Τα κομμάτια που θα προστατέψουν το στυλ σου στη βροχή

Μείνε στιλάτος και στεγνός μία ημέρα σαν κι αυτή, που οι ουρανοί δεν λένε να κλείσουν.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 18 Δεκεμβρίου 2021

Όταν έξω ρίχνει καρέκλες, το στυλ σου οφείλει να προσαρμόζεται στις υγρές συνθήκες, χωρίς να χάνει όμως ίχνος κομψότητας. Άλλωστε, η λύση δεν είναι να φορέσεις ό,τι πιο ατσούμπαλο, αλλά αδιάβροχο βρεις μπροστά σου μόνο και μόνο για να προφυλαχτείς από τη βροχή. Υπάρχουν συγκεκριμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ενδείκνυνται για τις ημέρες που "ανοίγουν" οι ουρανοί.

Το technical jacket

Τα κομμάτια που θα προστατέψουν το στυλ σου στη βροχή

Αντιανεμικό και αδιάβροχο, το γνωστό και ως νάιλον μπουφάν προστατεύει από κρύο και βροχή και αποτελεί ένα από τα κατεξοχήν αθλητικά κομμάτια του nineties sportswear. Προτίμησε ένα σε ουδέτερο, κλασικό χρώμα -μαύρο, σκούρο μπλε ή ανθρακί- και συνδύασέ το με αθλητική φόρμα, hoodie και sneakers για ένα athleisure look ή με denim ή chino παντελόνι, φανελένιο πουκάμισο και desert boots για ένα smart casual σύνολο.

Η καμπαρντίνα

ΣΤΥΛ ΒΡΟΧΗΟι ενδιάμεσες εποχές -άνοιξη και φθινόπωρο- της ταιριάζουν γάντι, μιας και είναι ελαφριά και αδιάβροχη, προσφέροντας πρακτικότητα και κομψότητα μαζί. Συμβουλή μας είναι να προτιμήσεις μία καμπαρντίνα/trench coat να αγοράσεις μία σε μπεζ απόχρωση αν είσαι μελαχρινός ή σε σκούρο μπλε αν είσαι ανοιχτόχρωμος. Μην επιλέξεις κάποιο σχέδιο σε πολύ μακρύ μήκος -τύπου κάτω από το γόνατο-, εκτός κι αν είσαι πολύ ψηλός.

 

 

Το αδιάβροχο

ΣΤΥΛ ΒΡΟΧΗ

Συγγενής του technical jacket, το αδιάβροχο είναι το πανωφόρι από καουτσούκ που έχει ταυτίσει το όνομά του με το βροχερό καιρό. Κάποτε, η μορφή του ήταν κάπως ατσούμπαλη, ωστόσο σήμερα κυκλοφορεί στην αγορά σε κομψές γραμμές και σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, που το καθιστούν ιδανικό ακόμα και για να φορεθεί πάνω από ένα "σπασμένο" κοστούμι.

Οι μπότες

ΣΤΥΛ ΒΡΟΧΗ

Προκειμένου να παραμείνεις στεγνός δεν απαιτείται να φορέσεις μόνο το κατάλληλο πανωφόρι, αλλά και τα κατάλληλα παπούτσια. Ένα απ' αυτά είναι αναμφίβολα ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες, όπως είναι για παράδειγμα οι δημοφιλείς chelsea boots, που ολοκληρώνουν ιδανικά ένα smart casual look, αλλά και τα trekking boots, ελληνιστί τα μποτάκια ορειβασίας, που αποτελούν την πιο hot τάση του φετινού χειμώνα στην αντρική υπόδηση.

Τα δερμάτινα sneakers/trainers

ΣΤΥΛ ΒΡΟΧΗ

Ποιος είπε ότι τα λευκά sneakers ή trainers φοριούνται μόνο το καλοκαίρι; Αν είναι δερμάτινα και όχι από σουέντ ύφασμα ή καμβά, μπορείς άνετα να τα περπατήσεις σε βρεγμένους δρόμους. Μία ακόμα πιο ασφαλής επιλογή στη βροχή είναι τα sneakers μποτάκια. Συνδύασέ τα με σκουρόχρωμα κομμάτια, καμωμένα από διαφορετικές υφάνσεις: μάλλινο παντελόνι, καμπαρντίνα, ζιβάγκο, τζην πουκάμισο.

Η ομπρέλα

ΣΤΥΛ ΒΡΟΧΗ

Πρόκειται για το αξεσουάρ – όπλο που δεν θα επιτρέψει στο στυλ σου να βάλει νερά. Προτίμησε μια ομπρέλα σε ένα κλασικό χρώμα -μαύρο, μπλε, λευκό ή καφέ- ή σε ένα επίσης διαχρονικό print -καρό, ριγέ-, ώστε να είσαι κομψός κρατώντας την ακόμα κι αν φοράς κοστούμι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα