Αν σου άρεσαν τα Stan Smith, τα Superstar ή τα Forum που προέκυψαν από τη συνεργασία της adidas με τη ΜΚΟ Parley for the Oceans, τότε σίγουρα θα ερωτευτείς την επόμενη κυκλοφορία της ongoing συνεργασίας adidas x Parley, που έχει ήδη πάρει τη μορφή του iconic μοντέλου ZX8000.

Από τα 80s με αγάπη

Το ZX8000, ένα από τα πιο σπουδαία, κλασικά και ντιζαϊνάτα παπούτσια για τρέξιμο, που έκανε χαμό τη δεκαετία του 1980, πλέον επανακυκλοφορεί σε νέα εκδοχή, φτιαγμένο από βιώσιμα υλικά, για να μπορείς με κάθε βήμα που κάνεις φορώντας το να βοηθάς τον πλανήτη και να το δείχνεις στην πράξη. 

Τα νέα και την ίδια στιγμή ρετρό αθλητικά υποδήματα είναι φτιαγμένα από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό νήμα, που έχει δημιουργηθεί κατά τουλάχιστον 50% από upcycled πλαστικά της Parley for Oceans, τα οποία συλλέχθηκαν από τις θάλασσες της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Adidas

Φτιαγμένα από ωκεάνια υλικά

Επιπλέον, τα 'καψούλια' των τρυπών από τις οποίες περνάνε τα κορδόνια τους, είναι φτιαγμένα από 100% πλαστικό συλλεχθέν στους ωκεανούς, ενώ οι φόδρες τους από ανακυκλωμένο Ortholite.

Με δυο λόγια, κάθε τμήμα από τα νέα ZX8000 έχει φτιαχτεί για να μειώσει την παρουσία των πλαστικών στους ωκεανούς του πλανήτη.

> Διάβασε ακόμα: Η Adidas παρουσιάζει τη δική της συλλογή NFTs

Τα παπούτσια, διατηρούν τις αισθητικές καταβολές των υπόλοιπων sneakers της συλλογής, με τους υπόλευκους/κρεμ/γκρεζ και ναυτικούς μπλε τόνους να κυριαρχούν, κάτι που τους δίνει ένα φρέσκο και casual άγγιγμα που τα κάνει ιδανικά για καθημερινά looks, παρότι, η 'καρδιά' τους συνεχίζει να χτυπάει 'αθλητικά'.

> Διάβασε ακόμα: Τα Adidas του David Beckham φοριούνται πάντα και παντού

Εννοείται ότι η μεσόσολά τους είναι BOOST και έχουν μία μπάρα Torsion για μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα. Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας τους είναι η 3η Μαΐου ενώ, σύμφωνα με κυκλοφορίες, θα κοστίζουν, στο περίπου, 130 Ευρώ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.