Πάει, τον χαιρετήσαμε (;) κι αυτόν τον παράξενο χειμώνα και ήρθε η ώρα να φορέσουμε το ανοιξιάτικο τζάκετ μας. Γιατί, θα πει κάποιος, είναι ανάγκη; Σαφώς και κατηγορηματικά, ναι. Εσείς κι εμείς, που ξέρουμε να ντυνόμαστε σωστά, γνωρίζουμε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για να μείνουμε χωρίς πανωφόρι, εκτεθειμένοι στις διαθέσεις του καιρού. Άλλωστε, η άνοιξη δεν περιλαμβάνει μόνο ηλιόλουστα ανθισμένα λιβάδια και βόλτες στη θάλασσα, αλλά και βροχές. Για να μη μιλήσουμε για την ψύχρα.

Πώς θα επιλέξεις το ανοιξιάτικο jacket σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι η πρακτικότητα. Να σε κρατάει όσο ζεστό χρειάζεται χωρίς να σε κάνει να ιδρώνεις. Να είναι ελαφρύ, να μην καταλαμβάνει όγκο και να είναι από ύφασμα που δεν τσαλακώνει ή που να μη δείχνει άσχημο με την τσαλάκα. Κι αυτό, για να μπορείς να το κάνεις έναν μπόγο και να το πετάξεις στο backpack σου ή να το περάσεις γύρω από τη μέση σου όταν ζεσταθείς, χωρίς να σε απασχολεί το πώς θα δείχνει όταν το ξαναφορέσεις.

Πού θα το φορέσεις

Όταν με το καλό βγούμε από τα σπίτια μας, στις πρώτες σου βόλτες στην πόλη, εις τας εξοχάς και παρά θιν αλός, που οι θερμοκρασίες είναι πάντα κάποιους βαθμούς πιο χαμηλά από αυτές που επικρατούν στο κλεινόν άστυ. Επίσης, θα βρεις πολλά ανοιξιάτικα jackets σε ήσυχα χρώματα που δεν είναι μόνο casual. Έχουν πιο ίσια γραμμή, που σχεδόν προσιδιάζει στο πατρόν που έχει ένα σακάκι. Αυτά τα jackets θα τα ταιριάξεις με oxford πουκάμισα και chinos παντελόνια, για να τα εντάξεις και στην γκαρνταρόμπα που χρησιμοποιείς για το γραφείο.

Τα καλύτερα jackets της αγοράς

Για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το κατάλληλο για αυτή την άνοιξη, αυτό που ταιριάζει στο στυλ, τα χρώματα και τις ανάγκες σου, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες επιλογές της αγοράς. Λάβε τις υπόψη για να επιλέξεις αυτό που όχι μόνο θα σε εξυπηρετήσει, αλλά και θα σου ανανεώσει τη διάθεση. Γιατί τι είναι η άνοιξη χωρίς την ανανέωση; Αλλιώς: Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του;

Το αδιάβροχο Stenhamra της Stutterheim

Stutterheim

Αν είναι να κάνεις μία επένδυση αυτή την άνοιξη, πόνταρε σε ένα ελαφρύ αδιάβροχο της εικονικής σουηδικής εταιρείας που θα δίνει για μία ζωή αξεπέραστο στυλ στην εμφάνισή σου. Το ιδανικό μοντέλο είναι το Stenhamra, που είναι φτιαγμένο για να φοριέται όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αξίζει γιατί με το κατάλληλο layering θα μπορείς να το φοράς όχι μόνο αυτή την εποχή, αλλά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. 

To κλασικό Samlaren 1A M της Fjallraven 

Fjallraven

Το συγκεκριμένο, limited edition jacket, είναι φτιαγμένο από περισσεύματα του υφάσματος G-1000, αυτού του ανθεκτικού πανιού για το οποίο έγινε γνωστό το brand. Κυρίως για τη χρήση του στα backpack, βέβαια. Με καφέ και πράσινα πάνελ, είναι τρομερά ανθεκτικό και θα το ταιριάξεις ιδανικά με cargo παντελόνια σε καφέ αποχρώσεις ή τζην με χαμηλό καβάλο σε άνετη, φαρδιά γραμμή και χωρίς ελαστάν.

 Το κατάλληλο για γραφείο Swale της Ted Baker

Ted Baker

Από 100% βαμβακερό πανί στην εξωτερική του όψη, με τέσσερις πρακτικές τσέπες που δεν αφαιρούν το παραμικρό από το άψογο smart casual στυλ του και με προσεγμένες λεπτομέρειες (πατιλέτα, εσωτερικός γιακάς, κουμπιά), είναι το jacket που μπορείς να φοράς από το πρωί στο γραφείο μέχρι το βράδυ για ένα ποτό (αμήν). Αλλά και στις βόλτες σου στην εξοχή. Στα plus; Μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο.

To κοτλέ JPN της Helly Hansen

Helly Hansen

Ω, ναι. Το κοτλέ δεν είναι ένα ύφασμα που φοριέται αποκλειστικά και μόνο τον χειμώνα. Άλλωστε, ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος. Αυτό το φοβερό φοδραρισμένο jacket με το χουχουλιάρικο κολάρο θα σε κρατήσει ζεστό μέχρι ο καιρός να φτιάξει πια για τα καλά. Αλλά και θα σου δώσει κάτι από το ανεπανάληπτο στυλ των κινηματογραφικών αστέρων της δεκαετίας του 1970, ειδικά αν το σετάρεις με ένα καφέ κοτλέ πεντάτσεπο παντελόνι και ένα καρό φανελένιο πουκάμισο φορεμένο μέσα από ένα λεπτό πλεκτό με μεγάλη V λαιμόκοψη.

Το βγαλμένο από τα 80s Puller του JW Anderson 

JW Anderson

Με κουκούλα και φτιαγμένο από τριπλή στρώση νάιλον υφασμάτων με εξαιρετική διαπνοή, θα σε κρατήσει ζεστό χωρίς να σε κάνει να ιδρώσεις, αλλά και γενικότερα στεγνό, καθώς η εξωτερική του όψη είναι αδιάβροχη. Όσο γιο το σχέδιο και τα χτυπητά "Carioca" χρώματά του; Θα σε κάνουν να νιώθεις τουλάχιστον πρωταγωνιστής στο Twin Peaks, έστω στο Stranger Things, αν δεν είσαι fan του αυθεντικού ρετρό. Συνδύασέ το ιδανικά με τζην σε ίσια γραμμή.