"Θέλω να είμαι ο καλύτερος σε ό,τι κι αν κάνω", είχε δηλώσει κάποτε ο David Beckham, αποκαλύπτοντας την τελειομανία που τον διακρίνει. Ένα στοιχείο του χαρακτήρα του που δεν εξαντλείται στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μιας και είναι πράγματι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Είναι εμφανές ακόμα και στην εικόνα του, στις ενδυματολογικές του επιλογές, που τον καθιστούν απαράμιλλα στιλάτο και ενοχλητικά cool.

Με αφορμή τα 47α γενέθλιά του -γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Μαΐου του 1975-, ο Becks παραδίδει 10 ταχύρυθμα μαθήματα στυλ για μίνιμαλ μεν, κομψές δε αθλητικές, casual ή formal εμφανίσεις.

Τα μαθήματα στυλ του Becks

Το Α και το Ω για τον David Beckham είναι η σωστή εφαρμογή από το t-shirt μέχρι το παντελόνι. Δεν θα τον δεις ποτέ να φορά φαρδιές, ούτε όμως και στενές γραμμές. Το μυστικό είναι τα ρούχα να αγκαλιάζουν όμορφα το σώμα, ώστε να κολακεύουν το σωματότυπο και να προσφέρουν άνεση.

 

 

Όταν η πλειοψηφία φορά γκρι και navy blue κοστούμια, ο Becks επενδύει στη διαχρονική φινέτσα των γήινων αποχρώσεων, όπως είναι η συγκεκριμένη μπεζ επιλογή, συνδυασμένη άψογα με μπλε αποχρώσεις.

 

 

 

 

Απαραίτητο αξεσουάρ για τους ζεστούς μήνες που έρχονται, το καπέλο ποικίλει σε σχέδια. Για να βρεις το κατάλληλο για σένα, πρέπει να λάβεις υπόψιν το σχήμα του προσώπου σου. Για παράδειγμα, στο τετράγωνο με έντονες γωνίες και ζυγωματικά πρόσωπο του πρώην άσου ταιριάζει ιδανικά ένα καπέλο τύπου fedora με φαρδύ γείσο.

 

 

Η πιο cool εναλλακτική στο κλασικό πουκάμισο όταν φοράς κοστούμι είναι ασυζητητί ένα ελαφρύ crewneck πουλόβερ.

 

 

 

 

 

Το formal look του Becks είναι πάντα κλασικό και λιτό. Αποφεύγει τις υπερβολές και τις εκκεντρικότητες και επενδύει στις κλασικές αξίες, δίνοντας μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά: ένα ποσέτ, ένα δαχτυλίδι, ένα κλιπ γραβάτας.

 

 

 

Τα επίσημα δερμάτινα αντρικά υποδήματα κυκλοφορούν συνήθως σε δύο χρώματα: μαύρο και καφέ. Δεν είναι όμως τα μοναδικά που θα βρεις στην αγορά. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, ο Beckham ολοκληρώνει ένα black tie look με ένα oxblood ζευγάρι, απόχρωση που παντρεύει το κόκκινο με το καφέ.

 

 

Ο κανόνας λέει: Ένα καλό κοστούμι φοριέται μόνο με καλά δερμάτινα, δετά παπούτσια, τύπου oxfords για παράδειγμα. Εκείνος όμως έχει άλλη άποψη, φορώντας κοστούμι και δη σταυρωτό με sneakers.

 

 

 

 

Ένα κομψό αθλητικό ντύσιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάτι που δεν ισχύει βέβαια στην περίπτωση του 44χρονου Βρετανού, που δείχνει να εναλλάσσει διαφορετικά στυλ ντυσίματος με μεγάλη ευκολία, χωρίς να χάνει ίχνος κομψότητας.

 

 

 

 

Όταν χτίζει ένα casual σύνολο, όπως αυτό της φωτογραφίας με t-shirt, hoodie ζακέτα και ανοιχτόχρωμο τζην παντελόνι, φροντίζει πάντα να προσδίδει την απαραίτητη φινέτσα που χρειάζεται το look για να δείχνει στιβαρό, επιλέγοντας όχι για παράδειγμα ένα bomber jacket, αλλά ένα μακρύ μάλλινο παλτό.

 

Όταν θέλεις το ντύσιμό σου να είναι κομψό και ταυτοχρόνως χαλαρό, ένα τζην πουκάμισο φορεμένο όχι ζωσμένο, αλλά έξω από το παντελόνι και με όλα τα κουμπιά κλειστά είναι η πιο cool κίνηση.

 

 

 

 

 


Διάβασε ακόμη για τη συνεργασία του Becks με την Maserati και πώς θα φορέσεις το χαβανέζικο πουκάμισο σαν τον David Beckham.