Ναι ωραίες ήταν οι στιγμές που μαζευόμασταν σπίτι εκείνου που είχε τιμονιέρα και παίζαμε Gran Turismo με μπύρες φορώντας μάλλον ό,τι πιο πρόχειρο βρίσκαμε μπροστά μας. Όμως τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν και από ότι φαίνεται και το gaming έχει πλέον τους δικούς του στιλιστικούς κανόνες. Για την ακρίβεια, ο οίκος Dior μπαίνει κυριολεκτικά στο παιχνίδι και ντύνει τους οδηγούς του Gran Turismo 7, μετατρέποντας στο πιο στιλάτο game.

Η στερεοτυπική εικόνα του gamer, που έχει πλέον ριζώσει στο συλλογικό μυαλό με τα πληκτρολόγια που φωτίζονται με neon, τα φθαρμένα joysticks και τα μπλουζάκια που τυπώνονται με manga, είναι έτοιμη να διαταραχθεί ριζικά με την είσοδο της μόδας στην εικονική πραγματικότητα.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα του Gran Turismo 7

Παρόλο που το gaming κατά καιρούς συνδέεται με τη διάσταση της πολυτέλειας, η οποία ενσαρκώνεται από τα πανάκριβα αυτοκίνητα ή τους αδιανόητους τραπεζικούς λογαριασμούς των παικτών μας, το σύστημα μόδας πάντα δυσκολευόταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον των φανατικών της κονσόλας, με εξαίρεση το σύντομο αλλά πιο λεπτό ιντερλούδιο με τις ντουλάπες των σχεδιαστών στο Animal Crossing: New Horizons που έδωσε μια πρώτη ένδειξη της συνάντησης των δύο κόσμων. 

Όλα όσα φέρνει η Dior στο Gran Turismo

Με την εμπλοκή της Dior στο Gran Turismo ωστόσο, αυτό αλλάζει για τα καλά. Ο οίκος Dior έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό του Gran Turismo με δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του αποκλειστικά για το βιντεοπαιχνίδι. Με το Gran Turismo 7 λοιπόν, που διατίθεται αποκλειστικά για τις κονσόλες PlayStation 4 και Playstation 5, αλλάζουν οριστικά οι κανόνες και τα όρια μεταξύ της υψηλής μόδας και της διάστασης του gamer.
Στην πραγματικότητα, η Kim Jones έχει σχεδιάσει αγωνιστικά κοστούμια Dior, ενώ έχει προσαρμόσει ακόμη και ένα vintage μοντέλο αυτοκινήτου που εμφανίζεται στο παιχνίδι, το De Tomaso Mangusta. 

Dior Courtesy

To παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου, θα περιλαμβάνει μια ολόκληρη γκαρνταρόμπα οδηγού, με κίτρινο και γκρι κοστούμι, ασορτί γάντια, παπούτσια Diorizon και μπλε και γκρι κράνος. Τα αξεσουάρ θα είναι διακοσμημένα με το μοτίβο Dior Oblique, ενώ τα αρχικά CD Diamond και ένα patch "Christian Dior Atelier Avenue Montaigne" θα κοσμούν το κοστούμι και το αμάξωμα. 

> Διάβασε ακόμη: Το ντοκιμαντέρ του David Beckham θα είναι ένα χρυσωρυχείο μόδας των '00s

Ως τελική πινελιά, ο αριθμός 47 θα χαρακτηρίζει τόσο τον οδηγό όσο και το αγωνιστικό του αυτοκίνητο, ως φόρο τιμής στο έτος 1947, την ημερομηνία της πρώτης πρωτοποριακής επίδειξης μόδας του Christian Dior, η οποία σφράγισε την επιτυχία του New Look και του οίκου. Βουτώντας με πλήρη ταχύτητα στα ήδη περίεργα μυαλά των gamers, η Dior ποντάρει για άλλη μια φορά στη μοναδικότητα και στην αρχή της συλλογής, ενώνοντας τις δυνάμεις της με δύο ανδρικά πάθη, όπως τα αυτοκίνητα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.