Η ιστορία πίσω από το 'Open Arms' hoodie του Pep Guardiola

Ο Καταλανός τεχνικός περνά σημαντικά μηνύματα μέσα από τις στιλιστικές του επιλογές αλλά και την εξωαγωνιστική του δράση.

Δεν χρειάζεται να είσαι ακριβώς αετομάτης για να παρατηρήσεις πως το τελευταίο διάστημα ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι -και ένας από τους πιο στιλάτους τύπους των πάγκων- Pep Guardiola, συνηθίζει να φορά ένα γκρι hoodie με κόκκινες λεπτομέρειες και ένα πολύ συγκεκριμένο logo. Το ίδιο έκανε και στο πρόσφατο, νικηφόρο, παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στη Λέστερ, το περασμένο Σάββατο. Τι ακριβώς λοιπόν είναι το φούτερ με κουκούλα και την επιγραφή 'Open Arms';

Μόδα για καλό σκοπό

Είναι γεγονός πως ο Καταλανός προπονητής συνηθίζει να φορά εξαιρετικά κομψά και απέριττα μπουφάν ή πουλόβερ όσο βρίσκεται μία ανάσα από το χορτάρι. Αυτές τις ημέρες όμως προτιμά κάτι πιο άμεσο και σπορ.

Το hoodie του φοριέται για την προώθηση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα με έδρα τη Μπανταλόνα. Το Open Arms ιδρύθηκε από  τον Oscar Camps τον Οκτώβριο του 2015 και σκοπός της ύπαρξής του είναι να διασώσει μετανάστες από τα νερά της Μεσογείου. Μάλιστα, η ισπανική οργάνωση έχει πλούσια δράση και στη Λέσβο, ένα από τα μέρη της Ευρώπης που αντιμετωπίζει σε τεράστιο βαθμό το εν λόγω θέμα.

Ο Guardiola ξεκίνησε να φορά το φούτερ του από την boxing day και το ματς με τη Νιούκασλ. Αυτό ήταν κάτι που απασχόλησε τότε τον Τύπο. Όσοι το έψαξαν λίγο παραπάνω διαπίστωσαν πως ο Pep είναι προσφέρει €150.000 στην Open Arms πίσω στο 2018, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αγοράσει και ένα ολοκαίνουριο και πλήρως εξοπλισμένο σκάφος σε συνεννόηση με τον Camps.

Tο παράδειγμά του ακολούθησαν αργότερα και μερικές ακόμη τεράστιες μορφές των σπορ, όπως τα αδέρφια Gasol. Ο σταρ του ΝΒΑ Marc Gasol μάλιστα είχε συμμετάσχει σε αποστολή διάσωσης τον Ιούνιο του 2019, όταν επιβιβάστηκε σε βάρκα μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να σώσει συνανθρώπους μας που κινδύνευαν.

Το ποδόσφαιρο -και ο κόσμος γενικότερα- χρειάζονται περισσότερους τύπους σαν τον Pep Guardiola.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα