Κοντομάνικα πουκάμισα για κάθε στυλ

Ένα από τα κατεξοχήν καλοκαιρινά κομμάτια και από τα πιο αμφιλεγόμενα της αντρικής μόδας.

Μπορεί το πουκάμισο να χαίρει καθολικής αποδοχής, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την κοντομάνικη εκδοχή του. Για το κοντομάνικο πουκάμισο ισχύει περίπου ό,τι και για την βερμούδα: Πολλοί αγάπησαν στο παρελθόν, ελάχιστοι στις μέρες μας. Είναι βλέπεις που αν και κατεξοχήν καλοκαιρινά κομμάτια και τα δύο είναι αμφιλεγόμενα, κυρίως λόγω του υψηλού στιλιστικού τους ρίσκου. Αν δεν γνωρίζεις πώς να τα εντάξεις κομψά και με σύγχρονο τρόπο στο ντύσιμό σου, ο κίνδυνος να καταστρέψουν την εικόνα σου είναι δεδομένος.

Το παν είναι να κάνεις τη σωστή επιλογή τόσο όσον αφορά την εφαρμογή (να μην είναι ούτε στενό, ούτε φαρδύ και τα μανίκια να μην χωρούν το δικό σου μπράτσο και ένα δεύτερο), το ύφασμα (λινάρι, βαμβάκι, denim) και τον γιακά (ο κλασικός και ο κουβανέζικος), όσο και το χρώμα και το σχέδιο. Για τα τελευταία, οι τάσεις της φετινής σεζόν είναι οι ακόλουθες τέσσερις:

Το κλασικό

Κοντομάνικα πουκάμισα για κάθε στυλ

Ένα κοντομάνικο πουκάμισο σε ουδέτερο χρώμα αποτελεί μία ασφαλή και διαχρονική επιλογή, κατάλληλη για να χτίσεις μία smart casual εμφάνιση.

Το ριγέ

ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Αντί για ένα t-shirt μαρινιέρα, επένδυσε σε ένα κοντομάνικο πουκάμισο με κάθετες ρίγες στα χρώματα της θάλασσας (λευκό - μπλε) και ταίριαξέ με chino παντελόνια και sneakers. 

Το χαβανέζικο

ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Αναμφίβολα, το πιο καλοκαιρινό, αλλά και εκκεντρικό σχέδιο. Το χαβανέζικο είναι το πιο διάσημο κοντομάνικο πουκάμισο -τα εύσημα ανήκουν στον Tom Selleck που το έκανε μόδα στα θρυλικά 80s-, αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια στους συνδυασμούς. Για να κάνεις λίγο πιο εύκολη τη ζωή σου, προτίμησε ένα με γήινες, ουδέτερες αποχρώσεις, που είναι σαφώς πιο ευκολοσυνδύαστο.

Το printed

ΚΟΝΤΟΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

Και από το εκκεντρικό χαβανέζικο στο ακόμα πιο εκκεντρικό εμπριμέ και πολύχρωμο. Πρώτον, συνδυάζεται αυστηρά με σκούρο παντελόνι, μαύρο ή μπλε, και δεύτερον, όλα τα κουμπιά πρέπει να είναι κλειστά. Το αβυσσαλέο ντεκολτέ άφησέ το για τον Ισπανό μοντέλο και ηθοποιό, Jon Kortajarena.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.