Φορώντας το μάλλον πιο δημοφιλές jacket της άνοιξης

Το προτείνουν οι οίκοι Louis Vuitton, Burberry και Vêtements, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο στις αλυσίδες προσιτής μόδας.

Υπάρχουν κάποιες μόδες στον τρόπο που ντυνόμαστε που έρχονται και μας βρίσκουν την ώρα που πίνουμε τον καφέ μας και έχουμε το τηλέφωνο μπροστά. Χωρίς προειδοποίηση. Τις περισσότερες, όμως, μπορούμε να τις δούμε να έρχονται παρακολουθώντας τα shows των μεγάλων οίκων μόδας και των mega brands που γίνονται γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: να δείξουν τις τάσεις της επόμενης σεζόν. Το baseball jacket, γνωστό και ως κολεγιακό μπουφάν, ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

La colegiala

Το συγκεκριμένο jacket, μπορεί να είναι ό,τι πιο πολύχρωμο, εντυπωσιακό και σπορ είδαμε να προτείνουν οι σχεδιαστές για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021-2022, παρόλα αυτά έχει κάνει κιόλας την εμφάνισή του στα καταστήματα, ηλεκτρονικά και μη, για να φορεθεί πολύ την άνοιξη που μπαίνει, επισήμως, σε λίγες ημέρες.

Το μεγάλο ατού του trend είναι ότι κάθε εταιρεία προτείνει και από ένα διαφορετικό στυλ κολεγιακού jacket, οπότε η ποικιλομορφία της προσφοράς θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις αυτό το οποίο μπορεί να ταιριάξει στο σώμα, την αισθητική και τα ρούχα που έχεις ήδη στην ντουλάπα σου, λες και οι σχεδιαστές του το εμπνεύστηκαν έχοντας εσένα στο μυαλό τους.

Céline

Φορώντας το μάλλον πιο δημοφιλές jacket της άνοιξηςCéline

Στην αντρική συλλογή του οίκου Céline, η Marta Martínez του ισπανικού Esquire εντόπισε ήδη ένα υπέροχο κολεγιακό jacket, σεταρισμένο με καρό πουκάμισο που έχει φορεθεί πάνω από T-shirt, σκισμένο στα γόνατα τζην με γυρισμένα τα ρεβέρ και λευκά αθλητικά μποτάκια.

Ένα look με ρετρό αέρα που σίγουρα σου θυμίζει το πώς ντυνόσουν ως έφηβος και νεαρός άντρας, αν υπήρξες σε αυτές τις ηλικίες στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Υιοθέτησέ το ακριβώς όπως είναι ή κάνε τις δικές σου παρεμβάσεις, π.χ. αντικατέστησε τα σκισμένα τζην με κάποια πιο "καθώς πρέπει".

Louis Vuitton

LOUIS VUITTON JACKETLouis Vuitton

Αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα "κανονικό" baseball jacket, που θα έχει τη μορφή που γνωρίζεις και αγαπάς, για να χτίσεις πάνω του το urban look σου, θα το βρεις στην πιο τέλεια εκδοχή του στον οίκο Louis Vuitton.

Το ιστορικό γαλλικό maison το προτείνει σε ίσια γραμμή, με γιακά και μαλακούς ώμους. Στο στυλ των περισσότερων vintage μοντέλων, είναι διακοσμημένο με πολλά patches και τα μανίκια του έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτό του υπόλοιπου jacket.

Vêtements

VETEMENTS JACKETVêtements

Ο οίκος που ίδρυσε ο Demna Gvasalia στο Παρίσι, προτείνει το κολεγιακό jacket στην πιο minimal εκδοχή του. Πιστό σε μία αμείλικτη μαύρη παλέτα, με δερμάτινα μανίκια, ένα λευκό R στο ένα του πέτο και το logo του brand στο άλλο, είναι ό,τι πρέπει για σοφιστικέ, μονοχρωματικά outfit.

Y/Project

Y/PROJECT JACKETY/Project

Πριν τα lockdown κατέβαινες στις κάθε λογής αμερικάνικες αγορές και ανακάτευες τις κρεμάστρες για να ανακαλύψεις vintage θησαυρούς σε τιμή ευκαιρίας; Έχεις λατρεία για ό,τι φωνάζει eightίλα και συγκεκριμένα για την πιο avant-garde ενδυματολογική παραγωγή της θεωρούμενης από πολλούς ως της πιο υπερβολικής στιλιστικά δεκαετίας; Προφανώς το ίδιο και ο Glenn Martens του Y/Project που προτείνει ένα oversized baseball jacket σε ασύμμετρη γραμμή, με έντονο το στοιχείο του καφέ δέρματος.

Isabel Marant

ISABEL MARANT JACKETIsabel Marant

Η Isabel Marant προτείνει μία κάπως ρουστίκ εκδοχή του κολεγιακού μπουφάν η οποία έρχεται να σε χτυπήσει κέντρο καρδιά αν αγαπάς το αρρενωπό στυλ της βορειοαμερικανικής επαρχίας, με τα μεγάλα καρό που παραπέμπουν στα πουκάμισα των ξυλοκόπων.

Burberry

BURBERRY JACKETBurberry

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αποδομημένο κλασικό baseball jacket, με ελαστικές μανσέτες όχι μόνο στα μανίκια αλλά και στα τελειώματα των μπροστινών τσεπών. Απαιτεί εκ μέρους σου πλήρη αποδοχή και πολλή αυτοπεποίθηση για να μπορέσεις να το υποστηρίξεις σωστά. Διαθέτεις;

Πριν το φορέσεις, σκέψου αυτά τα 3 πράγματα

Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιείς από τις προτάσεις των μεγάλων οίκων μόδας και των mega brands, είναι ότι το κολεγιακό jacket θα είναι όντως το μεγαλύτερο trend του φθινοπώρου που μας έρχεται. Το δεύτερο, ότι πρόκειται για ένα πολύ πιο βολικό πανωφόρι απ’ όσο ίσως μπορούσες να έχεις φανταστεί. Το τρίτο ότι έχει ήδη κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα καταστήματα και θα βρεις πολλά ωραία ανοιξιάτικα σχέδια στις συλλογές των αλυσίδων προσιτής μόδας από τις οποίες ψωνίζουμε εσύ, εγώ και όλος ο καλός ο κόσμος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.