Tα Air Force 1 που σχεδίασε ο Virgil Abloh στο πλαίσιο της σύμπραξης Louis Vuitton x Nike, για την κολεξιόν Α/Κ 2022 του γαλλικού ιστορικού οίκου, δεν αποτελούν τίποτα λιγότερο από ένα αριστουργηματικό δείγμα sneakers που έχουν φτιαχτεί με την τεχνική του patchwork. Για την ακρίβεια, συνδυάζουν το swoosh και τα λοιπά διακριτικά σύμβολα της αμερικανικής εταιρείας σπορ ειδών με δύο εικονικά ντεσέν -το Monogram και το Daumier- της γαλλικής υπεροχής.

Το λανσάρισμα μέσω δημοπρασίας

Αν σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις ένα ζευγάρι, μπορείς να το κάνεις συμμετέχοντας στην online δημοπρασία του οίκου Sotheby's, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 8 Φεβρουαρίου. Σε αυτή, θα διατεθούν 200 ζευγάρια, με τιμή εκκίνησης τα 2.000 δολάρια ανά ζευγάρι.

Louis Vuitton

Ο ευγενής σκοπός αυτής της κίνησης

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των luxury sneakers θα χρησιμοποιηθούν στη χρηματοδότηση του ιδρύματος που δημιούργησε ο Virgil Abloh, του Ταμείου 'Μετα-Μοντέρνων' Υποτροφιών, που υποστηρίζει σπουδαστές σχολών σχεδίου με αφρικανική καταγωγή, δίνοντάς τους ίση πρόσβαση στον χώρο της μόδας.

Ο ίδιος ο Virgil Abloh, που απεβίωσε τον Νοέμβριο, ξεσκέπαζε συχνά το πόσο 'κλειστός' στην πολυπολιτισμικότητα είναι ο κόσμος της μόδας.

> Διάβασε ακόμα: Τα vegan Air Jordan της Billie Eilish

Η πρωτοβουλία των οίκων Sotheby's και Louis Vuitton αποτελεί ένα ακόμα ομάζ στον σχεδιαστή που συμπίπτει με μία σημαντική επέτειο για τα Air Force 1 της Nike, καθώς φέτος συμπληρώνουν 40 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία.

Louis Vuitton

Το βαλιτσάκι

Εννοείται ότι τα sneakers τους οι πλειοδότες δεν θα τα παραλάβουν σε ένα απλό κουτί από χαρτόνι αλλά σε ένα βαλιτσάκι από πορτοκαλί δέρμα με σταμπωτό το Taurillon ντεσέν της Louis Vuitton.

> Διάβασε ακόμα: Τα νέα sneakers του Virgil Abloh για τον οίκο Louis Vuitton

Το εν λόγω βαλιτσάκι αποτελεί και αυτό τμήμα της κολεξιόν που σχεδίασε ο Virgil Abloh. Κοινώς, έχουμε να κάνουμε με κάτι σαν τις ρώσικες κούκλες: Με ένα συλλεκτικό κομμάτι που βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο συλλεκτικό κομμάτι.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.