Ο George Clooney είναι ένας πρωτοκλασάτος, οσκαρικός ηθοποιός και την ίδια στιγμή ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ, που δεν διστάζει να γελάει με τη δημόσια περσόνα του και να κάνει πλάκα με την πάρτη του, κάτι που σημαίνει ότι δεν παίρνει τον εαυτό του (πολύ) σοβαρά. Στιλιστικά, έχει τον δικό του τύπο. Συχνά, φοράει πικέ πόλο και φαρδιά τζην παντελόνια, ενώ τα ατσάλινα ρολόγια που περνάει γύρω στον καρπό του κάθε φορά που είναι να φωτογραφηθεί στο κόκκινο χαλί έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Επίσης, έχει μια σταθερότητα: Φοράει σχεδόν πάντα το ίδιο κοστούμι, στο περίπου, δηλαδή, καθώς δεν πρόκειται για το ίδιο κομμάτι αλλά για πανομοιότυπα μεν, διαφορετικά δε κοστούμια.

Getty Images

Τα γκρι κοστούμια του Clooney 

Συνήθως, λοιπόν, όχι πάντα, όταν ο Αμερικανός σταρ της καρδιάς μας θέλει να δείχνει κομψός, σετάρει ένα γκρι κοστούμι με κάποιο μαύρο ή λευκό πουκάμισο και ένα ζευγάρι μαύρα, δετά υποδήματα. Μπορεί αυτή του η συνήθεια να μην τον καθιστά ακριβώς πρωτοπόρο, αλλά του προσδίδει κάτι εκτιμητέο: ενδυματολογική συνέπεια. 

Getty Images

Πάντως, απ' όταν ο Clooney έσκασε μύτη στη σφαίρα της δημοσιότητας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι μόδες στο κοστούμι πήγαν και ήρθαν. Τα μπατζάκια στένεψαν και φάρδυναν και ξαναστένεψαν πολλές φορές, τα πέτα στα σακάκια το ίδιο. Για κάποιο λόγο, όμως, τα κοστούμια που φοράει εκείνος, τα πανομοιότυπα μεταξύ τους, τα τελευταία τουλάχιστον είκοσι χρόνια, μοιάζουν πάντα relevant.

> Διάβασε ακόμα: Όταν ο George Clooney ήταν πωλητής κοστουμιών

Τι να κρατήσεις από αυτή την ιστορία

Σίγουρα, το αποτέλεσμα είναι κομψό επειδή τα συγκεκριμένα κοστούμια τα φοράει ο Clooney και όχι κάποιος άλλος, π.χ. ο Τίμος Σαλαμές. Οπότε, με το να αντιγράψεις το στυλ του δεν πρόκειται να γίνεις κατευθείαν σικάτος σαν εκείνον.

> Διάβασε ακόμα: Τα αλλόκοτα κουρέματα του νεαρού George Clooney

Αυτό που μπορείς σε κάθε περίπτωση να κρατήσεις από την περίπτωσή του, βέβαια, είναι πως ένα "ήσυχο", καλοραμμένο κοστούμι, με καλή εφαρμογή και την υπογραφή π.χ. του Armani είναι μια επένδυση στον χρόνο που μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με σταρ του σινεμά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.