Ο Tom Hiddleston δείχνει πώς φοριέται σωστά το σταυρωτό κοστούμι

Βγάλε προς τα έξω τον dandy εαυτό σου.

Δύο είναι οι μύθοι που περιβάλλουν το σταυρωτό κοστούμι: Πρώτον ότι ταιριάζει σε μεγαλύτερες ηλικίες -του πατέρα ή του παππού σου- και δεύτερον ότι φοριέται από συγκεκριμένους σωματότυπους -ψηλόλιγνους και όχι κοντούς και γεμάτους.

Στις μέρες μας και οι δύο μύθοι έχουν καταρριφθεί από τους σχεδιαστές μόδας, με το old school suit, το double-breasted να κυκλοφορεί και σε slim cut γραμμή, εκτός από την κλασική. Η νέα, "εκσυγχρονισμένη" εκδοχή του δεν διαθέτει τις ογκώδεις βάτες ή το τετράγωνο "κόψιμο" του παρελθόντος, αλλά αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα και ταιριάζει στους πάντες, εκτός από όσους είναι αρκετά παχουλοί και πολύ γεμάτοι στους γοφούς.

Tips για να κουμπώσεις σωστά το σταυρωτό κοστούμι

Το σταυρωτό κοστούμι με τα τέσσερα κουμπιά

Το μοναδικό κουμπί που κουμπώνεις είναι το πάνω. Αλλά και το εσωτερικό, "κρυφό" από κάτω, που κρατάει το ύφασμα στη θέση του.

Το σταυρωτό κοστούμι με τα έξι κουμπιά

Αγνοείς το πάνω και το κάτω, κουμπώνεις το μεσαίο. Για το εσωτερικό κουμπί, τα είπαμε και προηγουμένως. Ακολουθείς δηλαδή το παράδειγμα του Tom Hiddleston για να δείξεις τις dandy καταβολές σου.

Ο Tom Hiddleston δείχνει πώς φοριέται σωστά το σταυρωτό κοστούμι

Ο Βρετανός ηθοποιός επέλεξε ένα double-breasted suit στο ζεστό και άκρως χειμωνιάτικο χρώμα του βουργουνδί, που χαρίζει ακόμα περισσότερους πόντους στιβαρότητας και φινέτσας σε κάθε επίσημη εμφάνιση. Το συνδύασε με ένα κλασικό λευκό πουκάμισο, πουά γραβάτα σε σκούρα μπλε απόχρωση και πουά ποσέτ στο χρώμα του κοστουμιού.

Αν πάλι προτιμάς μία πιο safe επιλογή, επένδυσε σε ένα σταυρωτό κοστούμι με την διαχρονική κάθετη και λεπτή ρίγα του pinstripe ή την ελάχιστα πιο φαρδιά, αλλά εξίσου λεπτή του chalkstripe.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.