Έχεις δύο δευτερόλεπτα να απαντήσεις στην ερώτηση: Ποια είναι η πιο στιλάτη ποδοσφαιρική ομάδα αυτή τη σεζόν; Φυσικά και δεν πρόλαβες να πεις τίποτα, πόσο μάλλον να σκεφτείς. Δεν πειράζει, προχωράμε. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι διάβαζες στο Esquire για τις πιο στιλάτες ποδοσφαιρικές φανέλες της σεζόν που διανύουμε, δεν είχαν προλάβει όλες οι ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα να παρουσιάσουν τις δικές τους εμφανίσεις.

Ανάμεσα σε αυτές και η Βενέτσια, που έπειτα από 19 χρόνια κατόρθωσε να επιστρέψει στη Serie A.

> Διάβασε ακόμη: Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Zinedine Zidane

Παρότι η ποδοσφαιρική ομάδα της μάλλον πιο τουριστικής ιταλικής πόλης διανύει μία μέτρια περίοδο όσον αφορά τη φόρμα της -βρίσκεται στη 16η θέση του Καμπιονάτο με 9 βαθμούς σε 11 ματς και μόλις δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού- διαπρέπει στο Champions League του στυλ. 

Κάθε φανέλα και ένα ποθητό κομμάτι

Ο σύλλογος της Βενετίας χρησιμοποιεί φέτος 4 διαφορετικά kits που έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει η εταιρεία αθλητικών ειδών Kappa. 

 

Η βασική της εμφάνιση είναι η μαύρη, με πορτοκαλί, πράσινες και χρυσές λεπτομέρειες, με τη λευκή και τη γαλάζια να είναι αυτές που ακολουθούν σε προτίμηση (και φυσικά επιλέγονται με βάση και τα χρώματα του αντιπάλου ή την έδρα του κάθε ματς).

 

Τέλος, υπάρχει και η (μάλλον) ομορφότερη -αυτή που αποθεώνει μέχρι και το βρετανικό Esquire, κάνοντας λόγο για το World's Coolest Menswear: Η κόκκινη φανέλα της Βενέτσια με το old-school μοτίβο. 

Σε όλες, απουσιάζει κάποιος χορηγός από το μπροστινό μέρος. Σε αυτό αναγράφεται μόνο η λέξη VENEZIA. 

Φόρτσα ραγκάτσι λοιπόν.