Γνωρίζεις ότι υπάρχουν slim fit πουκάμισα, slim fit παντελόνια και slim fit blazers. Αλλά ξέρεις τι σημαίνει να ανήκει ένα ρούχο σε αυτή την οικογένεια που τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει μία δημοφιλία άνευ προηγουμένου; Περίπου ότι είναι τέλειο. Αλλά ας το διαπιστώσουμε με επιχειρήματα για το slim fit blazer που πρέπει να του δώσεις τη σημασία που του αξίζει. Κι αυτό γιατί σε κάνει να ξεχωρίζεις και μπορεί να κάνει μία μέτρια εμφάνισή σου άξια να τη θυμάται κανείς. Αντίθετα, το blazer με regular fit εμπεριέχει τον κίνδυνο του να σε κάνει να δείχνεις ατσούμπαλος, ενώ κάποιο σε skinny fit μπορεί αποδειχθεί εξαιρετικά άβολο, πέραν της πιθανότητας του να δείχνει πάνω σου σαν να είναι το βαπτιστικό σου. Αλλά ας το αναλύσουμε για να σε πείσουμε.

Είναι πολύ στιλάτο

Το slim fit blazer κολακεύει τους περισσότερους άντρες και είναι πολύ πιο κομψό και στιλάτο από το regular fit που σημάδεψε την αισθητική των 90s και σε κάνει να δείχνεις σαν ιδεοτυπικός δημόσιος υπάλληλος - κάτι που μπορεί να είναι πολύ cool, μην παρεξηγηθούμε, αρκεί να το υποστηρίζεις με όλο σου το είναι. 

Getty Images

Ακολουθεί τη γραμμή του σώματός σου

Αυτό είναι καλό, πολύ καλό. Βέβαια, αν δεν το ράψεις από την αρχή, όπως ο περισσότερος κόσμος, θα πρέπει να το φέρεις στα μέτρα σου με τη βοήθεια ενός καλού ράφτη. Οι μικρομεταποιήσεις που θα του κάνει, π.χ. στο μήκος ή τους ώμους, θα αναδείξουν το σώμα και τα δυνατά χαρακτηριστικά σου.

> Διάβασε ακόμα: Επιστροφή στο γραφείο με αυτά τα παπούτσια

Είναι άνετο

Σε αυτό το σημείο ίσως έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι ότι αν είσαι πολύ νέος και αδύνατος μπορείς να παρακάμψεις το slim fit για χατήρι του skinny, που είναι και πιο ροκ. Λάθος μέγα αν κάνεις κάτι τέτοιο, παρεκτός κι αν είσαι ο Timothée Chalamet. Το skinny blazer, κατασκευαστικά, εμποδίζει τις κινήσεις σου, ασχέτως του αν το πανί του περιέχει ελαστίνη ή όχι (κάτι που δεν δείχνει πάντα ωραίο στα σακάκια). Επίσης, σε κάνει να ιδρώνεις πιο εύκολα λόγω της εξαιρετικά στενής του επαφής με το σώμα σου.

> Διάβασε ακόμα: Τα cardigans που θα σε ψήσουν να πάρεις ζακέτα

Έχει το τέλειο μήκος και την τέλεια διάμετρο μανικιού

Τα μανίκια του slim fit blazer όχι μόνο είναι πιο στενά από αυτά του regular χωρίς να φτάνουν την περίμετρο εκείνων του skinny, αλλά και πιο κοντά. Για την ακρίβεια επιτρέπουν στις μανσέτες του πουκαμίσου σου να εξέχουν από αυτά κατά 1 ακριβώς εκατοστό αλλά και στο ακριβό σου το ρολόι ή σε μία χοντρή αλυσίδα που μπορείς να έχεις περασμένει στον καρπό σου να είναι ορατά για όποιον θέλεις εσύ να τα θαυμάσει.