Κομμάτια που σε κάνουν πιο γοητευτικό

Υπάρχουν κάποια ρούχα που σε κάνουν να δείχνεις πάντα στιλάτος και πάντα στα καλύτερά σου.

Η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά το αντρικό στυλ, τα ρούχα που φοράμε παίζουν τεράστιο ρόλο στο πόσο γοητευτικοί νιώθουμε και στο πώς μας προσλαμβάνουν οι άλλοι γύρω μας. Γι’ αυτό και πρέπει να τα επιλέγουμε με τέτοιον τρόπο που να αποτελούν το κλειδί στη γοητεία μας. Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο απλό, καθώς κάποια (πολλά) ρούχα δείχνουν τέλεια σε μία βιτρίνα, σε ένα περιοδικό ή πάνω στον David Gandy, αλλά δεν είναι και τόσο υπέροχα πάνω μας, ενίοτε μάλιστα μας αφαιρούν γοητεία, παρά μας προσθέτουν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πέντε κομμάτια που, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός που τα φοράει, τον κάνουν να νιώθει και να δείχνει αυτοστιγμεί πιο ωραίος και γοητευτικός. Είναι εκείνα που δεν μπορεί σχεδόν σε καμία περίπτωση να δείξουν λάθος πάνω σε ένα αντρικό σώμα και που κάθε άντρας πρέπει να τα έχει στην ντουλάπα του. Γι’ αυτό και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα, με την υποσημείωση ότι πρέπει να επιλεγούν στη βάση συγκεκριμένων κανόνων.

Κοστούμι

Εντάξει το κοστούμι είναι ένας συνδυασμός ρούχων, αλλά εμείς για λόγους ευκολίας εδώ το εκλαμβάνουμε ως μονάδα. Όσο κι αν έχουμε δει διάφορους "μπατζανάκηδες" σε γάμους και βαφτίσια να δείχνουν "κάπως" μέσα σε ένα κοστούμι που δεν έχουν διαλέξει σωστά, το κοστούμι ως κοστούμι είναι φτιαγμένο για να κάνει τους άντρες να δείχνουν πιο γοητευτικοί.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, όταν επιλέγεις το σωστό για τον σωματότυπό σου πατρόν (κάτι που απαιτεί πολλές δοκιμές), "σμιλεύει" τη φιγούρα σου. Επίσης, ως ένδυμα, έχει ταυτιστεί με την αρρενωπότητα, τις επίσημες περιστάσεις και την επαγγελματική επιτυχία, κάτι που το κάνει να σου δίνει κι άλλους πόντους γοητείας, πέραν του ότι κολακεύει τη  γραμμή σου.

Τα παλτό και η καμπαρντίνα

Γενικώς τα παλτό -όπως ένα μάλλινο σε ζαχαρί απόχρωση με χρυσά κουμπιά- προσθέτουν σαγήνη στα αρρενωπά outfits. Η καμπαρντίνα, όμως, ειδικώς, δίνει την αίσθηση της επισημότητας σε όλα σου τα looks, ασχέτως του αν από κάτω της φοράς κοστούμι ή όχι, ενώ ανάλογα με το χρώμα της μπορεί να σου δώσει τρομερό στυλ.

Κομμάτια που σε κάνουν πιο γοητευτικόGetty Images

Ενώ τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία καμπαρντίνα σε μαύρο χρώμα, αυτές σε σκούρο καφέ και στις διάφορες αποχρώσεις του μπλε, είναι ικανές να δώσουν στα ντυσίματά σου και σε εσένα τον ίδιο περισσότερο ενδιαφέρον.

Εδώ ο κανόνας για την επιλογή της σωστής είναι απλός: Αν είσαι ψηλός, πηγαίνεις στα τυφλά για μία σε κλασικό μακρύ μήκος, ενώ αν είσαι κάπως πιο κοντός, επιλέγεις μία που ο γύρος της να φτάνει σε ένα σημείο πάνω από τα γόνατά σου.

Το σωστό πουκάμισο

Για κάθε άντρα πάνω στη Γη υπάρχει και ένα πουκάμισο το οποίο στέκεται πάνω του λες και είναι ραμμένο ειδικά για εκείνον. Σε κάθε περίπτωση, είναι φτιαγμένο από ποιοτικό ύφασμα, ενώ το πατρόν και ο τρόπος που φοριέται κολακεύει το σώμα του ιδιοκτήτη του.

Αν θέλεις να τονίσεις τα μπράτσα που έχεις, μη διστάσεις να σηκώσεις τα μανίκια του, ενώ αν είσαι αδύνατος και χωρίς πλάτες, επίλεξε ένα πουκάμισο με αυτή τη δομή που θα δώσει στο σώμα σου όγκο και σχήμα.

> Διάβασε ακόμα: Το πουκάμισο που θα φοράς ξανά και ξανά

Το δερμάτινο τζάκετ

Υπάρχει μία κάποια δόση μαγείας στα δερμάτινα τζάκετ την οποία δεν καταλαβαίνουμε όλοι απόλυτα, αλλά αρκεί που τη νιώθουμε. Το θέμα είναι ότι όλοι οι άντρες που φορούν ένα δερμάτινο τζάκετ, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, δείχνουν ωραίοι. Το πιο πιθανό είναι αυτό να συμβαίνει επειδή ως ένδυμα έχει συνδυαστεί με τη μόδα της επανάστασης, αλλά και διότι αποτελεί συνώνυμο της κουλτούρας του μοτοσυκλετισμού.

DAVID GANDY WEARING LEATHER JACKETGetty Images

Για να δείχνεις πάντα κούκλος μέσα σε ένα δερμάτινο τζάκετ, μην το παρακάνεις με το δέρμα στα υπόλοιπα ρούχα που φοράς και επίλεξε ένα σχέδιο που να σου κάνει καλή εφαρμογή. Αν πάλι δεν τα πας καλά με το δέρμα, υπάρχουν πολλές ποιοτικές εναλλακτικές από μη-ζωικής προέλευσης υλικά με υφή δέρματος.

> Διάβασε ακόμα: Το δερμάτινο τζάκετ είναι κλασική αξία

Τα καλά υποδήματα

Τα παπούτσια μετρούν εξίσου στην εμφάνιση και τη γοητεία σου με τα ρούχα που φοράς γι’ αυτό και πρέπει να τα επιλέγεις με την ίδια ακριβώς προσοχή. Μάλιστα, τα σωστά παπούτσια μπορούν να αναβαθμίσουν το στυλ σου και να κάνουν τους άλλους να σε προσέξουν κατευθείαν με το που μπεις σε έναν χώρο, επιβάλλοντας την παρουσία σου. Για ένα smart casual ντύσιμο, τα κομψά και καλοσχεδιασμένα tennis shoes είναι τα παπούτσια που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.