Υπάρχουν κάποια αντρικά τζάκετ που, απλώς, είναι τέλεια. Τα στήνεις στον τοίχο, τα στριμώχνεις σε μία γωνία, ψάχνεις να βρεις ένα, έστω, ψεγάδι πάνω τους. Να πεις, για παράδειγμα, 'είναι ωραίο αλλά θα με δυσκολέψει στους συνδυασμούς' ή 'θα το ερωτευόμουν αν ήταν σε άλλο χρώμα'. Εκείνα, όμως, αντιστέκονται σε όλες τις αιτιάσεις. Ναι, υπάρχουν τέτοια τζάκετ, αν και δεν είναι πολλά. Ένα από αυτά, που σου το προτείνουμε για φέτος τον χειμώνα με κλειστά τα μάτια, είναι το λαδί κερωμένο τζάκετ της Barbour, με τον κοτλέ γιακά, από τη σειρά Steve McQueen, η οποία είναι αφιερωμένη στον υπερστιλάτο Αμερικανό ηθοποιό που φορούσε πάντα ρούχα του βρετανικού brand κατά τη διάρκεια των μοτοσυκλετιστικών αγώνων στους οποίους συμμετείχε.

Ένα τζάκετ-ορισμός της τελειότητας

Το πατρόν του είναι κλασικό ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, διαχρονικό και άχρονο. Διαχρονικό γιατί έχει αντέξει στον χρόνο και άχρονο επειδή μπορεί και δείχνει εξίσου σύγχρονο στην εποχή μας όσο θα έδειχνε στα 50s, τα 60s, τα 70s ή τα 80s. Η εφαρμογή του είναι tailored, δηλαδή 'κανονική', ούτε στενή αλλά ούτε και φαρδιά.

Το λαδί 'εξωτερικό σώμα' του είναι φτιαγμένο από 100% κερωμένο βαμβάκι, δηλαδή από το υπερανθεκτικό πανί χάρη στο οποίο έγινε διάσημη η Barbour σε όλο τον κόσμο, που σου παρέχει έξτρα μόνωση και σε προστατεύει από τις βροχές. Εσωτερικά, διαθέτει καπιτονέ επένδυση.

Ο καφέ κοτλέ γιακάς του, δεν του δίνει μόνο χαρακτήρα, επιτρέποντάς σου την ίδια στιγμή να το φοράς με περισσότερα στυλ ρούχων, αλλά μπορεί να ανασηκωθεί για να σε προστατεύσει τόσο όσο χρειάζεται από το κρύο.

Όσον αφορά την πρακτικότητά του, διαθέτει τρεις εξωτερικές τσέπες, δύο πλαϊνές και μία στο στήθος που κλείνει με καπάκι και τρουκς, καθώς και μία εσωτερική. Το φερμουάρ του είναι αμφίδρομο και καλύπτεται με πατιλέτα η οποία κουμπώνει και αυτή με τρουκς.

Πάνω από την τσέπη στο στήθος φέρει ένα patch με την αμερικανική και τη βρετανική σημαία ενωμένες, ανάμεσα στις φράσεις Barbour Team και S. McQueen 1964, με κεφαλαία γράμματα. Τέλος, στο αριστερό του μανίκι έχει κεντημένο το λογότυπο της Barbour International και της The Steve McQueen Collection που ακολουθείται από την υπογραφή του Steve McQueen.

Πού θα το βρεις και πώς θα το φορέσεις 

Μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο τζάκετ που σου προτείνουμε με ένα κλικ εδώ, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία σε τζάκετ και μπουφάν της Barbour, που μπορεί να ανταποκρίνονται καλύτερα στις δικές σου προσωποποιημένες ανάγκες, στον αγαπημένο προορισμό για αγορές ρούχων, το Clodist.gr, με ένα κλικ εδώ

> Διάβασε ακόμα: Οι λόγοι που λατρεύουμε το κλασικότερο τζάκετ της Barbour

Φόρεσέ το στις βόλτες σου στην πόλη ή την εξοχή με ένα τζην, cargo ή κοτλέ παντελόνι και ένα πλεκτό με παχιά ύφανση, αλλά και στο γραφείο, με ένα chinos, ένα πουκάμισο και ένα σχετικά λεπτό πουλόβερ. Για μία σικ βραδινή έξοδο, πρόσθεσε στο σύνολό σου ένα κασκόλ που θα σου δώσει ακόμα περισσότερο στυλ. Όσον αφορά τα υποδήματα, ανάλογα με την περίσταση, μπορείς να παίξεις με sneakers σε σκούρα απόχρωση, ελβιέλες από καμβά, ορειβατικά μποτάκια και δερμάτινα δετά παπούτσια.

Μελανζέ χακί πουλόβερ της Barbour, με στρογγυλή λαιμόκοψη και καστόρινα μαύρα patches στους αγκώνες. Αγόρασέ το με ένα κλικ εδώ.

Αν, πάλι, θέλεις να νιώσεις τελείως 'Άγγλος και υπογραμμός', δεν έχεις παρά να απογειώσεις το στυλ σου με την τραγιάσκα της Barbour που ακολουθεί και που μπορείς να την κάνεις δική σου με ένα κλικ εδώ.


Info: Ανακάλυψε μία τεράστια ποικιλία σε ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ στον απόλυτο προορισμό για online shopping, το Clodist.gr.

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.