτεί τη συνέχεια της συνεργασίας της με την UNDEFEATED. Εδώ τα Air Max 97 είναι λευκά, με μπλε (Aero Blue) και χρυσο-κίτρινες (Midwest Gold) λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην ομάδα μπάσκετ του NCAA, UCLA Bruins. Το ζεύγος Air Max περιλαμβάνει την ομώνυμη ετικέτα του streetwear brand σε ένα ολόκληρο επίπεδο, στο πάνω μέρος του παπουτσιού. Υπάρχει επίσης λευκή  midsole και gum rubber outsole.

Nike Air Max 97 Portugal Patchwork - Cristiano Ronaldo

NIKE AIR MAX 97 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 1

Τα Nike Air Max 97 Portugal Patchwork πρωτολανσαρίστηκαν το 2018 και ήταν ένας φόρος τιμής στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Cristiano Ronaldo. Το κόκκινο χρώμα παραπέμπει στη γενέτειρα του CR7, ενώ τα patches (μπαλώματα) είναι μία αναφορά στις αναμνήσεις του Πορτογάλου επιθετικού: όταν ήταν παιδί η μητέρα του επειδή δεν είχε χρήματα να του αγοράσει καινούργια ποδοσφαιρικά παπούτσια, μπάλωνε τις τρύπες. 

Air Max 97 OG QS "Silver Bullet"

NIKE AIR MAX 97 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ 4

Κανένας χρωματισμός και σχέδιο δεν μπορεί να συγκριθεί με το αρχικό, το κλασικά ασημένιο ζευγάρι που ουσιαστικά είναι εκείνο στο οποίο οφείλεται η επιτυχία των εν λόγω παπουτσιών της Nike. Για πάνω από 20 χρόνια παραμένει best seller και αυτό λέει πολλά.

 


Διάβασε ακόμη για τα Dior Air Jordan της ορκωμοσίας Biden που δεν πέρασαν απαρατήρητα, τα καλύτερα running sneakers του 2021 και τις 2 πιο must επιλογές σε παπούτσια που χρειάζεται κάθε άντρας.


Φωτογραφίες ©Nike

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.