Pool slides, οι cool σαγιονάρες

Βγαίνουν από την πισίνα, ταξιδεύουν από τα 80s στο σήμερα και γίνονται το απόλυτο street style κομμάτι του φετινού καλοκαιριού.

Εμπνευσμένο από τα αρχαιοελληνικά σανδάλια, το γερμανικό brand Birkenstock κατασκευάζει το 1964 ένα unisex ζευγάρι με σόλα από επεξεργασμένο φελλό και λαστιχένιο πάτο, με μία δερμάτινη αγκράφα να αγκαλιάζει το άνω μέρος του πέλματος. Λίγους μήνες μετά, η adidas δημιουργεί το διάσημο Adilette μοντέλο της, ύστερα από παραγγελία γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ήθελε ένα ζευγάρι σαγιονάρες που να είναι άνετες και να μπορούν να φορεθούν από τους παίκτες με ασφάλεια στα αποδυτήρια και τα ντους.

Pool slides, οι cool σαγιονάρεςΤο sportswear brand τους παραδίδει ένα μινιμαλιστικό σχέδιο με τις τρεις χαρακτηριστικές γραμμές του, φτιαγμένο από αδιάβροχο συνθετικό. Το 1972, λανσάρει για πρώτη φορά στην αγορά τις Adilette, τις οποίες χαρακτηρίζει όχι ως flip flops, ούτε ως σανδάλια, αλλά ως pool slides, ένα είδος σαγιονάρας που έκτοτε φορέθηκε από πολύ από άντρες και γυναίκες και άκμασε στα 80s.

Από το 2013, οι pool slides έχουν επιτρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, με τους μεγαλύτερους οίκους να τις ενσωματώνουν στις καλοκαιρινές τους συλλογές και τους σταρ από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να τους χαρίζουν νέα πνοή μέσα από τις προσωπικές τους συνεργασίες μόδας.

ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ POOL SLIDES ΡΙΑΝΑ
FENTY X PUMA 2016 CAMPAIGN

Φέτος, με την αναβίωση των 80s να είναι πιο έντονη από ποτέ στη βιομηχανία της μόδας, το συγκεκριμένο είδος σαγιονάρας ζει μία δεύτερη εποχή ακμής και έχει αναδειχθεί σε απόλυτο κομμάτι του street style. 

POOL SLIDES ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ
Από το fashion show του Dries Van Noten για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού (© Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images)
POOL SLIDES ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ
Από την περσινή capsule collection της H&M με αφορμή την 3η σεζόν του Stranger Things.
POOL SLIDES ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ
Vans

Σαφώς πιο άνετες λοιπόν από ένα ζευγάρι flip-flops και σαφώς πιο cool από ένα ζευγάρι δερμάτινα σανδάλια, οι pool slides είναι τα ιδανικά αντρικά "ανοιχτά" παπούτσια του καλοκαιριού, για να τα φορέσεις με μαγιό και t-shirt στην παραλία ή ακόμα και στις βόλτες σου στο νησί ή την πόλη με chino ή τζην παντελόνι ή με βερμούδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.