Τα items της συλλογής Adidas x Gucci τα είδαμε στην πασαρέλα, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους στα καταστήματα, κάτι που αναμένεται να γίνει στις 7 Ιουνίου. Μέχρι να γίνουν διαθέσιμα προς πώληση, όμως, έχουμε μία ακόμα ευκαιρία να τους ρίξουμε την πιο προσεκτική ματιά μας, χάρη σε μία στουντιακή φωτογράφιση που παραπέμπει στα 80s και αποθεώνει τη συνύπαρξη των logo των δύο mega brands.

Carlijn Jacobs for Gucci

Carlijn Jacobs for Gucci

Μία ολοκληρωμένη συλλογή Adidas x Gucci για όλ@

Στο παρελθόν τέτοιες συνεργασίες αφορούσαν συνήθως τη δημιουργία ενός μόνο κομματιού ή μιας capsule collection, με περιορισμένη έκταση. Αυτή τη φορά όμως ο Alessandro Michele είπε να πάει τα πράγματα, κατά πώς το συνηθίζει, λίγο παραπέρα, φτιάχνοντας μια ολοκληρωμένη κολεξιόν που, εννοείται, απευθύνεται σε όλα τα ανθρώπινα όντα, καθώς στου Gucci δεν κάνουν διαχωρισμούς, το gender-free το έχουν στο τσεπάκι. Σε αυτή, μπορεί να βρει κανείς τα πάντα, από φουστάνια και καπέλα μέχρι sneakers και τσάντες.

Carlijn Jacobs for Gucci

Η συνύπαρξη των logo

Όλα τα υπέροχα αυτά κομμάτια φέρουν τα διακριτικά χαρακτηριστικά τόσο της Adidas όσο και της Gucci, τα οποία δεν είναι και τόσο διακριτικά. Για την ακρίβεια, πρωταγωνιστούν, είτε με το μέγεθος είτε με την επανάληψή τους. Κάπως, δηλαδή, σαν να υπάρχουν πάνω στα προς πώληση αγαθά για να αποθεώσουν την ίδια τη συνεργασία, ως concept.

Carlijn Jacobs for Gucci

Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό το concept πρέπει να αναφερθεί κάτι που γράφτηκε στο ιταλικό Esquire: Δεν πρόκειται για τον θρίαμβο του athleisure πάνω στην υψηλή ραπτική ή το αντίθετο. Αυτό που αποθεώνεται είναι τα ίδια τα brands, η υπνωτική δύναμη και η παγκόσμια αναγνωρισμότητά τους.

> Διάβασε ακόμα: Logomania, η τάση της σεζόν;

Η φωτογράφιση για το lookbook

Τα φωτεινά χρώματα (των ρούχων/υποδημάτων/αξεσουάρ αλλά και των backdrops), οι αισθητικές αναφορές στους καταλόγους αθλητικής ένδυσης των 80s και οι πλαστικές πόζες των μοντέλων ίσως σε κάνουν να αναρωτηθείς για τις προθέσεις του Michele, το αν στοχεύει στην εξύψωση, την παρωδία, και στα δύο ή σε κάτι άλλο. Να σημειωθεί, έχει σημασία, ότι τη φωτογράφιση την υπογράφει η ανατρεπτική Carlijn Jacobs κι ότι εδώ ο όρος της ανατροπής έχει νόημα, δεν πρόκειται για βερμπαλισμό.

Carlijn Jacobs for Gucci

Τα sneakers 

Από όλα τα κομμάτια, αυτό που ξεχωρίσαμε είναι ένα ζευγάρι Adidas Gazelle που έχει πάνω του το άγγιγμα της Gucci ή, μάλλον, της Gucci του Alessandro Michele. Γιατί σταθήκαμε σε αυτό; Καλό ερώτημα. Ίσως γιατί είναι το πλέον φορέσιμο item μέσα σε όλο αυτό το καλειδοσκόπιο των τρελών, πολύχρωμων και φουλ στο logo σχεδίων.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.