Το ατρόμητο στυλ των Peaky Blinders

Αγνό βρετανικό coolness σε 5 απλά βήματα.

Ελάχιστες σειρές κατάφεραν την τελευταία δεκαετία να έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο αντρικό στυλ όσο το Peaky Blinders (που λίγες μέρες πριν έδωσε μία πρώτη γεύση στο κοινό με το trailer της πέμπτης σεζόν που κυκλοφόρησε). Το εμπνευσμένο από τα 20s ντύσιμο και grooming που βασίζεται στα μάλλινα υφάσματα, τις σκληροτράχηλες μπότες, τις τραγιάσκες και τα old school προϊόντα για τα μαλλιά αιχμαλώτισε τη φαντασία του κοινού. Η ερμηνεία του Cillian Murphy στο ρόλο του πανέξυπνου κακοποιού που τυραννιέται από τους προσωπικούς του δαίμονες, πίνει, καπνίζει και ντύνεται πάντα άψογα έχει επηρεάσει εκατομμύρια οπαδούς αλλά και τους μεγάλους οίκους μόδας που έκλεψαν αρκετά μαθήματα ατρόμητου βρετανικού coolness από το show. 

"Οι φωτογραφίες ήταν τόσο καλοτραβηγμένες που έβλεπες όλες τις λεπτομέρειες: τα μανικετόκουμπα, τα clips στις γραβάτες, τις υφάνσεις" δήλωσε η ενδυματολόγος της σειράς στο βρετανικό Esquire, Stephanie Collie, αναφορικά με το υλικό όπου και βάσισε την έρευνά της, για να συνεχίσει: "Γιατί είχαμε τόση επιτυχία; Διότι πιστεύω ότι κατά βάθος αυτό που θέλει κάθε Βρετανός είναι ένα καλοραμμένο κοστούμι". Γιατί έγιναν οι συγκεκριμένες επιλογές αλλά και πώς θα κάνεις δικό σου το στυλ των ατρόμητων του Μπέρμιγχαμ; Η Stephanie Collie σου δείχνει τον δρόμο.

Το παλτό

Το ατρόμητο στυλ των Peaky Blinders

Το παλτό οφείλει να είναι μακρύ και χοντρό ώστε να αντέχει τα βαρύ κρύο των Δυτικών Μίντλαντς. "Θέλαμε να δώσουμε εκείνο την αίσθηση όπου οι αντίπαλες συμμορίες περπατούν η μία προς την άλλη κι ο άνεμος σηκώνει τα παλτό τους στον αέρα" σημειώνει η ενδυματολόγος της σειράς. Όσο για τα υφάσματα; Παραδοσιακά βρετανικά όπως το Prince of Wales check και το tweed θεωρούνται ιδανικά, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και τα μαύρα, γκρίζα (ανθρακί) ή και navy χρώματα.

Το κοστούμι

Peaky Blinders 6

"Κατασκευάσαμε αρχικά ένα-δύο κοστούμια για τον Cillian, τα οποία έραψε ο εξαιρετικός στη δουλειά του, Keith Watson" αναφέρει η Collie, πριν συνεχίσει: "Το three piece κοστούμι είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ θα πρότεινα να στενέψεις και να κοντύνεις το παντελόνι. Γενικά, αν έστω ένας άντρας έχει αγοράσει ένα κοστούμι στο στυλ των Peaky Blinders, αυτό είναι κάτι που με κάνει πραγματικά χαρούμενη". Tα tweed και check δηλώνουν πάλι παρών ενώ μαζί με τα γκρι, μπλε και καφέ χρώματα είναι τα μοναδικά που φέρουν την σφραγίδα "By the Order of the Peaky Blinders". 

Το πουκάμισο

Peaky Blinders πουκάμισο στυλ

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές στιλιστικές λεπτομέρειες της σειράς είναι τα εφαρμοστά πουκάμισα με την ιδιαιτερότητα στον γιακά. Πιο μικρός, περισσότερο στρογγυλός και μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή σε σχέση με τους γιακάδες που έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στα πουκάμισα. Το πιο ταιριαστό χρώμα είναι το λευκό ενώ τα κουμπιά οφείλουν να είναι κουμπωμένα μέχρι πάνω, σχεδόν πάντα, και μόνο σε εξαιρετικά casual περιστάσεις επιτρέπεται κάτι διαφορετικό.

Οι μπότες

Peaky Blinders μπότες στυλ

Άλλο ένα βασικό συστατικό για το στυλ των Peaky Blinders είναι ένα ζευγάρι καλοραμμένες, κομψές και σκληροτράχηλες δερμάτινες μπότες σε σκούρες καφέ και μαύρες αποχρώσεις. "Ένα καλό ζευγάρι δερμάτινες μπότες πάνω από τον αστράγαλο" επιβεβαιώνει με νόημα και η Collie. 

Η τραγιάσκα

Peaky Blinders στυλ τραγιάσκα

Ίσως δείχνουν ογκώδεις και απειλητικές, σίγουρα όμως κουβαλούν πολύ περισσότερο στυλ από οποιοδήποτε καπέλο του baseball. "Είναι ένα πολύ απλό κομμάτι για να φορέσεις" λέει η Collie. "Απλά διάλεξε εκείνη που σου αρέσει περισσότερο και θα έχεις το ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα εξαιρετικό σύνολο".

Από: Esquire UK


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος