Ένα από τα πιο δύσκολα tasks στο αντρικό στυλ. Υπάρχει τελικά τρόπος για να φορέσεις τα 'δύσκολα' ρούχα και αξεσουάρ αλλά και να υιοθετήσεις τις τάσεις εκείνες που θα πάνε το στυλ σου μερικά βήματα παραπέρα, χωρίς, μάλιστα, να τζογάρεις στο ελάχιστο με την εικόνα σου. Αρκεί, βέβαια, να εμπιστευτείς τους ειδικούς.

Το cargo παντελόνι

Αν δεν το έχεις πάρει είδηση, μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες απουσίας, το cargo παντελόνι (ή "πολύτσεπο" κατά το ελληνικότερον), το κομμάτι εκείνο που όρισε όσο κανένα τα grunge '90s επιστρέφει στο προσκήνιο πλήρως ανανεωμένο. Πώς μπορείς να το φορέσεις λοιπόν χωρίς να θυμίζεις απολίθωμα του παρελθόντος;

"Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά εδώ είναι η εφαρμογή αλλά και το μήκος -το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις τα μπατζάκια σου να σέρνονται στο πάτωμα ή να "σακουλιάζουν γύρω από τον αστράγαλο" εξηγεί ο Luke McDonald, στυλίστας στο Thread. "Αφού λύσεις τα συγκεκριμένα ζητήματα, μπορείς να συνδυάσεις το cargo παντελόνι σου με διάφορα πουλόβερ με χοντρή πλέξη, με μπότες αλλά και με απλά, μονόχρωμα t-shirts. Όλα αυτά, κατά προτίμηση σε ουδέτερες αποχρώσεις".

Το hoodie

ο μεγαλύτερο προσόν των hoodies είναι η ευκολία με την οποία μπορούν να φορεθούν σε κάθε casual και χαλαρή περίσταση" αναφέρει η Kasia Katner, επικεφαλής του τμήματος styling στο Thread. "Αποτελεί ένα κομμάτι που μπορεί να σε συνοδεύσει με την ίδια ευκολία από τον καφέ το απόγευμα του Σαββάτου με τους κολλητούς μέχρι την καθημερινή βόλτα σου μέχρι το γυμναστήριο".

> Διάβασε ακόμη: Τα Vans που γίνονται ανάρπαστα λόγω Squid Game

Ωστόσο, ακριβώς λόγω του χρηστικού χαρακτήρα του εν λόγω κομματιού, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θεωρούν πιο πρόχειρο και, ενδεχομένως δευτεροκλασσάτο και χύμα. Κάτι που, για την Katner, προφανώς και δεν ισχύει, αφού "ένα καλό γκρι hoodie συνδυασμένο με navy blue chinos, λευκό t-shirt και μινιμαλιστικά sneakers αποτελεί τον ορισμό του προσεγμένου smart casual ντυσίματος".

Τα t-shirts με σχέδια

Getty Images

Λόγω του πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα του, ένα t-shirt με σχέδια και παραστάσεις οφείλει να πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις προτού το φορέσεις.

> Διάβασε ακόμη: Κυριλέ, cool και προσιτά αντρικά παπούτσια για το φθινόπωρο

Όπως εξηγεί ο Giles Farnham, επικεφαλής του River Island's Style Studio "σημασία εδώ έχει πρώτα απ' όλα η σωστή εφαρμογή. Αλλά και η επιλογή του σωστού σχεδίου, το οποίο δε θα πρέπει να είναι πολύ τραβηγμένο, εκτός, φυσικά κι αν μιλάμε για κάποιο vintage κομμάτι κάποιου ροκ ή μέταλ συγκροτήματος". Απλά και κατανοητά.

Το καπελάκι του baseball

"Το πρόβλημα με τα καπελάκια του baseball είναι ότι συνήθως δείχνουν φτηνιάρικα ή υπερβολικά casual -κάτι που εν μέρει οφείλεται στην κληρονομιά τους, μιας και κατάγονται από το πιο λαϊκό αμερικανικό άθλημα" αναφέρει ο Farnham. "Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος ενός smart casual outfit, κάθε άλλο. Βασική προϋπόθεση, το κομμάτι που θα επιλέξεις να μην διαθέτει το λογότυπο κάποιας ομάδας και, κυρίως, να ταιριάζει με το ύφος και τα χρώματα των υπολοίπων κομματιών που φοράς".

> Διάβασε ακόμη: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου, το ρολόι που φοράς

Το ροζ

"Για μένα, το γεγονός ότι το ροζ θεωρείται κατεξοχήν γυναικείο χρώμα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στον κόσμο της μόδας" αναφέρει ο art director της Reiss, Alex Field. "Στην τελική ανάλυση, πρόκειται για ένα χρώμα που μπορεί να προσδώσει λάμψη και "χαρακτήρα” σε κάθε σου εμφάνιση, όσο casual ή επίσημη κι αν είναι αυτή. Αρκεί, βέβαια, να ξέρεις να το φορέσεις σωστά. Πώς; Απλά, φρόντισε να μην φοράς παραπάνω από ένα ροζ κομμάτι σε κάθε σου εμφάνιση".

Από: gr.AskMen.com