Όπως ίσως να έχει φτάσει στα ωραία αφτιά σου, τελευταία ζούμε κάτι σαν μία επανάσταση του αντρικού κοστουμιού. Χωρίς σε καμία περίπτωση να έχουν φύγει από τη μόδα οι κλασικές επιλογές, οι μοντέρνες έχουν πια βρει τη θέση που τους αξίζει στις αντρικές γκαρνταρόμπες. Ευκαιρία, λοιπόν, να επενδύσεις χρήμα αλλά και χρόνο για να εντοπίσεις ένα καλό φθινοπωρινό κοστούμι (ή περισσότερα), κατά προτίμηση μάλλινο και με λίγη ελαστίνη στο πανί του, για να σου είναι πιο άνετο καθώς κινείσαι. Πριν να κάνεις, βέβαια, οποιαδήποτε αγορά, ρίξε μια ματιά στο πώς μπορείς να φορέσεις αυτή τη σεζόν το κοστούμι, σε τρεις διαφορετικές περιστάσεις.

iStock

Πώς θα πας στους φθινοπωρινούς γάμους

Η έκρηξη των γάμων του καλοκαιριού του 2022 συνεχίζεται ακάθεκτη και το φθινόπωρο, κάτι που ως φαινόμενο είναι λογικό, μιας και τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν γίνει άπειρες αναβολές λόγω κορονοϊού. Αντί να βάλεις το κλασικό navy ή μαύρο κοστούμι, προτίμησε ένα σε μια ιδιαίτερη απόχρωση του γκρι και συνδύασέ το με ένα άσπιλο λευκό πουκάμισο.

> Διάβασε ακόμα: Λινό κοστούμι, όπως του Brad Pitt

Πώς θα τη βγάλεις καθαρή στα ολοήμερα meetings

Το κλασικό, παραδοσιακό και -κυρίως- δοκιμασμένο navy κοστούμι ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις όσο είσαι στο ωραίο σου γραφείο. Για να κάνεις το look σου να δείχνει πιο σύγχρονο, δεν έχεις παρά να επιλέξεις κάποιο σε slim fit, ενώ αν επιθυμείς να κάνεις την casual διαφορά, αντί να το σετάρεις με πουκάμισο βάλε από μέσα ένα polo που το πανί του θα είναι πολυτελές, π.χ. από μίξη βαμβακιού φίνας ποιότητας με μαλλί ή με μετάξι.

> Διάβασε ακόμα: Αν κάτι μας έμεινε από το Wimbledon, αυτό είναι το κοστούμι του David Beckham

Πώς θα ντυθείς στην πένα για τα βραδινά ραντεβού σου

Αν είναι να πας στη Λυρική Σκηνή ή σε ένα καλό εστιατόριο, ίσως και να μην είναι καλή ιδέα να πας με το τζην, το πουκάμισο και το δερμάτινο τζάκετ σου. Αντί αυτού του συνδυασμού, προτίμησε ένα κοστούμι σε τολμηρό χρώμα, όπως το σκονισμένο τριανταφυλλί ή το αυτοκρατορικό, σκούρο πράσινο.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.