Τη θεωρείς μπελά και περιττή πολυτέλεια, όμως στην πραγματικότητα αποτελεί τη λεπτομέρεια εκείνη που μπορεί να "απογειώσει" (ή, αντίστοιχα, να "χαντακώσει") κάθε προσεγμένη σου εμφάνιση. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν -και μιας και πλησιάζουν γιορτινές ημέρες- ιδού πέντε τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα σου σωστά, χωρίς να κινδυνεύεις να σου κάτσει, κυριολεκτικά, το στυλ στο λαιμό.

Η διαχρονική αξία: o Full Windsor

Πρόκειται για τον κόμπο που έχει ταυτιστεί όσο κανένας με τη βρετανική φινέτσα και στυλ.

Σύμφωνα με το θρύλο, εμπνευστής του υπήρξε ο Δούκας του Windsor, ο οποίος τον "μόστραρε" πρώτος κατά τη διάρκεια κάποιας επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του '30, αλλάζοντας εν τέλει για πάντα το αντρικό στυλ.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία των Stan Smith, των πιο θρυλικών sneakers της Adidas

Με τι πουκάμισα μπορείς να τον συνδυάσεις:

Λόγω του επιβλητικού του μεγέθους, ο full Windsor θεωρείται κατάλληλη επιλογή μόνο για πουκάμισα με μεγάλο, πλατύ γιακά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δεν θεωρείται κατάλληλος για κοστούμια σε πιο στενή γραμμή.

Ταιριάζει:

Στη συνέντευξη για κάποια δουλειά που πραγματικά σε ενδιαφέρει αλλά και σε πιο ειδικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα σε γάμους, σε βαπτίσεις κ.ο.κ.

Η δημοφιλής επιλογή: o Half Winsdor

Αποτελεί μετεξέλιξη του κλασσικού Windsor και θεωρείται η πιο αξιόπιστη λύση για γραβάτες που είναι φτιαγμένες από κάποιο πιο "βαρύ" ύφασμα. Παράλληλα, αποτελεί έναν από τους πιο ευρέως διαδεδομένους κόμπους, ο οποίος μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σχεδόν σε κάθε σοβαρή περίσταση.

> Διάβασε ακόμη: Αντρικά κουρέματα που θα είναι πάντα κλασικά και cool

Με τι πουκάμισα μπορείς να τον συνδυάσεις:

Όπως ακριβώς ισχύει για το "ξαδελφάκι" του, τον κλασσικό Windsor, ταιριάζει ιδανικά με πουκάμισα που διαθέτουν πλατύ κολάρο. Βασική προϋπόθεση, η γραβάτα που θα επιλέξεις να έχει μεσαίο προς μεγάλο πλάτος και, ιδανικά, να είναι φτιαγμένη από μαλλί και μετάξι.

Ταιριάζει:

Από το επαγγελματικό brunch με κάποιον υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας μέχρι το δείπνο στο οποίο πρόκειται να σε γνωρίσει στους γονείς της.

Η δοκιμασμένη λύση: ο Four-in-hand

Με διαφορά, ο πιο εύκολος από όλους τους κόμπους που φιλοξενούνται στο παρόν θέμα. Κατάγεται από το ομώνυμο Λονδρέζικο club του 19ου αιώνα όπου και σύχναζε η αριστοκρατία της εποχής, ενώ θεωρείται με διαφορά η καλύτερη επιλογή για slim γραβάτες, φτιαγμένες από φίνα υφάσματα όπως το κασμίρι.

Με τι πουκάμισα μπορείς να τον συνδυάσεις:

Με κομμάτια που διαθέτουν τον χαρακτηριστικό γιακά με τα κουμπιά, όπως για παράδειγμα, το Oxford. Εναλλακτικά, με πουκάμισα που διαθέτουν στενό, μυτερό γιακά.

> Διάβασε ακόμη: Παπούτσια που απογειώνουν κάθε look

Ταιριάζει:

Σε κάθε "χαλαρή" περίσταση, όπως φερ' ειπείν στο ρομαντικό δείπνο μαζί της, σε κάποια συγκέντρωση με φίλους ή σε κάποιο pool party (όταν με το καλό ζεστάνει ο καιρός).

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com